Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Løbende score i holdkampe.

Løbende score i holdkampe.

emailnotifikationer
 
 

Bridge er vel nok den eneste sportsgren, hvor deltagerne ikke selv er klar over den  øjeblikkelige stilling -  mens resten af verden er bekendt med den løbende stilling herunder uglerne.

 

Jeg har netop læst Zias seneste  bog  "A love story"  ( kan varmt anbefales ) hvor han plæderer for løbende score oplyst overfor spillerne.

 

 

Med de nuværende elektroniske muligheder  kan man nu modernisere bridgen og give spillerne mulighed for at være bekendt med den løbende stilling.. Dette medfører,  at man som spiller er klar over om man skal satse eller ej. Lige som i mange andre sportsgrene ved man nu, om man skal spille agressivt eller defensivt.

 

 

Er det på tide at opdatere bridgen eller ej?

 

 

De bedste hilsner

Thomas Berg

 

 

 

Svar

Svar

 
 
 

Det lyder som en glimrende ide. Måske man også skulle overveje at sætte tid pr. spil ned til 5 minutter i stedet for 7. Tror det kunne gøre det mere publikumsvenligt når man følger kampene på BBO. 

mvh Gerd Hansen

Svar
 

Akkeja. Det må være den globale opvarmning. Agurketiden falder på mærkelige tidspunkter nuomstunder.

Nuvel. Man kunne da sagtens opdele en kamp i 40 styks 'et-spils-perioder' (halvlege kan man vel dårligt kalde dem så) med opgørelse efter hver enkelt. 
I pokalturneringen har man fx 5-6 perioder á 8 spil. Alt kan lykkes i en gasovn.

Men nu har man altså valgt i listeturneringer som 'divisionen' at udfordre spillernes overblik ved at bibeholde den traditionelle metode med to halvlege, to '20-spils-perioder'.

Efter min mening er det netop en del af holdturnerings-charmen at skulle vurdere udviklingen hen ad vejen.

..

Svar
 

Hej Niels

For en gangs skyld synes jeg, at du ikke forholder dig til spørgsmålet, men bare ironiserer over det der faktisk er et ganske fint forslag. 

Jeg vidste ikke Zia havde samme holdning, men det glæder mig.

For mange år siden spillede jeg parturneringer, hvor man først fik opgørelsen efter turneringen - du ved en 6 bords howell med vandrende kort - åh, det er der måske klubber der stadig gør, men jeg foretrækker turneringer med løbende opgørelse, hvilket gælder både i par og hold.

Bridge skal udvikle sig og der er noget charmerende ved at få konsekvensen af fejl og dygtighed som en hurtig feedback.

Halvleg er noget vi har for at kunne skifte modstandere - ikke for at få en halvlegsstilling.

Jeg har spillet en del kampe på BBO med løbende resultater og det er absolut at foretrække, og helt sikkert mere tilskuervenligt, som Gerd er inde på.

For et system som BC3 burde det være en simpel sag at vise en stilling i kampen efter hvert spil - forudsat det er tastet ind :-) - Jeg tror faktisk at det er indarbejdet i bridgemate.

Men man skal være opmærksom på at det åbner nogle nye muligheder for coffee-housing, så som manglende indtastning, sløve tempoet, så man altid kender stillingen inden næste spil osv. - dermed også mulighed for at du kan udvikle dig som turneringsleder :-)

TUK fastsætter konditionerne for vores turneringer, så jeg vil håbe de læser dette og forholder sig kontraktivt til det, men ellers kan man skrive til tuk@bridge.dk.

Thorvald

 

Svar
 

"Dette medfører, at man som spiller er klar over om man skal satse eller ej."

 

Er det godt? Ønsker vi f.eks., at de sidste 1-2 spil af en interessant knockout-kamp kan ende i en farce med diverse bluffmeldinger af højst tvivlsom etisk karakter?

 

Den del af det, er jeg ikke umiddelbart vild med.

 

Mvh Michael

Svar
 

Hej 

Interessant input.

Jeg har et par ting, der grundigt kan tages med ind over:

Med løbende resultatformidling er det mere end vigtigt, at

      det er den helt samme kortfordeling ved begge borde.

       at resultaterne for spillene er tastet helt korrekt ind, altså N 4sp 10 stik må ikke blive til Ø 4sp 10 stik. 

Sidstnævnte fejltype ses jævnligt, medens det nok er mere sjældent med fejl i kortfordeling.

 

 

Svar
 

Så lige lidt i bridgebladet om løbende scores i holdkampe. Jeg er ikke tilhænger. Som Bio nævner er en del af spillet vurderingen af hvordan det er gået...og eventuel aktion på baggrund af hvad du tror......og "glæden" ved opgørelserne er da også helt væk hvis man kender resultatet.

God point fra Askgaard, at man endvidere risikerer helt vilde sats i de sidste spil.....i(ikke at jeg er helt uvant med at spille i et sådant miljø....også tidligt i en kamp :-(

 

Noget som måske minder lidt om det...I golf er jeg også modstander af golfure som måler afstanden til flaget og green. Det er da en del af spillet selv at vurdere hvor langt der er og hjilket værktøj som skal anvendes....Nå, kan nemt have den holdning for jeg vil nok ikke kunne finde ud af sådan et dyrt ur....og kan jeg stole på slaget :(

 

Bedste hilsner Mads

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn