Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: Den blindes rettigheder

RE: Den blindes rettigheder

emailnotifikationer
 
 

Må den blinde gøre spilfører opmærksom på, at hun er ved at spille ud fra den forkerte hånd, altså før hun benævner et kort på bordet eller spiller et kort fra hånden, ved at sige "du er på bordet" eller "du er på hånden".? Altså f.eks. når hun tager fat i et kort på hånden, uden at have spillet det, eller tager luft ind til at spille fra bordet, f.eks ved at sige "du tager...".

Jeg synes reglerne er lidt uklsre. I §42 B 2 står: "Den blinde må forsøge at forhindre enhver uregelmæssighed." Dette bliver så begrænset i §43 A 1 b: "Den blinde må ikke gøre opmærksom på en uregelmæssighed under spillet." Det må jo siges at begrænse ENHVER uregelmæssighed i §42 temmelig meget.

Venlig hilsen

Lea

Svar

Svar

 
 
 

I §42B2 er uregelmæssigheden ikke sket endnu, og dine eksempler på hvad den blinde må sige for at forhindre at spilfører foretager sig noget, der om et sekund bliver til en uregelmæssighed, er gode.

I §43A1b har uregelmæssigheden fundet sted, og den blinde må end ikke gøre opmærksom på det. Det er nok den allermest overtrådte lov i bridgeverdenen. Det er på det nærmest standard, at når spilfører fejlagtigt beder om et bestemt kort på bordet, siger bordet: "Du er på hånden", og alle accepterer stiltiende, at bordet uberettiget har gjort opmærksom på uregelmæssigheden, og alle accepterer stiltiende, at spilfører nu uden videre spiller ud fra hånden, selvom modstanderne har ret til at acceptere udspillet fra forkert hånd.

Svar
 

Tak Leif. Ja, selvfølgelig. Jeg har ikke været opmærksom på forskellen på at "forsøge at forhindre" og "gøre opmærksom på".Vh Lea

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn