Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: stopkort

RE: stopkort

emailnotifikationer
 
 

Er der nogen der kan fortæll mig nøjagtigt om brug af stopkort i et meldeforløb og hvilken forpligtigelser en stopkort bruger har ?

Hvorfor mit spørgsmål er at en spiller i anden melderunde ligger stopkort og efter få sekunder tager det op igen og siger det var en fejl. 

der bliver så sagt fra en modspiller du skal springe i dit meldeforløb

hilsen samt god påske 

Ole Randrup

Svar

Svar

 
 
 

Det var en af de nemme, så den tager jeg. :) 

§123C: En spiller, der bruger stop ved en fejltagelse, er derved ikke forpligtet til at afgive en springmelding, men anvendelse af §16B (Ubeføjede oplysninger) kan komme på tale.

Mvh Ole Berg

Svar
 

Mere generelt:

Man har pligt til at bruge et stopkort (eller banke i bordet) hvis man afgiver en springmelding. Der er ingen straf for at undlade eller glemme det, men det er dårlig stil.

Man har også pligt til at holde en pause på (mindst) 10 sekunder inden man fjerner kortet som tegn på at meldeforløbet kan fortsætte, og de andre spillere har pligt tilo at vente lige så længe inden de går videre. Det er en af de bestemmelser der oftest ikke overholdes. Men igen er der ingen straf for at undlade det.

Som Ole Berg også nævner kan der dog i begge tilfælde være tale om ubeføjede oplysninger. Det er også en af de bestemmelser ...

 

Svar
 

Jeg er ikke helt vild med Bertels formulering med, at det bare er 'dårlig stil' ikke at overholde reglementet.
Det ligesom antyder, at man bare kan lade være med at følge reglerne - og måske blot risikerer en hovedrysten.

Når lovene eller reglementet angiver, at 'man gør noget' eller 'bør gøre noget', er det et lovbrud at undlade at gøre dette.
Lovbrud af denne type bliver - som Bertel ganske rigtig skriver - ikke umiddelbart straffet.
Men hvis modparten er skadet af en sådan uregelmæssighed, skal turneringslederen (som i SKAL) berigtige lovbruddet; ofte ved at justere scoren i det aktuelle spil.
Desuden vil turneringslederen påpege, at man har overtrådt reglerne (fx ved at undlade at bruge stopskilt).
Og turneringslederen vil fortælle spilleren, at hun fremover skal følge reglerne på det punkt.
Hvis spilleren så fortsat IKKE følger reglen, vil TL på et tidspunkt give en formel advarsel, som så - ved gentagen brud på reglen - vil resultatere i en straf (i første omgang pointfradrag).

Så at sige, at der ingen straf er for den slags regelbrud/lovbrud, er i bedste fald kun korrekt, hvis spilleren ikke fremturer.


 

Svar
 

Hej Ole R.

Jeg er helt enig med Ole Berg. Kan i øvrigt anbefale, at du her på DBfs hjemmeside finder menupunktet "Turneringer" og herunder vælger "Regler". Der finder du DBfs spillerhåndbog, hvor de korrekte svar på denne slags spørgsmål kan findes. 

I tidligere indlæg er fx nævnt "bank i bordet" - som absolut intet har med stopreglen at gøre (men derimod med alertreglen), og pausen efter STOP bør være "omkring 10 sekunder" - og ikke "mindst 10 sekunder" som der også er nævnt.

Med venlig hilsen - og ønsket om en god påske herfra

Svar
 

Det er korrekt, at et bank i bordet ikke kan finde belæg i nogen paragraffer, men det er den faktiske kommunikation, der er vigtig. Der er en del klubspillere, der bruger at banke i bordet og lægge en springmelding op. Er det forkert? Det synes jeg da ikke nødvendigvis. Hvis modstanderne har forstået at det betegner en springmelding, og at de skal holde en pause på ca. 10 sekunder, vil jeg acceptere det.

Den manglende accept af at der skal holdes en pause på ca. 10 sekunder (og manglende viden om hvorfor man egentlig skal gøre det), er efter min opfattelse et større problem.

Det er derfor en rigtig god vane at lægge stopskiltet op i stedet for at banke eller at sige "stop" OG så lade det ligge i ca. 10 sekunder.

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn