Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Multi ved forkert seating

Multi ved forkert seating

emailnotifikationer
 
 

Det er jo tidligt på sæsonen ... og desværre kom vi til at sætte os forkert 1. spilleaften. Det blev opdaget efter 8 spil og vi kunne heldigvis få vendt de sidste 8 spil i halvlegen, så der var lidt at gøre op med/imod.

 

I vores klub er der præmie for bedste multi i indledende runde, så vi vil helst have at multien stemmer. Glæden var derfor stor, da man i Bridge Central kan vende de relevante spil om, men multien bliver desværre ikke korrekt. Det ligner, at ØV/NS får multi svarende til resultaterne for hhv. ØS/NS for hele halvlegen - på trods af, at 8 af spillene er vendt om.

 

Kan det passe, at Bridgecentral ikke er i stand til at udregne en korrekt multi? Og findes der en smart manuel måde at omgå problemet?

 

Vh Richardt

Svar

Svar

 
 
 

Så kan I lære at sætte jer rigtigt!

Jeg kan tilføje, at 'skift placering' også ændrer multien ved alle borde med højere bordnummer.

Funktionen 'skift placering' i BC er derfor uanvendelig, hvis man overhovedet víl tage multien seriøst. Kampresultatet bliver dog beregnet korrekt.

Fejlen har eksisteret siden BCs barndom, jeg har gjort opmærksom på den for 8-10 år siden. Jeg har en meget klar ide om, hvordan fejlen er opstået: nogen har været "smart" og kun beregnet den øvre trekant af en matrix i et impresultat skema - den nedre trekant er jo bare en kopi med modsat fortegn. Men når man så går ind og retter fortegn med en anden funktion som 'skift placering', går det galt.

Det er ikke så svært at lave den rigtige multihold-beregning, men BC levner ikke mulighed for at indtaste multihold-scoren manuelt. Jeg piller derfor de berørte spil ud, I får multien for de resterende spi, og jeg taster kampresultatet ind manuelt.

MVH

Freddy

Svar
 

I det mindste lykkedes det at redde 2 af spillene til opgørelse af halvlegen, da der jo reelt var spillet 10 spil ved det bord, hvor man sad forkert. Noget af en redelighed at skulle udrede midt i en halvleg som spillende TU-leder.
Stort plus til Freddy, der virkeligt har lært mange af BCs særheder med tiden.

Svar
 

Freddy har ret i, at BC ikke beregner multi’en korrekt, når enkelte spilresultater er blevet vendt. Han har også ret i, at fejlen har været kendt i flere år. Det er tidligere forsøgt at finde og eliminere fejlen – uden held. Det beror på noget teknik, som jeg ikke finder det relevant at diskutere i denne tråd.

Det er DBfs holdning, at BC er et så væsentligt værktøj i klubber, distrikter og kredse, at DBf bruger ressourcer på at vedligeholde, rette fejl og forbedre programmet løbende. Derfor har brugerne oplevet, at der er udgivet nye versioner af BC adskillige gange hvert år.

BC’s funktioner til afvikling af holdturneringer er fra starten i 2005 bygget op på en måde, der gør det meget svært at rette uhensigtsmæssigheder og tilføje fleksibilitet i opsætningen af disse turneringsformer. De strukturer gør vi op med i udviklingen af BCs afløser, der er på vej i test her i efteråret 2016. Læs mere i KlubNyt, der lige er udsendt. Den kommer til at ligge her: http://www2.bridge.dk/Klubnyt.aspx?ID=17852.

Henning Mikkelsen

Projektleder for renoveringen af BC

Svar
 

Der er løbet kommet opdateringer til BC, f.eks. bliver substitutter i holdkampe ikke længere sat ind ved begge borde.

Os, der regelmæssigt bruger BC, kan tydeligt mærke forbedringerne.

Det jeg håber mest på, når der kommer en ny BC, er en forbedring af kontakten til DBfs database. Når man når til slutningen af en halvleg, og alle resultater er opsamlet, tager det en krig for BC at afslutte halvlegen. Da selve multihold- og kp-beregningerne umuligt kan tage mange millisekunder, så er den mest oplagte forklaring en uhensigtsmæssig adgang til databasen, sandsynligvis for at beregne handicap-resultatet

Svar
 

På området for udveksling af data mellem den lokale PC, der afvikler turneringen og DBfs server er der også forbedringer på vej. Hastigheden for en hel del af disse kommunikationsprocesser er blevet pænt forbedret i de første test. Problemet har ikke så meget været selve beregningerne, men snarere søgninger og dataudtræk ved opslag i databasen.

Svar
 

Super!

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn