Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Tidsrammer for bridgeturneringer

Tidsrammer for bridgeturneringer

emailnotifikationer
 
 

De nye regler om tidsforhold ved holdkampes begyndelse og afslutning er i bund og grund en lempelse, idet tidsstraf nu gradueres med et minut ad gangen i stedet for i blokke af fem.0

 

Det har imidlertid ikke ændret ved, at modtagerne af tidsstraf meget sjældent vedkender sig ansvaret, til trods for de nøgne kendsgerninger i et ur, der kører.

 

Personligt mener jeg, at når reglerne er som de er, så skal de håndhæves og straffene eksekveres, for alt andet ville være at blæse på de deltagere, der af egen drift forsøger at overholde reglerne og fx opgiver en skvis til et muligt overstik til fordel for et hurtigt krav om rest, når de har indset at tiden ikke er til det første.

 

Imidlertid var jeg i den forgangne weekend vidne til, at et bord i en objektiv to-minutters tidsoverskridelse intimiderede turneringslederen i et sådan omfang, at han frafaldt straffen - uden andet grundlag herfor end den grove intimidering. Og det er simpelthen ikke et acceptabelt arbejdsmiljø for en turneringsleder!

 

Jeg vil derfor gerne, om vi kunne igangsætte en mere åben debat om tidsforhold i holdbridge, fx over emnerne:

  • Vi får en anden faggruppe end turneringslederne til at måle og handle på tidsoverskridelser - vi kunne fx hyre dørmænd til opgaven. (Det kræver ikke ret megen uddannelse at afgøre en tidsoverskridelse.)
  • Vi afskaffer reglerne om tidsforhold i bridge i erkendelse af det åbenbare, nemlig at bridge tager den tid bridge tager - og at vi kommer hjem når alle er færdige, ikke før.
  • Vi ændrer proportionerne, så en kamp i bridge løber over så mange spil som man kan nå indenfor et givet tidsrum, frem for over et på forhånd bestemt antal spil.

 

Svar

Svar

 
 
 

Det er ærgerligt, at de to hold ikke OVENI straffen for tidsoverskridelsen blev tildelt en disciplinær straf.

Svar
 

Spillerne har det helt klart stramt med straf for tidsoverskridelse (hvilket ikke er et argument for at undlade at give dem).

Jeg havde for et par år siden en "morsom" episode som TL i Divisionen. Begge sider i en 1. divisionskamp blev af mig tildelt laveste tidsstraf for et påbegyndt minuts overskridelse. Dengang var der en straffri tillægstid, så det var altså denne straffri tillægstid, der var yderligere overskredet. I pausen stod en af Danmarks absolutte topspillere og snakkede med min TL-kollega og beskrev forarget hvordan den anden TL var kommet farende og havde tildelt dem straf efter fem sekunders overskridelse. Han var jo ikke klar over, at jeg var ankommet bagfra, men for sammen da jeg sagde til ham, at han kunne sætte et nul bagpå, da overskridelsen var på 50 sekunder, og de havde været tæt på at rykke yderligere et trin op ad strafskalaen. Han sagde ikke noget hertil, men luskede bare væk.

Svar
 

Kære Jeppe.

Som Leif også skriver så er det helt urimeligt at spillere ikke bare accepterer en tidsoveskridelse. Når så den er accepteret akn det da være yderst rimeligt at bordet måske diskuterer om begge parter er lige gode om det eller skylden skal fordeles forholdsmæssigt. Her burde begge parter være voksne nok til at komme med en saglig vurdering af tidsforbruget.

 

Jeg ser slet ingen grund til at vi skal ud at have andre end TU-lederne til at dømme tidsoverskridelser og vi må som spillere bare lære at acceptere straffen. Huske hinanden på at TU-lederne er der for vores skyld og ikke omvendt.

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn