Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » §79 B3
 
 

Hej eksperter

For nylig var jeg i den kedelige situation, at skulle anvende §79B3.

Den har en kryptisk formulering.

Jeg må ikke forbedre noget resultat, men jeg må forværre resultatet for den ene side.

Kan nogen give et eksempel på, hvornår man med god ret kan forværre et resultat for den ene side, når man ikke er sikker på resultatet i første omgang.

 

Svar

Svar

 
 
 
Svar
 
Svar
 

Leifs forklaring er ikke helt korrekt.

79B3 handler om TL's muligheder "efter at runden er forbi". 
Hvis TL-tilkaldet (som det helst skulle være) er foregået direkte efter det konkrete spils afslutning, gælder §79B2, uden den begrænsning, som §79B3 lægger på TL.

Direkte efter spillet er det simpelt hen TL der bestemmer, hvilken score som skal gælde.
Fx kan TL skønne et resultat, hvis der ikke kan opnås sikkerhed. 

Leifs fremgangsmåde med at samle spillerne er klart den bedste facon til dels at fastslå det korrekte resultat, og dels at overbevise spillerne om, at det vedtagne er rigtigt. 
Så er det sjældent nogen bliver sure!
Og den kan anvendes, hvad enten 79B2 eller 79B3 er i sving.

[- jeg har været ude for at nægte at bruge 79B3, fordi jeg var 'overbevist om' ét resultat, mens spillerne syntes et andet resultat var det rimeligste. Den historie kan I få en anden gang ...]
 

Svar
 

Hej

Tak for svar. Nu nåede jeg desværre ikke at se Leifs svar som du henviser til Niels.

Den ene side bliver altid sur(e) i den situation.

Men jeg synes du viger lidt udenom spørgsmålet:-)

Svar
 

Jeg ved ikke, hvor Leifs indlæg er forsvundet hen. Han gennemgik glimende, hvordan man som TL bør samle de fire spillere og få dem til at gennemgå spillet kort for kort (naturligvis bedst, hvis nogle af dem stadig har de spilede kort liggende i rækkefølgen).
Det kan næsten altid lade sig gøre (jf. dog nedenfor!), og min erfaring er at ingen bliver direkte sure - lidt ærgerlige måske; men ingen voldsom harme (afhænger vel også lidt af TL's 'approach', hehe).

Du efterlyser et eksempel. So here goes.
For en 10-15 år siden fik jeg et tilkald efter runden. Ved sammenligningen af opgørelserne (der blev ikke anvendt BM i damedivisionen) fandt man ud af en uenighed om antal stik i en kontakt.
Jeg samlede tropperne (som for en gangs skyld var ret ivrige, da begge parter "vidste" de havde ret !!), og vi forsøgte at gennemgå spillet, men MED RINGE HELD!
De kunne simpelthen ikke blive enige (om der var lidt surhed på dette tidspunkt, tør jeg ikke udelukke).

Det endte med, at jeg som TL dømte, at begge parter fik det dårligste resultat (vist nok hhv. 8 og 9 stik i en 3S-kontrakt).
Begge parter havde overtrådt §79A, som jo udsiger, at:

"Der skal være enighed om antal vundne stik, før alle fire hænder er lagt tilbage i mappen."


Ingen begejstring, men heller ingen surhed! Jeg fornemmede at det vigtigste var, at modparten ikke fik ret (og dette har I ingen beviser på, at jeg har skrevet ...) .

Humlen er, at jeg 'forværrede resultatet' for et af parrene.
Jeg ved ganske vist ikke hvilket par, som fik forværret resulatatet, da der ikke forelå et indtastet resultat at ændre på. Men min bemyndigelse var i hvert fald §79B3. 

Svar
 

Jeg erindrer kun én gang at have fået henvendelse fra et par efter runden om en tvist, som de ikke selv kunne løse. Det indtastede resultat var forkert, men det andet par mente, at det var korrekt. Fat i det andet par: Jamen øst havde jo selv godkendt resultatet på BridgeMaten. Det var sådan set så vidt vi kunne komme. De holdt hårdnakket fast i, at øst havde godkendt det og så var det desuden også det rigtige resultat. Hver holdt på sit.

Fat i de 52 kort, som vi begyndte på at spille i fællesskab. Slutkontrakt og udspil var fastlagt, og det var såmænd ikke så svært at se hvilken side, der lige om lidt ville ende med at få ret, nemlig det par, der først henvendte sig. Inden vi helt nåede dertil, trak det andet par på skuldrene og udbrød noget i retning af, at de ikke ville gå i små sko, og usikkerheden måtte komme de andre til gode.

Jeg takkede for deres positive holdning - og holdt mine øvrige tanker for mig selv. Ingen sure miner.

I den beskrevne episode nåede jeg aldrig til at overveje hvordan jeg ville håndtere det, hvis uenigheden stadig var til stede efter spillet af alle 52 kort. Med henvisning til § 79B3 kunne det sikkert godt være netop den situation hvor hvert par får det dårligste resultat (og dermed får spillet en ubalanceret score). Helt som i Bios eksempel.

Svar
 

Tja det ville jo fordele utilfredsheden ligeligt.

Så er det sikkert bedre som i Niels' eksempel at være helt sikker på et resultat, som ingen vil acceptere:-)

Så kan de blive enige om et resultat, der gør TL sur:-)

 

Svar
 

Hej

Omhandler 79B3 ikkeTLs muligheder for en ændring af et resultat på selve spilleaftenen eksv. efter slut på runde/aften. Hvis der i stedet for er tale om et klage/ønske om ændring/rettelse/fejltastning af resultat dagen efter er det så ikke 79C som TL skal anvende.

Svar
 

§79B: Spillerne er uenige om antal vundne stik
§79C: Spillerne er enige om antal vundne stik, men der er tastet forkert eller på anden måde indført en forkert score i regnskabet.

Svar
 

ok, så omfatter 79B altså både uenighed om antal stik på aftenen og hvis det først opdages(evt. fejltastning påstået af det ene par) efter man er kommet hjem og har set aftens resultat på hjemmesiden.  

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn