Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Sideturneringerne

Sideturneringerne

emailnotifikationer
 
 

Hej alle.

 

Tak for en god festival.  Vellykket på næsten alle parametre.

 

Dog har jeg talt med en hel del klubspillere, der var kede af måden sideturneringerne i bronze forløb på.  Typisk spillere med handicap mellem 20 og 28.  De føler ikke at have en chance og ville hellere spille i den næste række.  Flere gav ligefrem udtryk for at det gider de ikke igen næste år, men mon ikke festivalen trækker alligevel..

 

Mit forslag må være, at der, såfremt der er spillere til det, oprettes 3 rækker.  Det kunne være 0 til 20.  20 til 32.  32+, eller hvad man finder passende, ud fra de tal der er til rådighed for i år.

 

Optimalt ville det være at spillerne meldte sig til og et program udregnede antal rækker og cut.  Dertil placering i rækkerne, så det hele blev mere jævnbyrdigt.  Spillede selv en sølvturnering, hvor der var markant forskel på de 2 "slanger".  Burde være både teknisk muligt og kunne klares på 10 minutter.

 

Venlig hilsen Super_G

Svar

Svar

 
 
 

Hej

Ja lav forhåndstilmelding blot 30-45 minutter før kick OFF, som vi gør til de åbne huse.

 

Kæmpe ros for de handicapinddelte turneringer, Vinoble og Guldturneringen, her har alle været tilfredse, og alle får jævnbyrdig modstand. Og chancen for præmie / bronce- sølvpoint.

 

Det må være en simpel sag at styre det med tilmelding via nettet, som vi bruger til åbne huse, og ellers dukke op En halv times tid inden turneringsstart.

 

Og så opret 4, 5 eller 6 bords rækker. Og ellers en sidste mulighed at ende i den helt åbne sidste øjebliks drop in pulje. Fleksibilitet til alles bedste, med undtagelse af de få der løber med præmier og point i de monsterstore Mitchell rækker. 

 

 

Har I brug for hjælp, så kom til Vestjylland 👍  😉

Svar
 

Dette indlæg er ikke ment som en afvisning af forslag til forbedringer af formatet for vores bronzeturneringer. Som ansvarlig for turneringsledelsen af sideturneringerne er jeg selv meget åben for alle sådanne forslag, og jeg ved at festivalledelsen også er det.

Vi afviklede 18 bronzeturneringer i åben række på festivalen. Her er handicapgennemsnittet for det vindende par i hver af de 18 turneringer:
11,80
24,68
24,14
11,29
13,23
23,41
13,78
8,28
1,47
17,34
9,35
27,97
5,65
9,55
11,42
23,72
1,01
18,79

I kan bruge tallene frit til støtte for jeres forslag og argumenter.

Svar
 

Jeg vil godt forklare hvordan den sølvturnering Sune beskriver, faktisk er bygget op.

Der deltog 62 par, og alle resultater blev sammenlignet på tværs af hele feltet. Turneringen går over 21 runder, så man får 21 af parrene som modstandere ved bordet, mens de øvrige 40 modstandere kun optræder som modstandere i kraft af at de spiller de samme spil ved andre borde.

Det ligger i sagens natur at den gennemsnitlige styrke af de modstandere man faktisk møder ved bordet, beror på "lodtrækningsheld", hvor lodtrækningen sker ved at spillerne kommer og sætter sig, og hvor vi der kører turneringen, derefter vælger selve turneringsplanen efter hvor mange der faktisk er kommet. Teknisk kyndige vil vide at der er også et balanceaspekt, idet modstanderne ved bordet betyder mere for ens resultat end modstanderne ved de andre borde. Det balanceaspekt har vi gjort en del ud af at håndtere ved udarbejdelsen af turneringsplanerne, og vi har også forslag på bedding til at forbedre balancen yderligere.

Sune nævner at der var to rækker i sølvturneringen 13. juli. Det er rigtigt i meget snæver forstand, nemlig når det gælder spiller- og kortvandring; men der er stadig tale om én stor turnering med fælles sammenligning over hele feltet. Man kan altid (bagefter) analysere om man i en konkret turnering har været særlig heldig eller uheldig med hvilke modstandere man faktisk fik ved bordet.

Fordelen (hvis man anser det for en fordel) ved store turneringer med fælles sammenligning, er at man får mere nuancerede resultater ud af sammenligningen. Ulempen er at man ikke møder alle sine modstandere ved bordet. Som vi har kørt sideturneringerne de sidste 12 år, er det en særlig egenskab ved de  store rækker (op til 26 borde) med uendelig howell-bevægelse at man får oplevelsen af en parturnering med et stort antal sammenligninger. Det er noget man ellers kun sjældent oplever i bridge i Danmark, måske bortset fra DM-finalerne på festivalen.

Svar
 

Hej igen.

 

Nævnte sølvturnering er et oplagt eksempel på hvor skæve de "tilfældige" rækker kan blive.  Ganske rigtigt var det dem der kom først der endte med at sidde i A delen.  Med forbehold for at jeg ikke har regnet efter har vi:

 

30 par i A "slangen" med et gennemsnitligt handicap på 22,185.  B med 31 par og et gennemsnit på 17,711 og dette endda efter at et af de bedste par måtte gå hjem.

 

Alså en meget markant forskel på de 2 grupper, hvilket absolut taler for at vi opgraderer sideturneringerne med lidt hjælp fra en computer og 10 minutter opstart, hvis det er muligt.

 

Men det vigtigste er bronze turneringerne, hvor vi risikerer at flere fra mellemlaget vælger turneringerne fra, som jeg har hørt fra flere forskellige kanter.

 

Venlig hilsen Sune

Svar
 

Angående bronze 28+ turneringerne har der godt nok været nogle sure opstød over at spillere med det blå meldekort lige kan snige sig ind med et handicap 28.03 eller lignende,og de skal så spille mod nogen fra deres klub som er ganske nye.Men hvis man lige vil ulejlige sig med at læse festivalbulletin nr 9 ( den sidste ) vil Per Egelund jo taget hul på det problem snarest.

I Vingsted var det jo farven på meldekortet der bestemte hvor man skulle sidde i Bronze turneringerne ,ind til man indførte handicapsystemet det sidste år i Vingsted .og har brugt det lige siden med meget tumult hvert år.Hvad med bare at gå tilbage til farven på meldekortet ?? og så må far og søn have deres ejen række, det var jo det der blev brugt som begrundelse med at indføre handicapsystemet.

hilsen og god sommer 

Ole R

Svar
 

Den retfærdige verden i bridge finder vi nok ikke i dette liv, og vi kan have et hav af meninger om hvordan vi synes rækker skal inddeles og hvor store rækkerne skal være! Men uanset hvad der besluttes vil der altid være vindere og tabere og det er heldigvis forskelligt fra gang til gang hvem der vinder.

Åbne turneringer til festivalen med forhåndstilmeling og opdelig i 4, 5 eller 6 bordsrækker tror jeg ikke på, for ofte bliver makkerskaber besluttet meget sent, og netop noget af det der er fascinerende er hvor hurtigt turneringen starter efter folk har sat sig! Personligt synes jeg da det er enormt fascinerende at sætte sig i en bronzeturnering og spille mod 30-70 andre par, og noget af det som jeg omtaler som en oplevelse overfor andre. Det at spille i 5-bords seedede rækker kan vi netop gøre til vore åbne huse ude i klubberne. Uanset hvordan vi laver det vil der være vindere og tabere, og sådan er det i enhver turnering også i klubregi!

Som jeg husker de første festivalår var der kun en række i alle åbne turneringer. Så blev det lavet sådan at dem der havde rødt systemkort skulle spille i en åben række mens alle med grønt eller blår kunne spille i en "begynderrække". Efter handicap blev indført er det så ændret til 28+ og åben, og det er under alle omstændigheder meget bedre synes jeg, da indtjeningen af MP og dermed rang stort set kun siger noget om hvor længe man har spillet, hvorimod handicap i langt højere grad udtrykker aktuel styrke.

At en spiller med handicap 10 og gult kort ikke skulle kunne spille i 28+ ser jeg som helt forkert. En divisionsspiller som kommer og spiller med sit barn, der kun lige kender reglerne skal selvfølgelig kunne spille i 28+, når deres gennemsnitshandicap er over 28.

En debat om emnet er selvfølgelig positivt, men jeg tvivler på der findes en løsning, som vil gøre alle tilfredse!

 

God sommer

Poul Bo

Svar
 

Hej Sune,

godt indlæg og spørgsmål synes jeg. Jeg vælger kun at gribe fat i den trend, at vi skal grupere os yderligere. Jeg er uenig i at der skal lave noget som helst om. I kan få min Vinoblehistorie for i år som eksempel på, at bridge er alt andet en jagt efter 1. præmier. Vi blev seedet nr. 13 iflg rating, hvilket betød vores hyggehold pludselig skulle ændre koncept fra fadølsbridge til en mere dæmpet udgave, for sidst i rækken ville vi nu alligevel ikke være :) For at vinde A-rækken skulle vi udelukkende træffe rigtige beslutninger og bestride et usandsynligt stort held hele vejen. Turneringen gik godt og vi endte lige under middel, hvilket var bestået med vores evner og talent... . Nu kommer min pointe: Jeg har intet imod at tabe til mennesker, der bruger mere tid, kræfter og midler på min sport end jeg selv. Jeg betaler gerne et beløb for at spille mod dem og nyde hvor godt bedre spillere håndterer kortene. Hvorfor skal de bedste ikke bare ha' præmier, for det honorerer deres indsats for at blive bedre til spillet. 

I alle de turneringer jeg spiller rundtomkring møder jeg nogle fantastiske mennesker og mit netværk er blevet rigtig stort pga bridge. Jeg forlader stort set aldrig en turnering uden at ha' ondt i maven af grin, for ja der skal også være plads til at more sig, når man bruger sin fritid på det. Det er rigelig bonus for mig og ja, når det lykkes mig at vinde noget, bliver jeg da glad ... også for præmien, men det er altså ikke det der driver værket for mig. Så holdningen fra mig er, at det er ingen skam, at kun de bedste får præmier. Det er det konkurrencesport går ud på og jeg betragter i den grad bridge som tilhørende den kategori.

Med venlig hilsen 

Jesper Kragh

PS. og ja tak til DBF og alle de frivillige for en forrygende festival uden svipsere i år. Glæder mig allerede til næste år !!

Svar
 

Hej igen.

 

Personligt kommer jeg heller ikke til Svendborg for at vinde præmier.  Havde også selv en glimrende Vignoble, hvor vi nød enkelte gode kampe, mod langt bedre modstandere i A rækken.  Dertil en gang tæsk ind imellem.

 

Men 3, måske 4 rækker i de store bronze turneringer burde da være overkommeligt, så alle kan føle sig lige velkomne.  Jeg kan ikke lukke øjnene for at mange af de spillere jeg talte med fra mit lokalområde og i huset jeg boede, ikke synes bronzeturneringerne var sjove, da de ikke mente at have en chance.  Kan tydeligt se af Brix' tal at det ikke er tilfældet, men det hjælper ikke på den følelse de tog hjem med.  Er på ingen måde tilhænger af 6 pars rækker, alle mod alle.  Det har vi, som en anden skriver, de åbne huse hele resten af sommeren til at spille.

 

Den nævnte sølvturnering, med henholdvis 17,7 og 22,2 i handicap i de 2 "slanger" burde dog give lidt stof til eftertanke.  Det er en yderst markant forskel og, hvis det er muligt, kunne laves mere lige.  Igen havde jeg ikke vundet noget alligevel, så tro endelig ikke at det er det, der er problemet for mig.

 

Jeg vil bestemt også gerne takke alle de frivillige, der gør at jeg kan spille en masse god bridge, for en billig penge.  Så dette indlæg er på ingen måde et angreb på nogen som helst.  Blot et forslag til at gøre en god bridge-festival endnu bedre.

 

Venlig hilsen  Sune

Svar
 

Hej

Måske festivalen skulle uddele præmier for to slags præmier, for forbedret handicap og for placering. Gerne samme præmiesum.

 

kim nielsen

klarup 

Svar
 

Tjja, sådan har vi det jo så forskelligt. Vi har til alle tider ønsket os den bedst mulige modstand - gerne langt over vores niveau. Præmierne kan vi såmænd godt undvære - økonomisk set er ugen jo alligevel én stor underskudsforretning.

Deltog engang i VM i Lille, hvor vi mødte en lang række koryfæer ved bordet - virkelig en oplevelse.

Derfor er det lidt skuffende, at guldturneringen nu er opdelt efter handicap, så møder vi jo kun det "sædvanlige ros" :). De dygtigste spillere har det måske på samme måde ?

Kunne derfor godt ønske mig en åben række i torsdagens guldturnering.

Peter Møller Nielsen

Svar
 

Det har jo været forsøgt i et år eller to at lave en "handicaprække", hvor præmierne blev uddelt efter bedste handicapforbedring. Enten var der meget få i rækken, når den blev spillet eller dem der hade sat sig blev flyttet til åben eller 28+ da der simpelthen ikke var interesse nok.

Blev der ikke i år uddelt en præmie til bedste handicapforbedring ved de åbne bronzeturneringer? Jeg tror ikke på der skal være lige store præmier, men enkelt til handicap er da fint!

Ellers har jeg det ligesom Peter Møller skriver: Jeg vil gerne møde "kanonerne" og få tæsk af dem.

Poul Bo

Svar
 

Netop. I bronzeturneringerne er der en præmie for bedste handicapforbedring blandt de par der ikke vinder en af hovedpræmierne.

Svar
 

Jeg ved at festivalledelsen overvejer at indføre tre rækker i stedet for to i de mest velbesøgte bronzeturneringer. Jeg er sikker på at beslutningen vil blive truffet efter omhyggelige overvejelser.

Det kan være tvivlsomt at "reservere" åben række til spillere med handicap under 20 (selv om det naturligvis er formuleret omvendt). Der er kun knap 1300 spillere i Danmark med handicap under 20. Vi ser mange af dem på bridgefestivalen, men de spiller jo i høj grad DM-finaler, Vinoble Open, sølv- og guldturneringer, så det bliver faktisk ikke til ret mange deltagere med handicap under 20 i bronzeturneringerne.

Ved den bronzeturnering i år som havde flest deltagere, var der 136 spillere i åben række. Af dem havde 46 spillere handicap under 20 (hvis jeg ellers har talt rigtigt).

Svar
 

Tak til Sune for at tage debatten op - vel vidende at Sune selv kommer til at spille i A-rækken, om der så laves 10 styrkeindelte rækker - og at han ville derfor ikke selv ville have noget som helst ud af at ændre systemet ;-) Han gør det altså for bridgens og festivalens skyld, ikke kun for sin egen  - det må stå fast. Det kendetegner en sportsmand. Eller måske er han en tåbe - som der tilsyneladende er flertal for indtil videre, her på debatten. Lad det stå sin prøve.

 

Det handler nemlig ikke om sure rønnebær, og SLET ikke om pengepræmier. Men om at alle skal føle sig velkomne på en bridgefestival, og at flest muligt skal synes festivalen har noget at tilbyde til lige netop dem.

 

Jeg kan kun rose DBF & alle de personer der sørgede for at vi fik en velafviklet og hyggelig festival - måske den bedste nogensinde. Det må have krævet en meget stor forberedelse og stort engagement fra alle involverede. Det skal siges højt og igen.

 

Jeg har selv ligget i den handicap-tunge ende af de åbne bronzeturneringer, men jeg kan ikke bebrejde mine modstandere eller handicapsystemet at det ikke blev til de store indskud på MP-kontoen - kun mig selv, og sjældne gange min makker - og det står fast. At bebrejde andre ville være en ynk, og det er heller ikke sagens kerne. Det har derimod været en fornøjelse at møde disse modspillere - uanset om de havde handicap 5 eller 25, og uanset om vi vandt eller tabte runden.

 

Men man kan ikke komme udenom det mere sportslige princip i at man laver så store rækker - ikke kun fordi spændvidden er så stor, men også p.g.a. det tilfældighedsprincip der er i at alle ikke møder alle.

Det kan man så vælge at tage afslappet, og sige at det jo kun er for sjov. Og det er det også. Bridgefestivalen er måske først og fremmest en mulighed for at møde andre bridgespillere på alle niveauer,  og have et hyggeligt samvær (når man ser bort fra DM-finalerne måske - det må andre svare på!). Og den del fungerer rigtigt godt endda.

 

Men når Vinoble og guldturneringen trækker så mange deltagere som de gør, så kan det måske også skyldes at netop disse turneringer er de eneste der reelt afvikles med styrkeinddelte rækker, og at de er de mest sportsligt korrekt afviklede blandt de åbne turneringer.

Ugen er bare meget længere og mere end disse to turneringer, og mange ønsker måske ikke at deltage i så langvarige events. Og andre har måske også ind i mellem behov for en mere afslappet turnering i løbet af ugen, hvor man ikke skal være "på" 110% hele tiden. Sådan er vi så forskellige.

 

Derfor burde der efter min mening også være mulighed for at afvikle blot et par bronzeturneringer i løbet af ugen -  med flere rækker, og færre deltagere i hver.

 

Der er meget stor forskel på hvor mange deltagere de enkelte bronzeturneringer har. Det spændte i år fra 39 par om aftenen lørdag d. 16. til 185 par onsdag formiddag. Man kan vel næppe med fordel lave mere end 2 rækker ud af 39 par til en festival - men man kunne jo omvendt godt lave 6-7 rækker ud af 185 par.

En ulempe kan naturligvis være at præmiesummen bliver mindre i hver række. Det vil jeg personligt blæse på. Vi taler jo alligevel ikke om præmier på poker-turnering niveau.

En anden ulempe er at det kan være svært at forudsige hvor mange rækker der skal laves, og at det kan give noget forvirring om hvor i salen man skal sætte sig for at havne i den rigtige række. Det var jo ikke alle der kunne finde ud af det, selv med 2 rækker. Et forhåndsregistreringssystem ved skranken kunne være en mulighed, men det kræver nok lidt teknisk udvikling , som man ikke råder over endnu.

 

Derfor kunne løsningen indtil videre være at operere med 3-4 rækker på de dage, hvor man erfaringsmæssigt ved at der kommer flest besøgende til festivalen, og så nøjes med 2 rækker de øvrige dage hvor der kommer knapt så mange (typisk fredag til søndag).

Hvor handicapgrænserne for hver række skal gå, må være muligt at beregne ud fra et statistisk gennemsnit fra de senere års bronzeturneringer.

 

Jeg forstår at DBF nu vil overveje sagen, og det er i sig selv positivt. Men det ville da være synd, hvis nogen spillere føler sig som ren kanonføde og vælger at droppe festivalen. Så jeg håber at fordele og ulemper afvejes meget nøje.

 

En helt anden overvejelse, som jeg synes man burde tage op, er at lave 3 bronzeturneringer om dagen, i stedet for kun 2. 

Jeg tror det ville kunne tiltrække mange endagsbesøgende, som gerne vil til festival, men måske synes det er lidt langt at skulle rejse for at spille en enkelt bronzeturnering. Som det er nu, bliver det en meget lang dag, inlusive rejsetid, hvis man vil spille 2 bronzeturneringer - og så skulle bruge 4 timer mellem kl. 15 og 19 på at holde pause. Også mange af dem der er i Svendborg flere dage, synes at 4 timer er lovlig lang "spildtid". 

3 turneringer ville naturligvis kræve at man spillede færre spil i hver, men det kan jeg personlligt ikke se gør det store. Det ville måske også kræve flere turneringsledere og kortuddelere. Men hvis det ville medføre flere deltagere burde det kunne betale sig, både målt på økonomi og succes. Det har hvert fald kunnet lade sig gøre på den svenske bridgefestival.

Måske kunne man indledningsvist lave et forsøg eks. onsdag, hvor der ikke er konkurrence fra Vinoble og guldturnering.

 

Det bliver spændende at se hvordan udviklingen går - og høre hvilke overvejelser DBF gør sig både for - og imod. Uanset, skal vi nok dukke op næste år i Svendborg. Og så er vi naturligvis langt mere skarpe, også selvom vi spiller i åben række.

 

 

 

 

 

 

Svar
 

Jag hörde flera gånger under festivalen att många danska spelare inte önskar möta bättre spelare, vilket jag tycker är lite märkligt! Genom att spela mot bra spelare kan man ju utveckla sitt eget spel. Även om man spelar i en grupp med varierande handicap finns ju möjligheten till flera resultatlistor och priser, tex pris till nr 1-3 for spelare med under 20 i handicap och 1-3 med mellan 20-30 och så vidare, tror man gör på detta sätt i USA. 

Svar
1 2 3
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn