Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Turrneringsleder problem

Turrneringsleder problem

emailnotifikationer
 
 

Hjælp mig!

Efter et meldeforløb hvor NS og ØV har kæmpet lidt mellem ruder i NS og hjerter i ØV ender Nord i 5 ruder.

Syd, den blinde, spiller ud. Hjerter K lægges på bordet!

Jeg kan ikke finde, nogen steder, hvad man dømmer når den blinde spiller ud fra forkert hånd,

Hvad gør den kloge, og hvad gør jeg?

Niels Andreasen

 

Svar

Svar

 
 
 

Jeg går ud fra at spillet er stoppet og at begge sider ikke har spillet til det følgende stik. I så fald skal du bruge §45D1 som siger at hvis den blinde tager et kort som spilfører ikke har bedt om, skal det tages tilbage. Modspillerne har set kortet, og den oplysning er beføjet for dem, altså også for den der rigtigt skal spille ud.

Jeg ville gerne vide hvad den blinde tænkte da han spillede kortet, for hvis han spillede det i bevidstheden om at han var blind, så vil jeg tale med store bogstaver. Men realiteten er forhåbentlig at han var forvirret og troede at han var modspiller, og så er det bare et hændeligt uheld.

Strengt taget skal turneringslederen efter spillet overveje om ØV blev skadet af at de så hjerter konge, men jeg har svært ved at tro at det kan være en ulempe - uden et det dog er helt utænkeligt.

 

Svar
 

Hej Bertel.

Tak for svaret.

Den blinde sad vist og halvsov! det var absolut ikke med bagtanke, men som du siger, et "hændeligt uheld". Der var ingen der havde lagt til efter kortet var spillet og TU blev tilkaldt.

 

Svar
 

Jeg er enig i Bertels berigtigelse i denne sag.

Rent lovteknisk er vi vel dog i §54E. Her henvises til §24,("kort vist eller spillet ud under meldeforløbet"). Også lidt spøjst, da meldeforløbet er slut. Vi er i meldeperiodens afklaringsfase. Men...berigtigelsen (§24D), bliver den samme som Bertel angiver.

Svar
 

Jørn Plets udredning er korrekt.
Både ved,
-at vi kommer til § 24 via § 54E,
-at § 24 faktisk ikke i sin ordlyd dækker sagen (ordet 'meldeforløbet' ændres til 'meldeperioden' i 2027-udgaven af lovene),
-at den gængse fortolkning er, at § 24 alligevel anvendes, så den blindes kort blot tages op på hånden igen - og at placeringen af det kort er beføjet for den korrekte udspiller.

NB. Jeg tror, Bertel svarer på, hvad der sker ved fejudspil i løbet af spilleforløbet. Mens Jørn og jeg svarer på, hvad som sker, hvis det var åbningsudspillet, som var galt.   
 

(helt ekstremt kan man måske forestille sig, at der efter afklaringsperioden bliver en anden spilfører, eller at den blindes forslag om at spille Hj K kan siges at hjælpe spilfører - men det må vi så tage i næste time ....).

kh Bio

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn