Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Årsregnskab (åbent par Kina)

Årsregnskab (åbent par Kina)

emailnotifikationer
 
 

Hej.

 

Når en delvis forklaring på dårligt regnskab er udgifterne til deltagelse i Kina, hvor dk kom med på afbud i den åbne række, vil jeg hermed tage afstand for den beslutning. 

 

For mig at se ligner det ikke noget, at DBF sender et uforberedt hold tværs over jorden for medlemmernes økonomi. 

 

Venlig hilsen og god sommer

 

Sune

Svar

Svar

 
 
 

Åbent par i Kina giver sikkert ikke meget mening. Måske Bermuda Bowl i Indien gør !

Lars Peter Damgaard

PS: kan huske vi engang sendte et fodboldlandshold til EM på et afbud

Svar
 

Hej

Indrømmer gerne at jeg er en tåbe.  Bermuda Bowl og ikke WM.  Chenai er i indien osv.

Men tager det noget af mit indlæg??

Nepotismen i DBF har åbenbart ikke ændret sig en millimeter. 

Venlig hilsen Sune 

Svar
 

Hej Sune

Det er altid relevant at overveje, om en organisation anvender sine midler på bedste måde. I DBf har vi en hovedbestyrelse til at tage beslutning om budgettet og forholde sig til en pludseligt opstået mulighed, som da Danmark sidste år fik en uventet (og dermed ubudgetteret) VM-kvalifikation som følge af de meget omtalte snydesager.

 

Når man skal tage stilling til, om en organisation anvender midlerne på bedste måde, skeler man normalt til organisationens formål. I DBf står formålet i vedtægterne. Det fremgår, at ”DBf har til formål at udbrede, fremme og stimulere interessen for og kendskabet til bridgesporten”. Det fremgår videre, at formålet opfyldes ved seks forskellige aktiviteter, hvoraf den ene er ”at sikre dansk deltagelse ved internationale mesterskaber”.

 

Det er desværre ikke så tit, at vores landshold i åben række kvalificerer sig til VM. Når det så endelig sker, vil du så ikke mene, at det vil være underligt at melde afbud med henvisning til den korte tidsfrist, når DBf har stående i sin formålsparagraf, at vi opfylder vores formål ved at sikre dansk deltagelse ved internationale mesterskaber?

 

Det ville have været bedre, om landsholdet havde haft tid til at træne op til VM, og det var heller ikke alle landsholdsaktuelle par, der kunne frigøre deres kalender med så kort varsel. Det er en af de kedelige effekter at, at spillere på andre landshold havde snydt sig til deres kvalifikation.

 

Du skriver, at ”nepotismen i DBf har åbenbart ikke ændret sig en millimeter”. Det fremgå ikke, om du mener, at det uændrede niveau af nepotisme er på et højt eller lavt niveau, så du kan selvfølgelig ikke fanges i en uoverlagt bemærkning, men lad mig lige citere Wikipedias definition:

”Nepotisme (af latin nepos, nevø) betyder dét at begunstige folk fra ens familie, f.eks. ved udnævnelse til tillidsposter eller ved indgåelse af kontrakter.”

 

Beslutningen om at sende et landshold blev taget af hovedbestyrelsen. Beslutningen om, hvem der skulle repræsentere Danmark, blev taget af sportschefen/landstræneren efter samråd med de frivillige, der gør en stor indsats i landsholdsarbejdet og bruger tid på at hjælpe vores landshold til at præstere bedst muligt.

 

Da beslutningerne om at sende et hold, og hvem af de til rådighed værende par, der skulle udgøre landsholdet, blev taget i forskellige fora, må det være meget op ad bakke at antyde nogen form for nepotisme i denne sammenhæng.

 

Med venlig hilsen

Flemming Bøgh-Sørensen

Generalsekretær

Svar
 

Hej Flemming. 

 

Jeg mener entydigt at nepotisme er at hjælpe, ansætte og udvælge venner og deres familie.  DBF minder desværre stadig om en fagforening fra 1970.  Hvorfor skal menige medlemmer stige i kontigent for at sende et totalt usammenspillet hold til Indien? 

 

Fang mig gerne i en bemærkning. DBF er jo kendt for at hjælpe vennerne.  Også økonomisk.

 

Der er en gennemgåede tråd i forhold til hvem der bliver ansat.  Hvem der udtager. Hvem der betales for. Hvilke krav der bliver stillet. 

 

Tro endeligt ikke jeg føler mig forfordelt.   Jeg er alt for doven og ringe til elite.  Men det vil klæde jer at indrømme en fejl.

 

Venlig hilsen Sune 

Svar
 

Hej Sune

 

Du har ret i, at nepotisme i daglig tale også dækker favorisering af venner.

 

Sammenkædningen af landsholdet i åben rækkes deltagelse i VM og kontingentstigningen er nærliggende, men de to ting har intet med hinanden at gøre. VM-deltagelsen i 2015 er betalt ved at trække på DBf’s formue. Kontingentstigningen i 2016-17 skal dække udgifter i de to år.

 

Jeg er glad for, at du kan se en gennemgående tråd i ansættelserne i DBf. Det er mig, der beslutter, hvem der skal ansættes, og jeg vælger dem, der efter min vurdering er bedst kvalificerede til de jobs, der skal besættes.

 

Din opfattelse af, hvad DBf er kendt for, må stå for din egen regning.

 

Mvh

Flemming

Svar
 

Hej Sune

Jeg har læst dit indlæg og som medlem af DBF mener jeg ikke at Debatforum er det rigtige sted at angribe både hovedbestyrelsen og sekretariatet i for nepotisme ,det er efter min mening underlødig, når vi har et repræsentantskabsmøde.

Det må da være der man kommer med kretik til både økonomi og ledelses ansvar i DBF. Du har som alle vi andre medlemmer ret til at spørge ind til det du mangler svar på eller ønsker at få uddybet, først igennem dit distrikt som så tager det med til repræsentantskabs mødet. ( hvis de ikke kan svare dig på distriktsgeneralforsamlingen med et svar du kan bruge )

Meget kan vi bruge debatforum til og det er et rigtigt godt sted at få mange små hverdagsproblemer løst,men ikke som nu at bruge ordet nepotisme det er ikke Dansk Bridge værdigt efter min mening.

hilsen og god sommer

Ole R 

 

 

Svar
 

Hej igen. 

 

Det er vel ikke særligt betryggende at en eminence kan bestemme alle ansættelser. 2016 ?

 

At tage bruget af vores fælles økonomi på dette medie er ikke unaturligt Ole? 

 

Nå men pyt.   Jeg tager på ferie. 

 

God sommer.   Vi ses i Svendborg 

Svar
 

Jeg må erklære mig totalt uenig i Sunes indlæg. Det er da oplagt at man skal gribe chancen, når der åbner sig en mulighed for at deltage I Bernuda Bowl. Jeg betaler med glæde lidt ekstra i kontingent næste år om nødvendigt)-

 

Det med at udtagelserne er nepotisme er helt latterligt- Selv ikke på netbridge blev det kritiseret og der holder folk sig ikke tilbage.

Kim

PS. Meget ærgerligt at vi ikke skal bruge penge på Bernuda Bowl i 2017

 

Svar
 

Kære Sune.

Det var da ellers noget af en start på ferien for dig ... det må være dejligt sådan lige at få tømt tankerne og så tage på ferie helt frisk og frejdig.

Jeg er faktisk ikke enig med Ole i, at der ikke på dette forum skal være plads til det Sune her gerne vil diskutere - og derfor har jeg også lige et par kommentarer.

Jeg var med i Indien med det i Sunes optik usammenspillede hold. Jeg ved ikke om fakta i denne sammenhæng kan være interessant - men to af de deltagende par var makkerskaber, der på tidspunktet for turneringen, havde rigtigt mange år på bagen sammen (Lauge Schäffer - Jonas Houmøller og Kasper Konow - Michael Askgaard). Der blev forespurgt flere andre par om de havde mulighed for med kort varsel (under en uge) kunne tage ferie i 2,5 uger for at tage til Bermuda Bowl (VM) og i landsholdsbruttotruppen blev det så Søren Christiansen - Martin Schaltz, der blev udtaget sidst. Det sidste par var "nydannet", men havde dog spillet sammen gennem flere år tidligere i deres bridgekarriere - men ja, de var ikke så sammenspillede som de øvrige, men at kalde dem helt usammenspillede er ikke helt entydigt rigtigt, synes jeg.

Nå men det var dét hold, der blev sendt afsted til VM fordi Danmark var blevet placeret ved EM i Kroatien i 2014 som berettiget til deltagelse ved VM, da Israel, Monaco og Tyskland blev diskvalificeret for at have snydt ved EM.

Turneringen i Indien forløb i min optik helt fantastisk for det udtagne hold (jeg kan være farvet i min holdning, da jeg var med som kaptajn) - og holdet var få millimeter fra at kvalificere sig til 8-dels finalen ved VM ... den sidste plads gik i stedet til Sverige, der endte med at spille med om guldet. Ja, og dét par, der klarede sig bedst ved VM (målt på butler-resultaterne) var rent faktisk Søren Christiansen - Martin Schaltz, der var i top 10 blandt de 66 deltagende par fra 22 nationer. 

Princippet om at Danmark valgte at stille hold ved Bermuda Bowl og hele processen bag beslutningen har Flemming Bøgh Sørensen redegjort for, og den proces kan jeg som sådan ikke se noget forkert i. Processen er vist som den skulle være i henhold til DBfs regler og procedurer - man kan så være uenig i beslutningen om at sende et hold, men det er vel en proces, der som sådan ikke kan sættes mange fingre på.

Sune, du skriver også, "Der er en gennemgående tråd i forhold til hvem der bliver ansat. Hvem der udtager. Hvem der betales for. Hvilke krav der bliver stillet". Jeg har som medlem af DBf og med kun omkring tre års erfaringer fra det frivillige arbejde i DBf-regi (er i øvrigt ikke med i elitearbejdet længere) ingen viden om, hvad det er du mener.

Flemming Bøgh Sørensen har skrevet ovenfor, at det er ham, der ansætter folk i Sekretariatet - dét mener jeg vist nok er helt i henhold til normal procedure, at dét er en chef ansvarlig for -- hvad er det for en gennemgående tråd du kan se Sune, der er problematisk?

Der er en gennemgående tråd i hvem der udtager, skriver du også Sune. Jeg ved ikke præcist hvad du henfører til, da jeg kun har aktivt kendskab til ret få udtagelsesprocesser. Jeg ved, at man til damernes VM (Venice Cup i Chennai) havde en udtagelseskomité bestående af Kirsten Steen Møller og Peter Schaltz. Jeg ved, at man til EM i Budapest (der netop er overstået) havde en udtagelseskomité for åben række, der bestod af Henrik Caspersen, Nils Mønsted, Bo Bilde (kaptajn for holdet), undertegnede og landstræner Jacob Røn. Jeg har kendskab til, at der var en lignende udtagelseskomité for dameholdet og for seniorholdet. Jeg ved også, at det var "nye udtagelseskomitéer" i forhold til den proces, der var forud for EM i Kroatien i 2014 og i forhold til den udtagelse der var til EM i Dublin i 2012. Jeg kan ikke selv umiddelbart få øje på noget nepotisme i den proces, da det fra gang til gang var nye medlemmer i UK - men hører meget gerne dine argumenter Sune.

Du skriver også Sune, at der er en gennemgående tråd i hvem der betales for. Jeg ved ikke præcist hvad du der henfører til, men synes det kunne lyde interessant at få at vide, hvad du mener. Jeg ved, at jeg som frivillig har deltaget ved EM i Dublin i 2012, ved EM i Kroatien i 2014, ved Bermuda Bowl og Venice Cup i Indien i 2015 samt ved forskellige træningsturneringer i Tyskland, Holland og Frankrig. Ved EM og VM har jeg fået betalt rejsen, opholdet under turneringen (har selv betalt, hvis jeg tog afsted et par dage i forvejen for som coach eller kaptajn at skulle skabe et overblik over hvor man kunne få vasket trøjer, spise, transport til spillested og andre helt lavpraktiske ting). Til EM og VM har såvel spillere som kaptajn og coach fået kr. 200 pr dag til at købe middagsmad, aftensmad og alt hvad man ellers havde brug for i løbet af dagen. Til træningsturneringer i Tyskland, Holland og Frankrig fik jeg personligt ingen diæter og betalte selv for alt undtagen rejse og ophold. Der har ved ingen af de turneringer jeg har deltaget i været tale om at betale tabt arbejdsfortjeneste eller andet for hverken spillere eller kaptajn og coach - så alle var i den forbindelse faktisk frivillige. Så når du Sune skriver, at der er en gennemgående tråd i hvem der betales for, så savner jeg lidt, at du er mere konkret i hvad det er du mener. Jeg ved, at mange bridgespillere er meget afhængig af en fleksibel arbejdsgiver, og mange må selv betale de ekstra arbejdsfri-dage fordi der allerede er lagt beslag på de feriedage man har (til familien, til andre bridgeaktiviteter osv).

Slutteligt skriver Sune, at der er en gennemgående tråd i, hvilke krav der stilles. Jeg ved ikke helt hvad der hentydes specifikt til - men jeg ved, at jeg i arbejdet som del-ansvarlig for træningen af dameholdet til Venice Cup 2015 var med til et møde i august 2014, hvor 8 damepar mødtes i København. Her blev alle 8 par (der var i bruttotruppen) oplyst om de kriterier det endelige hold ville blive udtaget efter. Der var såvel kvantitative som kvalitative kriterier - men kriterierne var gældende for alle, og det var mig bekendt naturligvis også de kriterier truppen havde fået oplyst, der efterfølgende blev brugt af udtagelseskomitéen med Kirsten Steen Møller og Peter Schaltz. I forbindelse med udtagelse af landsholdene til EM i Budapest er det mig bekendt præcist den samme proces, der er blevet fulgt.

Jeg ved ikke om det her er blevet for langt ... men jeg har forsøgt at redegøre for, hvad jeg har kendskab til af data og fakta i relation til de synspunkter Sune fremfører. Jeg er som menigt medlem i DBf og som tidligere frivillig i elitearbejdet i DBf regi kun bekendt med en lille brøkdel af, hvad der sker i DBf-arbejdet. Men hvis Sune har eksempler på situationer, hvor det kan påvises, at der er gennemgående tråde i forskellige beslutningsprocesser, så synes jeg det lyder som noget man skal gøre noget ved. Det vil jo være helt naturligt, at man ikke kan have en forening, hvor sådanne ting foregår. Jeg har blot personligt ikke viden nok til at kunne forholde mig faktuelt til påstandene - og har blot faktuelt forsøgt at redegøre for hvad jeg kender til med mit - indrømmet - meget begrænsede kendskab til DBfs indre forhold.

Jeg har nu også fået clearet hovedet - og forventer også at holde lidt sommerferie sammen med familien - men jeg kommer til Bridgefestivalen i Svendborg ligesom forhåbentligt rigtigt mange andre af DBfs medlemmer -- måske ses vi der Sune, og så kan du jo forklare mig, hvad det er jeg ikke ved nok om i relation til det jeg har kommenteret ovenfor.

God sommer !!

 

Svar
 

Hej Sune,

Jeg står gerne på mål for beslutningen om at sende åben række landsholdet til VM (Bermuda Bowl) 2016 i Indien. Da muligheden opstod, som følge af de afslørede svindelsager, var der delte meninger i hovedbestyrelsen (HB) og blandt andre involverede i beslutningsprocessen. Min mening var dog klart at vi skulle deltage. Og jeg er også i dag glad for at det lykkedes at overtale tvivlerne. HB’s beslutning var blandt andet at det skulle være et low-budget deltagelse. Det medførte blandt andet at Jan Nielsen var kaptajn for både åben række og kvindelandsholdet. Som tidligere kaptajn for flere landshold, kan jeg fastslå et det var en kæmpe udfordring og kraftpræstation af Jan.

Tvivlernes bekymring var primært om det kunne forsvares at sende et landshold uden forberedelse afsted når regnskabet for 2016 i forvejen var negativt. Mine argumenter var primært:

  • Vi har spillere som igennem flere år stræber efter at komme på landsholdet med det mål at vinde medaljer til Danmark ved de største mesterskaber. Kan man forsvare overfor disse at de spillere fremover skal bruge meget fritid på landsholdsarbejde, hvis man vælger at ikke stille hold ved Bermuda Bowl når denne mulighed opstår?
  • Sportsligt var det min vurdering at der ikke ville være en bedre chance for åben række i mange år. Dette fordi at normale stormagter som Monaco, Italien og Holland ikke deltog. Holdet havde ganske vist ikke forberedt sig, men strukturen ved VM er således at man kan nå at spille sig i form undervejs. Efter over 20 indledende kampe går de otte bedst placerede hold videre til knock-out kampe. Og det var utroligt tæt på, kun et skuffende nederlag i sidste runde betød at Sverige og ikke vi kvalificerede os til knock-out kampene. Sverige fortsatte så til finalen mod Polen, og så vidt jeg husker førte de med få spil tilbage.

Det er en rimelig diskussion hvordan DBF fordeler sine ressourcer mellem bredden og eliten. Og den diskussion optager også repræsentantskabet. Jeg har ikke mødt nogen i hverken repræsentantskabet eller HB som ikke har den overbevisning at uden bredden så er der ingen grundlag for eliten. Vi har de sidste to år haft en lønnet landsholdsansvarlig. Midlerne til dette er fundet ved besparelser på landsholdsarbejdet. Som eksempler på besparelser kan nævnes

  • Mere brugerbetaling på senior landsholdet
  • Ingen støtte til mix landshold

Blot for at nævne to (der er flere).

Jeg ærgrer mig meget over at du skriver ’ Nepotismen i DBF har åbenbart ikke ændret sig en millimeter.’ Og herefter skriver ’Når men pyt. Jeg tager på ferie’.

DBF er på klub, distrikt og forbundsniveau afhængig af frivilligt arbejde. Det må undre de frivillige i klubberne når de læser dit indlæg. Og det må smerte de frivillige på forbundsniveau når du kommer med en sådan beskyldning som ingen substans har. Man burde jo bare kunne ryste på hovedet eller trække på smilebåndet, men vi er jo alle mennesker. På den måde ser jeg formen af dit indlæg som skadeligt, selv om det egentlig er et emne der fortjener (og får) opmærksomhed.

Vi ses i Svendborg.

 

Mange bridge hilsner

Ole Raulund

Medlem af hovedbestyrelsen

 

Svar
 

Selvfølgelig var det rigtigt at sende et åben række hold til Chenai i 2015, når DBF nu fik muligheden. 

Det kan og bør efter min opfattelse ikke kunne diskuteres. Så vidt det overhovedet er muligt skal DBF være med på topplan. Og resultatet var da også ok - så tæt på en plads i kvartfinalen.

Thomas Berg

Svar
 

Helt klart enig med Thomas

DBF har - som påpeget af flere - formuleret et klart formål om, at vi skal deltage i internationale mesterskaber.

Bridgeverdenen har dog et hav af internationale mesterskaber. NM-, EU-, EM-, VM-, CL- samt OL-mesterskaber. Nogle af mesterskaberne afholdes i alle klasser. I alt vel nok flere internationale mesterskaber end i mange andre usponsorerede sportsgrene.

Jeg er slet ikke uenig i de diæter mv., der tildeles deltagerne. Ej heller anser jeg de afsatte midler til landstrænere for irrelevante.  

Men måske burde der være en form for max-budget (evt. rullende), der fastsætter, hvor mange penge der kan anvendes til formålet. Sagt på en anden måde: Hvis der ikke er penge nok, må støtten til antallet af mesterskaber skæres ned. - Vi kan simpelthen ikke bede "fru Sørensen" om at yde ubegrænsede midler til elitens deltagelse i internationale turneringer.

Skulle det ende  i, at hold/spillere, der er selvfinansierende, kan "tiltuske" sig en plads i en fravalgt turnering, er det en situation, vi må lære at leve med. En lang række udenlandske hold deltager jo allerede uden nævneværdig støtte fra de lokale bridgeforbund.

Men som sagt, som en ekstraordinær situation var deltagelsen i Chennai fuldt berettiget

mvh Peter Møller Nielsen

 

 

 

 

 

Svar
 

Hej.

 

Jeg havde da heller ikke lige forventet ros fra Tordenskjolds soldater, men ligefrem at beskylde mig for at tage lysten fra frivilligt arbejde, er måske en anelse i overkanten.

 

Men jeg står ved min holdning og det var ikke køn læsning i bridgebladet.   Hvor meget blev der egenligt brugt på den lille tur?

 

Venlig hilsen Sune

Svar
 

Jamen, hvad er det for en holdning, du står ved, Sune?

For mig at se fremlægger du to vidt forskellige problemstillinger;
-dels at DBf besluttede med kort varsel at bekoste deltagelse af et landshold ved Bermuda Bowl i Indien,
-dels at beslutningerne i DBf tages af en sammenspist gruppe, som favoriserer hinanden og vennerne.
Har jeg ikke forstået det korrekt, Sune?






 

Svar
 

Ja præcis Bio.

 

De to ting er sovset totalt ind i hinanden.  Da jeg startede med bridge i 1984 var der en masse snak i krogene omkring forbundets økonomi.  Holdt 20 års pause og til min overraskelse har intet ændret sig.

 

De samme mennesker udtager de samme mennesker på vores alles regning.  Og hvis man stiller spørgsmål dertil er det jo næsten landsskadelig virksomhed.

 

Jeg savner tal på bordet.  Hvorfor skal kontingentet stige?  Er det fordi vi skal sende de bedste spillere jorden rundt?  Ikke fordi jeg kommer til at savne de 30 kroner.  Er alligevel fallent.  Det ligner sku en Poul.  Ind under gulvtæppet..

 

Kan det virkelig passe at én mand står for alle ansættelser i forbundet?  Helt ærligt så giver det sku da grobund for teorier.  Men det kan man sikkert også tale sig ud af??

 

Venlig hisen Sune

Svar
1 2
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn