Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Prisstigning på mesterpoint 2013

Prisstigning på mesterpoint 2013

emailnotifikationer
 
 

Hej alle

Det kan vel ikke under at jeg  skriver lidt her. Christina jeg vil ikke love at det bliver 2 gange om ugen.
I det nyeste nyhedsbrev fra DBf/Christina erfarer man, at hovedbestyrelsen(HB) har besluttet, at sætte prisen op på mesterpoint(MP) fra september med begrundelsen, at det er lang tid siden priserne sidst er steget !! Den må jeg prøve ved næste lønforhandling med min arbejdsgiver. Hvorfor skal man nu igen bebyrde klubberne og dermed spillerene  med yderligere udgifter. DBf budgetterer trods alt med et overskud på 400.000kr, kunne dette ikke reduceres lidt i stedet for??
Hvis DBf fattes penge har HB så overvejet, at gøre MP ordningen obligatorisk for alle klubber. Dette vil give et provenu på 2/3 af den vedtagne stigning. Dette ville også medføre, at alle klubber var med til at bære byrden
i stedet for, at det kun er de klubber som er tilmeldt MP ordningen der skal yde mere. Klubber udenfor MP ordningen køre lidt på frihjul da vi andre betaler  ca. 30kr pr. medlem for at få MP.

 

Priserne på bronzepoint stiger 12% og på sølvpoint med 10%. HB har besluttet, at hele det ekstra provenu skal tiføres DBf. Distrikterne tjener lidt på sølvpoint, hvorfor skal vi ikke have lidt af dette ekstra provenu, HB mener måske vi har penge nok?

 

Hvad gør vi omkring det nye handicap/rating omkring de spillere som ikke spiller i en klub under MP ordningen. Disse vil få en høj(dårlig) start rating da de typisk ikke har mange eller slet ingen MP. Dermed kommer de jo frem i præmiekøen hvis præmierene udregnes med hensyn til handicap/rating. Jeg har hørt at dette allerede vil finde sted i nogle turneringer under Vingsted(super). Måske handicap/rating kunne være med til at gøre MP obligatorisk i DBf.

 

Kim Nielsen
Bknord Aalborg
kim.nielsen@azeliz.dk

Svar

Svar

 
 
 

Svar
 

Svar
Stemmer på dette indlæg1
 
Hej. 

Kan se Chr. Reinholdt har skrevet her "usynligt"?

noget galt med funktionaliteten i debatten?

hilsen
trille

Svar
 
Oprindeligt indlæg af Christian Reinholdt publiceret den 08-04-2013, 18:17:


Svar
 

troede lige der var nogen som ville kommenterer det
Svar
 
Mange gode betragtninger, du kommer med der, Kim!

Der er ikke planer om at indføre betaling for handicapregulering af turneringer. Men vi kunne godt lade alle være med til at bære byrderne ved at indføre en bordafgift til afløsning for den nuværende betaling for mesterpoint.

Handicapsystemet skal jo startes op på en eller anden måde, og selvom det ikke er optimalt at bruge mesterpoint som grundlag, så er det nok alligevel den mindst dårlige metode. Hvis vi kunne bruge mesterpoint direkte til handicapformål, ville der jo ikke være grund til at lave et nyt handicapsystem. Nu må systemet så selv regulere sig ind på fornuftig vis, når det bliver taget i brug, og det er heldigvis også sådan, det kommer til at virke.

Prisen på mesterpoint stiger ganske rigtigt til september. Det er også rigtigt, at det er lang tid siden, priserne sidst er steget, men der står ingen steder, at det er begrundelsen. Hovedbestyrelsens beslutning er ikke omtalt i det seneste nyhedsbrev, men er beskrevet i referatet fra hovedbestyrelsesmødet den 20. marts (se det under Medlemsinfo). Det fremgår, at der i 2005 blev indført en rabat for at indberette bronzepoint elektronisk. Nu indberettes der udelukkende elektronisk, og derfor fjernes rabatten. Det betyder, at prisen for bronzepoint den 1. september føres tilbage til samme pris som i 2005.

Sølv- og guldpoint stiger med hhv. 10% og 12,5% i forhold til den pris, der var gældende i 2005. I samme periode har inflationen været knap 20%. Så når der tages højde for den almindelige prisudvikling, er mesterpointene reelt blevet billigere de seneste otte år, også efter den 1. september.

Mvh
Flemming Bøgh-Sørensen
Generalsekretær

Svar
 

hej Flemming

Tak for dit svar

lige en kommentar

I det budget du fremlagde, vedtaget på HB møde 8. feb, på diskussionsforum er der under kommentare til punktet MP ordningen skrevet at prisen vil være uændret.

pudsigt som tingene kan ændre sig på 2 mdr

Kim Nielsen
Svar
 

Hej Kim/alle
Synes du rører ved et centralt punkt.
Da alle klubber under DBF ikke bruger mesterpointsystemet, er det ikke den rigtige måde, at skaffe flere penge til DBF.
Min holdning er, at melder man sig ind i DBF køber man hele pakken, og skal ikke kunne melde fra på mesterpointordningen.
Det ville også give mindre administration for DBF, idet man så ikke skulle lave særlige opkrævninger på mesterpointene, men kunne fastsætte prisen alt incl.
VH
Irma Holst Pedersen
Odense
irma@holstpedersen.dk
Svar
 

MP-afregning!

Utroligt, hvad man vil bruge af tid for at hoppe med på vognen, der kører på benzin genereret af brok over ussel mammon!

Jeg mener, at kaste en prisstigning på 12 % af et beløb på kr. 30,- til debat, er i min optik fuldstændig latterlig og faktisk i den grad unødig trætte af forbundets ressourcer! Helt ærligt, hvorfor skal der tages stilling til og bruges energi fra de ansatte i DBf på dette?– jeg synes, at det er temmelig uartigt!

Det er jo ikke sådan, at det stiller blot én enkelt bridgespiller i et dilemma om, om man økonomisk kan favne denne prisstigning. Dette er diskussion for diskussionens skyld. Og fair nok hvis man har disse lyster, men så meld dig ind i en diskussionsklub eller et politisk parti, som vil få enderne fra højre mod venstre til at mødes.

Får et deja vu fra nogle år siden, hvor der blevet skudt med skarpt om, at distriktet i Østsjælland burde spille på en ussel skole, og ikke i dejlige center, som ligger i Køge, så man måske kunne spare kr. 20,- på en weekend. Ja tak, og så ikke se dagens lys, medbringe egne sure madpakker og drikke lunkne øl fra rygsækken. Lad os dog sammen få bridge op på et niveau, som vi kan være stolte af? Og filosofien om laveste fællesnævner er helt fin og rimelig, men her er vi altså i den grad langt under dette, og så længe at alle kan være med, må det være ren kedsomhed at opponere over omtalte MP-stigning!

Christian Reinholdt

Svar
 

hej Christian

Dejligt at nogen kommentere lidt på mit indlæg.
Nu er det jo ikke selve stigningen på de få kroner jeg var imod, godt nok er vi fattige herovre i Jylland, men det kan vi godt klare at betale. Min anke gik mere på at det ikke er helt ok at de klubber som har fravalgt MP ordningen ikke er med til at spytte i kassen. Endvidere er MP ordningen en indtægtskilde for distrikterne og jeg kan som formand i DBf Distrikt Nordjylland ikke se det rimelige i at distrikterne ikke skal have del i de ekstra midler som DBf her kradser ind. Jeg mener også at dette er en beslutning som skal træffes af repræsentantskabet da MP ordningen er en del af det budget som denne skal godkende og dermed kan HB, efter min mening, ikke bare beslutte en sådan stigning.

Hvis du syntes at 10-12% bare er småting kan vi så regne med at du sætter dine priser på bridgerejser ned, det er der da vist en del bridgespillere som vil sætte pris på

Kim Nielsen
Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn