Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: BC3
 
 

Jeg ved godt at det er en gammel traver jeg hiver frem, men der er åbenbart ingen som kan/vil/evner at få BC3 til at virke "bare nogenlunde" hurtig ?

Klarer det ved følgende procedure, når aftenens turnering er ved at være færdig, henter jeg resultater ind fra Bridgemate og med det samme er der resultater  - (nemlig ved at gå ind på mit/eller en tilfældig medlems handicap i klubben og udskrive det.)

Tager hjem og sender reultater til hjemmesiden i løbet af natten/dagen/aftenen

Mit spørgsmål er derfor - når resultaterne findes her, hvorfor er de så ikke i BC3, og kan sendes med det samme.

 

Mvh

Jens Kristian Nielsen

(20890)

Svar

Svar

 
 
 

Kære Jens Kristian

Hvor lang tid er dit system da om at arbejde?
Min erfaring er, at det måske tager op til nogle få minutter at hente data fra BM til BC (typisk 15 sek.).
Mens uploadingen til hjemmesiden godt kan tage nogen tid (især når der sidst på en aften er pres på landsserveren - gætter jeg på er årsagen). Men mere end 10 min har jeg aldrig oplevet (og typisk da færre end fem).
Er det virkelig for længe at vente (mens man jager folk ud osv.)?

Nuvel, det er vel op til den enkeltes tålmodighed - og hvis dine tider er væsentligt større end de nævnte, kan det måske være irriterende.
Men er det vigtigste ikke, at resultaterene er til rådighed for spillerne hurtigst muligt?
Mine spillere (måske er de blevet forvænte) ville blive rasende, hvis de skulle vente til midt på natten med at kunne se scorerne.

kh Bio

PS. Jeg kan se, du har sendt dit spørgsmål to gange - så måske er problemet i virkeligheden din manglende tålmodighed. Hehe.

 

Svar
 

Tak for det "svar",som du forsøger at give. (Serverproblemer)

Spørgsmålet var nu mest angående teknikken, og det er vel ikke er dig "bio" (hedder du Niels Aagaard ?) der laver programmet BC3 ?

Der er ind i mellem gået op til en 10/20 min - så kører jeg hjem og sender, så er der gået 30 min. mere (og er hjemme)

Så er dine spillere nok "ret ophidsede"

P.S. Du har ret, er nok en af de utålmodige typer, som syntes at al teknik bare skal virke.

Mvh

Jens Kristian

Svar
 

Kære Jens Kristian.

Ja jeg kan godt læse at du hverken ønsker et svar fra Bio eller mig, men det er altså efter min mening ikke vores IT-leverandør, som skal bruge tid på at svare herinde. Det ved jeg godt de gør ind imellem alligevel, idet de selv er bridgespillere.

 

Når jeg så alligevel svarer er det bl. a. fordi jeg sidder i BC3 udvalget og dermed hele tiden på en eller anden måde arbejder med, hvad vi som udvalg tror klubber og medlemmer af forbundet får mest ud af og har mest brug for. Forbundet har jo ikke uanede midler til rådighed til at vedligehold og udvikle vores IT-systemer, så vi er hele tiden nødt til at prioritere.

 

Første prioritet er selvfølgelig at løse klubbers og medlemmers opståede akutte og andre problemer som ofte er opstået som følge af forkert opsatte turneringer eller at man ikke er helt dus med teknikken, f. eks. fordi man er ny på BC3. Disse opgaver varetager BC3 udvalget ikke, idet de varetages af Forbunds superbrugerne og IT-leverandøren. På den del bruges desværre størstedelen af de timer vi har reserveret hos leverandøren. Forbundet har længe ønsket at reducere denne andel og i stedet bruge en langt større del på udvikling, men det kræver jo at disse problemer og ændringsønsker mindskes hos brugerne.

 

Mens Coronaen hærgede var der ikke så stort ryk på vedligeholdelsesdelen og vi fik dermed ca. 1½ år, hvor vi fik lavet nogle rigtig gode udviklingstiltag hos leverandøren som forbedrede hastigheden på BC3 væsentligt. Så fik vi desværre et tilbagefald ved starten af denne sæson, som gjorde at systemet arbejdede meget langsommere end tidligere. Dette blev desværre først løst henne omkring november måned, Men herefter blev det igen markant bedre.

 

Du starter dit indlæg med at det er en gammel traver du hiver frem, og du har helt ret i at det har vi kommenteret på stort set altid og det bliver vi sikkert ved med. Jeg er ikke så meget tekniker, at jeg kan forklare dig hvorfor det tager væsentlig længere tid at danne en resultatliste til upload og efterfølgende at sende den til nettet end det tager at se stillingen under handicapknappen på hjemmesiden, Men jeg kan da godt give et par gæt her og måske kan du selv finde flere: Resultatet på HCP-listen er det første der dannes når turneringen er forbi og så tror jeg du henter resultatet direkte inde fra maven i BC3. Inden du kan uploade dette resultat til hjemmesiden skal der laves double-dummy analyse (hvis vi beder om det). Herefter dannes en liste som kan sendes til hjemmesiden på den server som ofte er meget belastet mellem 22 og 23 på hverdage, når alle skal sende. Denne liste skal så gennem et nåleøje og sendes til hjemmesiden sammen med alle de andres hjemmesider.

 

Jeg tror da lige som dig at vi med uanede ressourcer kunne få kraftigere servere og kunne optimere udregning og upload, men lige nu prioriterer vi nogle andre opgaver højere. Personligt oplever jeg ikke at det tager mere end omkring 3-4 minutter at danne og udskrive resultatliste  og derefter kan den sendes til hjemmesiden som normalt også er fornuftig hurtig.

 

Men som bruger af BC3 vil jeg altid, nøjagtig som dig, gerne have at det var meget hurtigere at sende resultaterne til nettet, men jeg synes vi må tro på at vores IT-support gør deres bedste med de til rådighed værende midler.

Svar
 

Tak Poul Bo for dit svar, har læst det hele og er enig i det du skriver..

Det er som du selv skriver, ikke som sådan et svar på mit spørgsmål : 

NEMLIG om det eventuelt kunne blive/være muligt (under handicap scoren), at UDSKRIVE resultatet (når turneringsaftenen er slut) - og så vente med sende alle detailer til hjemmesiden, senere på aftenen/natten ?

Jeg ønsker selvfølgelig ikke at øge udgifterne til EDB - MEN tænk hvis der var en mulighed, bare noget som vi ikke kan se/bruge  nu.

Du forklarer en del af ventetiden med at slutresultatet skal bearbejdes (Reverse Dummy) - prøver at slå det fra. 

Mvh

Jens Kristian (ertebo)

Svar
 

Her er lige et P.S :(Reverse Dummy)

Prøvede at skrive resultatet ud fra Handicap Scoren kan nemt lade sig gøre, dog står parrene bare i startnummer rækkefølge, men resultatet er det rigtige !

Det er måske en "lille billig rettelse" (læs justering/sortering i progarmmet (efter kolonne 4 og ikke 1)?

Mvh

Jens Kristian

 

 

Svar
 

Til Poul Bo

Hvis man indlæser kortfordelingerne i Bridgemate Control Softwaren, bliver der straks lavet en double dummy analyse.

Bliver den lavet igen, når man uploader resultater?

Det kunne måske gå lidt hurtigere, hvis man brugte den, der allerede er lavet. 

Man kunne vel tjene ca. 5 sekunder:-)

 

Svar
 

Hej Erik.

Det er alt for teknisk for mig hvordan hastigheden kan øges. Det har jeg fuld tillid til at vores IT support optimerer, for de ved godt at hastighed er vigtig for klubber og medlemmer.

Svar
 

Hej

Når BC3 skriver at turneringen er afsluttet og beregnet, var det så muligt at den også kunne fortælle på den PC som styrer BC3 og Bridgemates resultatet, blot f. eksempel:

Nummer 1 par 2 58 point

Nummer 2 par 5 57,3 point 

o.s.v.

 Det er det eneste folk i klubben efterspørger inden de kører hjem.

Venlig Hilsen

Leif Thusholt

Svar
 

Kære Leif Thrusholt

Det har du fuldstændig ret i, og det var sådan set det jeg ydmygt bad om et svar på !

Hvad fik jeg : En masse nok velmenende intetsigende "svar

Så " en gang til for Prins Knud" er der virkelig ikke nogen der kan komme med en forklaring på dennne mangel i BC3.

Mvh. Jens Kristian

 

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn