Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: Forsvar mod 2R(Multi)-pas-4H(p/c)-?

RE: Forsvar mod 2R(Multi)-pas-4H(p/c)-?

emailnotifikationer
 
 

Har I et godt (eller i det mindte et aftalt!) forsvar, når MTV åbner 2R Multi, og MTH melder 4H som Pass/Correct efter jeres makkers Pas?

Hvad betyder 4.hånds Pas til 4H efterfulgt af Dbl, hvis Multi-åbneren flytter til 4S, og både makker og MTH passer?

Hvad betyder 4.hånds Dbl af 4H efterfulgt af gentagen Dbl, hvis Multi-åbneren flytter til 4S, og både makker og MTH passer?

Hvad betyder det, hvis Makker melder 4NT i disse fire positioner:

  1. 2R-p-4H-D, p-4NT?
  2. 2R-p-4H-D, 4S-4NT?
  3. 2R-p-4H-D, 4S-p-p-D, p-4NT?
  4. 2R-p-4H-p, 4S-p-p-D, p-4NT?
 
I de tilsvarende langt mere hyppige meldeforløb på 2-trækket, hvor MTH melder 2H og MTV evt. flytter evt til 2S, bruger vi 2NT som Lebensohl. På 3-trækket derimod (MTH: 3H og MTV evt: 3S) vil 3NT være naturligt spilleforslag fra makker.
Kan 4NT i det aktuelle meldeforløb på 4-trækket være en slags Lebensohl? eller måske 2-farvet? 

Som eksempel på en - vist nok! - drilsk 4. hånd, havde jeg i divisionsweekenden med alle u/z: Sp E5 / Hj KD4 / Ru EKT62 / Kl KT9. Det kostede heldigvis kun 14 imp!

Mvh Niels
Svar

Svar

 
 
 

Hej Niels

Næh, ikke rigtig :)

Jeg opfatter dobling af 4H eller 4S som oplysning, a la hvis det var gået 2M-p-4M-D. Forskellen er selvfølgelig, at modstanderen til højre har indikeret længde i begge major, og at det derfor ikke er helt så attraktivt f.eks. at komme i 4S over deres 4H. Men det er stadig en mulighed, og D er oplysning af natur.

Hvis makker melder 4NT, efter jeg har doblet, er det 2-farvet takeout i alle 4 sekvenser. I 1 og 4 kan han være ret stærk eller svag. I 2 melder han frivilligt og har derfor værdier. I 3 har han passet 4S og har derfor nok en ret svag hånd.

Den aktuelle hånd skal vælge mellem at doble 4H med planen at doble igen, hvis åbner melder 4S. Eller at passe 4H med planen at doble, hvis de (mest sandsynligt) melder 4S. Jeg vælger nok den sidste plan. Hvis jeg dobler 4H, og åbner passer, må jeg f.eks. forvente, at makker tager ud i 4S med 5 spar og 0-1 hjerter. D+D ville være fint med omvendte majorfarver. Pas til 4H kan føre til, at vi bliver bønnet ude fra en vindende kontrakt, men det problem ville man så også have efter 2H-p-4H-?, hvor jeg også ville passe.

Mvh Michael

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn