Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Forkerte kort

Forkerte kort

emailnotifikationer
 
 

Nord har hentet kort og placerer dem på bordet. Øst/vest ankommer og sætter sig. Øst checker ikke kortene. Der gives og meldes. Ved endelig kontrakt vil nord taste denne ind og opdager herved, at det er de forkerte kort. Kortene puttes tilbage og turneringslederen bliver gjort opmærksom på dette. Nord/syd har allerede spillet disse kort, som de nu har set anden gang, de sad dog på modsatte led. Øst/vest derimod møder "de forkerte kort" 2 runder længere henne og der dømmes ikke spillet med procentfordelingen 40/60. Skal Nord/syd også straffes for at medvirke til de forkerte kort?

Mvh Lilli Hougaard/Bridge82 Grenaa

Svar

Svar

 
 
 

Ja, jeg ville nappe 10% fra N-S, og det er heldigvis også, hvad den lidt kryptiske § 214 i Turneringslederhåndbogen siger.

Svar
Stemmer på dette indlæg1
 

Ja, det koster strafpoint til NS. Se eksemplet i § 214F3.

Svar
Stemmer på dette indlæg1
 

Jeg er helt enig med J&J. Det er vel nærmest ulovligt, hvis TL undlader at give 10 % straf til NS. 

 

Det interessante ved sådan en sag er i mine øjne, om der er forskel på skylden hos hhv NS og ØV. 
Personligt mener jeg, at det er begge parters ansvar at spille de korrekte spil. Men jeg har en vis forståelse for, at man fx med en Mitchell-skifteplan - hvor NS sidder fast ved bordene - lader NS være eneansvarlig for at finde de rette spil (og lader ØV være enten delvis-skyldige eller ikke-skyldige). 

 

Min fornemmelse er, at denne problematik løses meget (som i MEGET) forskelligt rundtomkring - nogle gange afhængigt af TL's humør og m/m forkærlighed for de involverede spillere.

 

Har nogen en holdning til dette?
 


 

 

Svar
Stemmer på dette indlæg1
 

Min holdning er, at spillerne som en selvfølge kontrollerer før hver runde, at de sidder ved det rigtige bord og på den rigtige led, og at de spiller de rigtige spilnumre. Det er meget lettere end at løse de problemer, der opstår ved at lade være.

 

Når man oven i købet er skyld i, at andre af den grund ikke kan opnå et resultat på spillet, er det fuldt rimeligt, at man kommer af med nogle points.

Svar
Stemmer på dette indlæg1
 

Min personlige holdning er ligesom Jacobs. Man kan som regel også tjekke disse detaljer på den Bridgemate der som regel står på bordet.

 

Det står klubberne frit for at have særlige klubregler der medfører at man ikke tildeler strafpoint i den slags situationer, og disse særlige klubregler kan bare være fastlagt i kraft af klubbens sædvane. Det kan man læse om i § X80A2.

 

Jeg kan godt forestille mig klubber (eller visse rækker i klubber) hvor det er meningsløst at give deltagerne strafpoint i situationer som denne. Men som udgangspunkt vil jeg anbefale at man bruger DBF's turneringsreglements § 214 uændret i klubber og rækker hvor der ikke er særlige hensyn at tage.

 

Ad Niels' sympati for særlige regler ved Mitchellparturneringer: Den sympati er forankret i § 7D.

Svar
Stemmer på dette indlæg1

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn