Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Dansk Bridge og annoncører

Dansk Bridge og annoncører

emailnotifikationer
 
 

Hej Redaktør

Tak for det nye Dansk Bridge, og de ti sider med Reinholdt Rejser. Det er uklart for mig om vi fremover skal vænne os til at få præsenteret vore annoncører på denne meget anmassende måde?

Jeg har nogle gange rejst med Reinholdt, og været tilfreds med det. Men jeg er bestemt ikke tilfreds med at mit medlemsblad retter et så voldsomt fokus mod en af bladets annoncører, i stedet for at beskrive spændene spil og hvad der foregår i de lokale klubber.

Håber at det er en enlig svale.

Med bridge hilsen

Elver

Svar

Svar

 
 
 

Hej Redaktør/Elver

Det var da en rigtig rigtig god historie,gerne flere af dem om de så er annoncør eller ej ,det vigtigste er da at det er andet ind altid at læse hvad den og den nu meldte med billeder som vi har set ret mange gannge,men det er nok svært at at lave noget vi alle er tilfredse med.

Jeg vil give Elver ret i at der mangler alt for meget om hvad der sker ude i klubberne,det kom også til udtryk i medlemsundersøgelsen i 2013 sådan som jeg husker den,

NB:rigtigt flot klubblad denne gang, nu må alt det vrøvl med dårlig papirkvalitet da få en ende 

hilsen 

Ole.R

Svar
 

Hej Elver,

Jeg valgte at bringe et interview med Christian Reinholdt, fordi han er en spændende person. Jeg var forberedt på, at nogen ville mene, det var "gratis annoncering", men jeg har vurderet, at Christians historie er ekstremt læseværdig ud fra et journalistisk synspunkt.

Generelt bliver artiklerne i Dansk Bridge vurderet ud fra, om de er læseværdige. Det gælder både historier fra klubberne, turneringsreferater og det faste indhold. Generelt forsøger jeg bedst muligt at tilpasse indholdet, så alle læserne finder artikler, som er relevante for dem. Nogle vil gerne læse turneringsreferater, andre vil gerne læse mere blæde historier, hvor det ikke blot handler om spil.

Jeg vil ikke undlade at bringe et portræt af Christian Reinholdt, blot fordi han er annoncør. Omvendt vil jeg heller ikke bringe en artikel om person, blot fordi vedkommende er annoncør.

Vi bragte også et portræt af Nils Foss, fordi jeg ligeledes vurderede, at det ville være en særdeles god historie for læserne, og det tyder den feedback, jeg modtog på, at det var.

Man kan sammenligne det med, når Børsen bringer en solstrålehistorie om en virksomhed, som fx har opfundet solpaneler, som virker i al slags vejr. Der er ingen tvivl om, at historien vil give flere kunder til den pågældende virksomhed. Men derfor skal man jo ikke undlade at bringe en historie, som har relevans for Børsens læsere og miljøet. Det vigtigste er naturligvis, om der er tale om en "vennetjeneste" eller "modydelser" og det er der ikke. Det var simpelthen i en samtale med Christian i sommer under Dansk Bridgefestival, at jeg fik ideen til et portræt.

Historien fra hans bridgerejse blev bragt, da den passede godt ind i temaet, og der desuden ikke havde fundet større turneringer sted, som ofte optager en stor del af pladsen. Jeg ved fra tidligere rejseartikler (januar og december 2015) at mange læsere er glade for den inspiration, de får.

Dansk Bridge skal informere, underholde og inspirere læserne i alle aspekter af bridgelivet; både spil (fx via undervisningsartiklerne), klubliv (historier om, hvad klubber finder på af tiltag) og socialliv (fx bridgerejser). 

Om det er en enlig svale, due eller et andet flyvende væsen vil jeg lade andre vurdere ud fra de tidligere og kommende numre af Dansk Bridge. I mine to et halvt år som redaktør har jeg bragt 5-6 portrætter, hvilket er færre, end jeg havde ambitioner om, og jeg er i samme periode ikke tidligere blevet beskyldt for at præsentere annoncører på en anmassende måde.

Dog omtaler vi ofte sponsorer, fx i forbindelse med juniorturneringer, festivalen eller CBI, og takker dem for deres støtte. Det er efter min mening det mindste, vi kan gøre, når nogen vælger at støtte det kortspil, som vi alle elsker.

 

Dansk Bridge skal henvende sig til hele vores brogede skare af 25.000 medlemmer. Hvis der er noget, som ikke falder i en læsers smag, falder det i en andens.

 

Med venlig hilsen

Christina Lund Madsen

Redaktør

Dansk Bridge

 

PS: Nu har Ole R. i mellemtiden nået at lave et indlæg, hvor han efterlyser historier ude fra klubberne. Jeg kan fortælle, at jeg bringer alle de historier fra klubberne, som har almen interesse, og historierne bliver på samme måde som portrætter og turneringsreferater vurderet ud fra deres relevans for læserne. Så jeg vil endnu engang opfordre til, at klubber med en god historie henvender sig (det er der heldigvis flere og flere, der gør, hvilket I også kan se ved at bladre Dansk Bridge fra det sidste halvandet år igennem).

Ole ved også, at jeg bringer historier ude fra klubberne (og sågar også uden for klubberne) for han har selv leveret historier, som er blevet bragt.

Som jeg siger til klubmedlemmer, der henvender sig: Kom med de gode og særprægede historier. Der er ikke noget særligt ved at afholde en ugentlig klubaften. Det gør de øvrige 318 klubber også.

Svar
 

Hej Christina

Det er helt fint at bringe portræt/artikler om spændende personer uanset om de er annoncører eller ej. Men du burde ikke have bragt både et portræt og en artikkel skrevet af Christian i samme blad.

 

Manglede du stof kunne du have besøgt Danmarks største bridgeturnering i Hjallerup(Nordjylland) med over 500 deltagere. Her kunne du med lethed få materiale nok til de manglende sider. Måske til næste år! det er igen den første søndag i januar. En anden event du kunne dække var at følge en hel kreds4 weekend for på den måde at være med til understøtte det arbejde der udføres ude i distrikterne for at fremme turneringsbridgen for menigmand. Jeg mener at der er for lidt stof i Dansk Bridge om turneringsbridge under elite niveau. I dette forår holder alle 11 distrikter generalforsamling måske det var en ide at besøge disse og således skrive noget om hvad der sker på distriktsniveau.

 

kim nielsen

klarup   

Svar
 

Hej Kim,

 

Det glæder mig, at du synes godt om portrætter. Jeg havde selv overvejelser omkring at proppe en rejseartikel i samme artikel som portrættet, så det er helt fair, at andre stiller spørgsmålstegn ved dispositionen.

 

Du efterlyser stof om turneringsbridge under eliteniveau. Har du set artiklen Grøn Mester på side 50-51 i det netop udsendte nummer? Det er præcis, hvad du efterlyser, men måske er du ikke nået så langt i bladet endnu.

 

Du nævner Hjallerup. Det er ganske rigtigt en kæmpe turnering, og vi har også skrevet om den før (faktisk de to sidste år, hvis jeg husker korrekt). Nu finder den sted hvert år, så nyhedsværdien daler lidt som følge deraf. Jeg vil stadig gerne gerne omtale turneringen, særligt, hvis der er nyt og spændende at skrive. Fx om I har lavet undersøgelser af, hvorfor turneringen er så stor en succes, så andre måske kan lære af den?

Jeg kender ikke kalenderne for alle aktiviteterne rundt omkring i landet og har ikke modtaget henvendelse fra jer omkring turneringen i år. Jeg kan ikke rejse rundt i hele landet og skrive om alle aktiviteterne. Jeg er derfor afhængig af jeres bidrag og billeder.

 

Så sætter jeg ofte Charles på opgaver som i artiklen Grøn Mester, som jeg synes er en meget fin artikel. Det er fedt med den slags artikler, men som i al sport vil de fleste gerne læse om sig selv, og hvis ikke man kan det, vil man læse om, hvad de bedste gør, så der vil altid være flere referater fra DM'er end sølvturneringer, da de imødekommer flest læsere.

 

Så kan man diskutere, om vi fortsat skal have så mange referater fra turneringer, fx indledende runder (junior, dame, senior, division). Det vil jeg gerne have input til. Jeg kunne selv godt tænke mig flere historier, som fokuserer på andet end knibninger, men som man kan læse af indlæggene her i debatten, er holdningerne meget splittede.

 

Med venlig hilsen

Christina Lund Madsen

 

Svar
 

Hej Christina.

Jeg synes egentligt ikke der er noget galt i at bringe ekstra omtale af Reinholdt i seneste nummer - de 2 artilkler om en fremtrædende bridgepersonlighed har længe ladet vente på sig - og nu kom de så bare i samme nummer.

 

Men jeg synes måske dine definitioner af hvad der er interessant læsning trænger til en ekstra omgang på Debat-siden. Det er meget forståeligt at der for dig som spiller på internationalt niveau ikke er meget spændende i at læse om en knibning - men det kunne være at der var det for de 98% andre medlemmer af DBF (og dermed tvungne abonnenter af Dansk Bridge).

 

Det handler ikke kun om knibningen, men om hvordan den bliver beskrevet - hvorvidt den er vedkommende for dem der læser den. Jeg synes ikke det ville være forkert at studere gamle skribenter som Ib Lundby eller Villy Dam, der evnede at gøre deres artikler underholdende, uanset problemstillingen. Jeg har fornemmelsen af at de havde en empatisk evne til at nå mellemklasse bridgespillere, selv om de selv tilhørte eliten.

 

Jeg synes du er virkeligt god til at rapportere fra store turneringer - som eks. CBI - og gøre dette interessant. Men du må også erkende at langt, langt størstedelen af DBF's medlemmer aldrig har og aldrig vil nå dette niveau. Og de vil stadigt gerne læse Dansk Bridge. Når du selv bruger betegnelsen "almen interesse", så kommer jeg lidt i tvivl om hvad det dækker  i forhold til "personlig interesse". Det er IKKE gjort med undervisningssiderne, beklager. Det er godt skrevet af dygtige folk, men det er IKKE underholdning.  Det er jo nok også grunden til at Familie-Journalen har et større oplag end Illustreret Videnskab, for nu at sige det meget simpelt.

 

Det kan godt være at der er 319 klubber i Danmark, hvoraf hovedparten spiller bridge på lavt niveau, set i forhold til Bermuda Bowl og Venice Cup. Men alene det at man kan læse om andre spillere rundt i landet der er ude for problematikker på samme niveau som ens eget - eller at man kan vente på at der måske kommer en sjov/hyggelig artikel fra ens egen klub - tror jeg bestemt kunne få mange spillere til at føle sig mere som en del af fællesskabet "danske bridgespillere". Og det gælder også andre begivenheder som Serie 1, Pokalturneringens indledende runder eller Guldturneringer m.m.m. Det er måske trivielt for dig - men nok ikke for dem der skal prøve det for første gang - eller på anden måde ser det som store begivenheder i årets bridge sæson. Det håber jeg da man fortsat skal føle det er, og håber også det er Forbundets holdning.

 

Hvis du har behov for mere input fra læsere og medlemmer - så skulle du måske opsøge det lidt mere. Ja, ligefrem efterlyse det - sådan så folk med gode historier - mellemklassespiller til mellemklassepiller, på deres eget niveau, fremfor lærer til elev - følte sig mere motiverede til at indsende sådanne historier.  Det er vel de færreste redaktører der bare afventer at læserne skal levere historierne uopfordret. Jeg tror absolut, det ville gøre Dansk Bridge mere læst end det er i dag.   Og så kan Anders Hagen jo bare springe de par sider over hvis de keder ham :) med ekstra smiley

 

Jeg håber ikke du tager kommentarerne her personligt - for jeg synes du er en glimrende skribent. Men jeg har desværre det indtryk generelt, at mange i DBF's inderkreds ikke har den rette forståelse for den brede medlemsskare - og vigtigheden af OGSÅ at pleje og forstå dem og deres behov, deres hverdag og deres "connection" til VORES forbund, Fordi man selv brænder så meget for elite-bridge, og synes det andet er pjat. 

 

Men elite-bridge  (som jeg selv nyder at studere efter bedste evne), er altså også afhængig af at der en bredde-bridge, som er med til at betale for gildet og for bevarelsen af vores allesammens yndlingssport. Hvis denne gruppe  ikke tages alvorligt på deres egne betingelser, risikerer man måske at de til gengæld ikke tager bridge på organisationsplan alvorligt heller. Og der er jo i dag desværre mange muligheder for at spille udenfor DBF, specielt hvis man ikke tilhører eliten. Så jeg synes vi skal arbejde på at få alle med.

 

Håber dette indlæg var mere til inspiration end til brokkassen. Go for it!

 

 

 

Svar
 

Hej Søren,

jeg kan kun være enig med dit indspark. Når jeg tænker tilbage til de første numre jeg modtog af Dansk Bridge (allersidst i forrige årtusinde) blev jeg også så tilpas forarget over den elitære stil og den sammenspisthed eller indforståethed der tilsyneladende herskede på parnasset. Faktisk så forarget, at jeg greb pennen og udgød lidt galde over redaktøren og bladet som sådan. Det hjalp. Dejligt at få luft, og så var jeg glad igen. Og minsandten om ikke jeg oven i købet fik et høfligt og undskyldende svar, at det var et stadigt problem at afveje det nære med det teknisk interessante, og med nyt fra toppen. Redaktøren ville fremdeles beflitte sig på at løse opgaven (frit efter hukommelsen).

Nutidens redaktør Christina synes jeg har svaret fremragende for sig, og jeg anerkender selvfølgelig at opgaven fortsat er nærmest umulig: At dreje ét blad til en så mangfoldig medlemsskare, med det krav at hvert nummer er vedkommende - eller i hvert fald indeholder en god portion stof, som er - for enhvert medlem.

Samtidig synes jeg det er et sundhedstegn, at læserne faktisk er der, de læser bladet, og de kan stadig kan provokeres og forarges lidt, så de farer i blækhuset :)

Hilsen palleti

PS: For resten mener jeg stadig billeder er mega-vigtige, og at de gør sig bedre på knap så genbrugsagtigt papir! ;)

Svar
 

Hej Palle

Naturligvis kan man ikke gøre hvert nummer af Dansk Bridge 100% vedkommende for alle læsere. Men det lyder trist hvis konklusionen bliver at man ikke synes man skal forsøge.

Svar
 

Hej Redaktør

Da jeg betaler ca. 3000 kr måned efter måned for en besked annonce i bladet, var jeg da ved at få morgenkrydderen galt i halsen, da jeg så de 10 siders gratis annonce, en andet rejseudbyder kan få. Du skriver, at det ikke er en vennetjenste. Det ved du selvfølgelig bedst selv - uvenner med Christian bliver du dog næppe!

Jørgen Kromann

Svar
 

Hej Jørgen,

Vi to har allerede haft en mailkorrespondance omkring dette. Siden du også vil tage den offentligt, vil jeg derfor også her bringe de svar, jeg gav dig:

"Jeg tænkte nok, der ville komme en form for reaktion fra andre rejsearrangører. Jeg kan lige så godt sige det, som det er: Christian Reinholdt er en spøjs karakter, og ideen til interviewet var min og opstod under en samtale med ham. Jeg ved godt, at det giver ham masser af omtale, men årsagen til, at vi bringer et portræt, er, at han har en god historie som menneske. Vi bragte også et interview med Nils Foss. Portrætter vækker generelt stor begejstring. Jeg kan ikke lade være med at bringe en artikel, som hovedparten af læserne vil elske at læse, blot fordi han samtidig er annoncør.

 

Omkring selve artiklen fra hans tur var det hans egen ide, og jeg har tidligere bragt uddrag fra bridgerejser indsendt af læsere, som også vakte begejstring, og artiklen var læseværdig som inspiration til bridgerejser – og ikke kun med Reinholdt, men bridgerejser generelt. Kombinationen af bridge og cykling adskiller sig, og det i kombination med en meget lille stofmængde pga. julen gjorde det værd at bringe en artikel.

 

Jeg vil gerne understrege, at Christian ikke får særbehandling. Jeg vurderer, hvad jeg tror, læserne vil finde interessant at læse om. Og Christians meget alternative rejser er i mine øjne interessant set fra et læsersynspunkt."

 

Du svarede hertil (jeg undlader naturligvis at indsætte din mail) bl.a., at bortset fra cykling er Reinholdts rejser ikke så afvigende, samt at du ikke kunne huske omtale af andre bridgerejser.

 

Jeg svarede dig hertil:

 

"Der er artikler i januar 2015 om bridgerejse til Madeira Bridgefestival og i december 2015 om bridgerejser til forskellige destinationer, hvor jeg også opfordrer læserne til tage et kig på annoncerne for bridgerejser. Du har nok ikke bidt mærke i det, fordi det ikke har omhandlet en af dine konkurrenter.

Der er ikke tale om, at der skal være ”samme chancer” for andre bridgerejsearrangører. Artiklerne bliver ikke bragt for jeres skyld, men for læsernes. Hvis I har noget unikt at byde på, fx i forbindelse med jubilæet, så kan I sende det ind til mig. Men vi bringer ikke omtaler af alle bridgerejser – det er, som jeg siger til klubberne ude i landet, når de vil have omtale: Find en unik historie – hvis I fx har et eksempel på nogen, som har mødt hinanden på en af jeres rejser, er det en god historie. Der er ikke noget særligt ved en bridgerejse – ligesom der ikke er noget særligt ved en hvilken som helst klubaften.

Du skriver selv ”bortset fra cykling”. Det er netop min pointe. Christian gør noget anderledes ved sine ture, som berettiger omtale. Det er jo ikke noget, vi gør mere end en enkelt gang, men det er efter min journalistiske vurdering fuldt berettiget."

 

Med venlig hilsen

Christina Lund Madsen

Redaktør

Dansk Bridge

Svar
 

Hej Jørgen

Håber du har fået klaret halsen:) Jeg kan godt forstå du er knotten over Dansk Bridge.

Til Christina er der  blot sige at det viser manglende dømmekraft når du vælger at bringe artiklen fra Christian i samme blad især når du har tænkt over at der nok ville komme en form for reaktion fra andre rejsearrangøre.

 

Du siger du mangler stof. Da der er de seneste år kommet flere nye ansigter i sekr./bridgebutikken kunne jeg godt tænke mig at du lavede en artikkel omkring sekretariatet/bridgebutikken således vi alle kunne få et indblik i dagligdagen her og finde ud af hvem der står for hvad. Måske kan disse oplysninger findes på hjemmesiden, men ikke alle benytter den.

Når jeg taler med bridgspillere er min opfattelse at rigtig mange medlemmer ikke er helt klar over hvordan DBf er opbygget rent organisatorisk, så en artikkel, sådan helt nede på gulvet, omkring hvad DBf, kredse, distrikter, breddeudvalg, festivalledelsen m.m. står for og hvad de kan tilbyde medlemmerne, kunne også være på sin plads.

 

Kim Nielsen

Klarup

Svar
 

Hej Kim,

Jeg finder din bemærkning om manglende dømmekraft stærkt fornærmende. Jeg har modtaget én negativ henvendelse fra Jørgen Kromann, som angivet ovenfor, og så har jeg modtaget flere positive mails fra andre rejsearrangører, som ikke kan tilslutte sig Jørgens synspunkter.

Dertil kommer de mange positive reaktioner, jeg har modtaget, særligt omkring portrættet af Christian. Jeg har ikke hørt noget negativt, udover hvad der er postet her i debatten. Så hvad du personligt anser for manglende dømmekraft, anses af andre læsere for det modsatte. 

 

Jeg mangler på ingen måde stof generelt i bladet. Det var i det specifikke nummer, og det gav plads til de artikler, som jeg har villet bringe længe, men som flere gange har måttet vige pladsen for mere tidsaktuelt stof. Samtidig skal der også være en balancering af, hvilken type stof, der bliver bragt, og rigtig mange sætter pris på bløde historier som kontrast til hardcore bridgeteknik.

 

Jeg synes, det er en rigtig god ide at bringe en oversigt over, hvem der er i sekretariatet, samt hvordan DBf er bygget op. Vi har faktisk selv haft den oppe at vende her i sekretariatet.

 

Du har ofte mange gode input, Kim. Dog synes jeg generelt, at du formulerer dig på en så negativ facon omkring alt, der sker i DBf og sekretariatet (og der sker rigtig meget. Prøv blot at gå fem år tilbage og se på den udvikling, der er sket) at du dræber al motivation. Vi gør det så godt, vi kan, og lytter til alt, hvad der bliver sagt, men hvis man kun får smidt isvand i hovedet, så fryser man på et tidspunkt til.

 

Du fortæller os ofte om alle de ting, vi gør forkert, så nu vil jeg som privatperson og følsomt menneske give dig et råd den anden vej: Hvis man gerne vil have noget ændret, så kommer man langt længere med kælen end med slag.

 

Med venlig hilsen

Christina Lund Madsen

Svar
 

Godt brølt redaktør !!!

træls med alle de negative input her i debatten som I i sekretariatet skal bruge jeres tid på at svare høfligt på.

hilsen

Ole.R

Svar
 

Hej Christina

Jeg kan kun gentage at hvis du var det mindste i tvivl om det korrekte i at bringe begge artikler i samme blad burde du have bragt dem i hver sit nummer.

Jeg har siden du blev redaktør flere gange forsøgt at få dig til Nordjylland for at dække/skrive om tiltag/turneringer/portræt i det Nordjyske, desværre uden held. Så det med kælen virker ikke.

Jeg har i mange år været en del af foreningsbaseret frivillig arbejde i såvel bridge som fodbold og min erfaring er at tavshed betyder tilfredshed/ros og derfor er det alt overvejende kommentarer med kritiske briller der kommer frem, det må man leve med hvis man vil være en del af gamet. 

I mine to tidligere indlæg i denne tråd er der vist kun tre linjer som er krittiske.

 

kim nielsen

klarup

 

 

Svar
 

Hej Christina,

Også en tak herfra for et godt blad.

Vedr. Christians rejser skriver du:

"Christian Reinholdt er en spøjs karakter", samt

"Christian gør noget anderledes ved sine ture, som berettiger omtale. ."

Vedr. det første kan jeg kun være enig. Jeg husker godt, da han i teenage-årene dukkede op til distriktets turneringer iført sort filthat og joggingbukser med huller i. 

Der var godt nok nogen, der dengang var ved at besvime :)

Jeg håber, at vi som distriktsbestyrelse sørgede for, at han desuagtet følte sig velkommen.

Vedr. dit andet statement er det for så vidt rigtigt, at Christian gør noget anderledes ved sine ture. Men hvis du lige sammenligner priserne på hans ture og prisen hos visse af de andre rejsearrangører, så betaler man godt nok også helt pænt for de "anderledes ting" hos Christian !

Vi er bare nogen, der ikke orker at kæmpe os igennem gourmet-arrangementer, cykelture og undervisning.

Men helt fint med det. Det er jo alletiders, at der er rejser for enhver smag.

Det skal ikke skjules, at vi er Kromann-fans og har deltaget i en hulens masse af deres rejser. Det er bare vores ide om, hvordan en en bridgerejse bør være.

Hvordan du afbalancerer dit stof, er jo din egen sag, som jeg ikke skal kommentere.

mvh Peter Møller Nielsen

 

 

 

 

 

 

 

Svar
 

Det kan godt være man kommer længere med kælen end med slag -  det er jeg da principielt enig i.

 

Men så kan da omvendt undre at det tilsyneladende kun er slagene der bliver reageret på. Den kan man jo tænke over.

Svar
1 2
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn