Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Handicapturneringer og fælles A og B-række

Handicapturneringer og fælles A og B-række

emailnotifikationer
 
 
Hej - hvem kan mon svare på dette spørgsmål om handicapturneringer?

Det er sådan i vores klub, at vi til åbent hus ofte spiller i to rækker, som teknisk set er den samme række. Fx er A-række-parrene 1-7 og B-række-parrene 8-14. Nogle gange vil man så møde et par fra den modsatte "række" i løbet af turneringen, andre gange er der et par fra samme "række" man ikke møder. På resultatlisten står alle parrene som var det en række. Vinder af A-rækken bliver så det bedst placerede par blandt 1-7 og tilsvarene for B-rækken.

Når jeg spiller i A-rækken, sker det nogle gange, at vi placerer os dårligt - så slutter vi teknisk set under en del af de par, som er i B-rækken, da de jo har haft dårligere modstand. Jeg tænker, at dette må skævvride handicapsystemet, fordi vi får et kunstigt højt handicap (og de par der vinder B-rækken får et kunstigt lavt handicap).

Mit spørgsmål er, om der er taget højde for dette i indretningen af handicapsystemet, således at det indregnes hvem det er man har mødt? Eller om det er muligt for den turneringsansvarlige at lade handicapberegning udgå af en turnering, hvis man på forhånd ved, at resultatet vil blive skævt?

Mvh. Rasmus Kolding

Svar

Svar

 
 
 

Systemet kender kun spillernes handicap, der bruges til at udregne gennemsnitshandicap for gruppen og ens eget pars handicap, samt turneringstypen, antal spil m.v. Den tager ikke hensyn til skifteplaner, hvem man rent faktisk har mødt. Så i de turneringer, hvor man ikke spiller alle-mod-alle, vil der være risiko for en lille skævvridning: Man beregnes ud fra gennemsnittet af alle, men har kun mødt en delmængde. De fleste klubturneringer er dog nogenlunde balancerede alle-mod-alle, og her er der ikke noget problem. I Bronzeturneringer i Vingsted og Mitchell er det ikke helt præcist.

Mitchelle turneringer vil udregne korrekt når vi kommer til sæsonstart. Monrad og Top16 er fritaget fra handicapjusteringer.

Med venlig hilsen
Claus Øgard


Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn