Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Festival 2017 Ris og ros

Festival 2017 Ris og ros

emailnotifikationer
 
 

Vedhæftet pdf-fil til behagelig gennemlæsning med masser af ris og ros til festival 2017.

Læs om Vignoblerod, præmieuddeling, turneringsledelse, bulletin, spil, pitaboller, forslag om åbne turneringer med præmiering efter handicapforbedring og lidt brok over hjemmesiden.

Pdf da ikke engang et forum for et bridgeforbund er indrettet til at vise kortfordelinger korrekt. Og muligheden for at indsætte billeder er venligt sagt ubrugelig.

Mvh Tyge Fogh

 

Festival2017-RR.pdf
Svar

Svar

 
 
 

Hej Tyge,

Helt enig - festivalen er og forbliver årets begivenhed i bridgedanmark. Jeg har været med alle i årene fra første fløjt i Vingsted.

Det med at kalde en spade for en spade gælder forresten også andet en pitaboller. Nemlig begrebet "It-problemer". Først er det om mandagen bare kommunikationsproblemer og ikke IT-nedbrud.

Et bulletin senere kan man læse følgende:

Karl Bo Jensen, som oprindelig skulle undervise, havde vi gaffatapet fast til stolen i tennishallen. Karl Bo er super skrap til BridgeCentral, og efter mandagens it-problemer, turde vi ikke slippe ham fri.

Det bliver interessant at se evalueringerne af festivalen. Der er helt åbenbart pladsmangel i den første halvdel af ugen. Vi deltog i en sølvturnering i sidelokalet om onsdagen. Ikke det største lokale, men helt fint indtil det myldrede ind med "overflow" fra bronzerækkerne. Så var det lige pludseligt mildestalt noget knebent med pladsen og et kritisk støjniveau (forskellige skiftetider).

Man kommer vist ikke uden om at hyre tenishallen i flere dage end på de to Vignoble dage.

Alternativet må være at indføre tilmeldingsbegrænsninger på de åbne turneringer - evt. alene på visse dage.

PS. Herligt, at den åbne tilmelding til Seniorpar viste sig at være en succes. En success til efterfølgelse i Damepar mv.

PS. PS. Endnu en gang tusinde megatak til de mange frivillige på festivalen. Det er jo ikke deres skyld, at den overordnede planlægning fortsat lader noget tilbage.

mvh.

Peter Møller Nielsen

 

 

Svar
 

Til Peter Møller Nielsen.

"Herligt at den åbne tilmelding til Seniorpar viste sig at være en succes". Efter turneringens afslutning omdelte DBF et evalueringsskema til deltagerne. Foreligger resultatet af denne evaluering allerede på nuværende tidspunkt? Efter at have talt med adskillige af senior-deltagerne ved jeg at jeg ikke står alene tilbage med et noget andet indtryk.

Mange venlige hilsener.

Georg Aatorp.

Svar
 

Hej Peter

At der kom flere deltagere til senior DM var vel forventelig, men en stor succes?
      Der har har været stort mandefald i distrikternes kval. til senior DM.
      Carryower fra onsdagens kval. er noget skidt(kun godt for eliten)
      Et DM er noget man kvalificerer sig til(efter min mening)
      Har fra flere hørt at der var for stor niveau forskel på deltagerene

Så jeg er desværre af modsat opfattelse.

 

Det kunne være rart at få oplyst om hvem der har besluttet carryower, TUK diskuterede dette stunt sidste år og vendte tommelfingeren ned, måske de har ændret mening??

 

Man får svar som man spørger, når man at spørge deltagerne i DM for seniore om de syntes at fri tilmelding er genialt bliver det nok svært at få et objektiv svar:) 

Sidste år spurgte festivalledelsen om der skulle ændres i antallet af bronze turneringer der gennemføres hver dag. Svaret var vist at det var fint som det var. Hvis man i stedet havde spurgt om 4 timers ventetid mellem brozeturneringerne, hver dag, var i orden, tror jeg resultatet ville være anderledes.

 

Hvis man virkelig ville vide noget om hvad deltagerne på festivallen mener burde der laves et spørgeskema som kan besvares via DBf hjemmesiden. Sidste gang(sundhedsspørgeskema til Syddansk universitet) var der overaskende mange som besvarede det. Eneste krav er at et sådan spørgeskema udarbejdes af proffessionelle således at svarene kan bruges til noget

 

kim nielsen

Svar
 

Det er TUK, der har besluttet, at der skulle være carry-over i seniorpar. Carry-over medfører en større sandsynlighed for, at et godt par vinder turneringen, fordi det ikke er tilstrækkeligt til at vinde turneringen, at man har en heldig dag. Du ser dette som en svaghed ved turneringen. Jeg ser det som en styrke.

 

Det har hele tiden været planen at have carry-over i seniorpar efter indførelsen af fri tilmelding. Den diskussion, du refererer til, vedrører carry-over i åbent og mixed par med det nuværende turneringsformat, hvor finalen dog afvikles over to dage.

 

Angående styrkeforskellen i feltet har jeg undersøgt handicapgennemsnittet. I 2016 var det 15,30. I 2017 var det 16,64, og i A-finalen var det 11,47. Så enten bød finalen på langt mindre styrkeforskel i år end sidste år, eller også er det lykkes at tiltrække flere stærke spillere end tidligere. Begge dele lyder som en forbedring.

Svar
 

Hej Jacob

Tak for svaret. Vi bliver jo nok ikke enige om carry-over.

Jeg er helt enig i at det selvfølgelig gælder om at have så stærk en finale som muligt.

 

Dog vil jeg lige indskyde at det er klart at der vil blive bedre(mindre) handicap i A finalen når man spiller en kval. og dermed burde have fået de bedste i A finalen. Samlet kan det jo ses at handicappet i feltet er blevet højere(dårligere) og det indikere vel at under kval. er niveauet faldet.

PS

Lige en opfordring til TUK jeres referat er altid meget lang tid om at blive offentligjort, afholdet i ikke møde i April i år hvis det var offentligjort tidligere kunne man måske have læst omkring carry-over og dermed ikke behøvet at spørge ind til det

 

kim nielsen

Svar
 

Hej Kim

 

TUK's årsmøde blev afholdt i maj.
Der er nogle ting i referatet, som skal afklares med Hovedbestyrelsen, før det kan komme på nettet.
 

Jeg forventer, at det lægges op i denne uge.

 

Hilsen
Charlotte Koch-Palmund

Svar
 

Hej Charlotte

Tak for svaret.

 

Mystisk svar, HB skal vel ikke godkende referatet. TUK har afholdt deres møde og diskuteret/besluttet hvad de mener skal gøres og disse tanker/ideer skal offentliggøres i deres referat således bridgedanmark ved i hvilken retning TUK ønsker det skal gå. Derefter kan relevante udvalg/HB i vigtige sager beslutte om TUK´s forslag skal implemteres.

 

Vi venter i spænding

 

kim nielsen

 

Svar
 

Når handicapgennemsnittet i årets A-finale er bedre end det var i sidste års seniorfinale, hænger det vel især sammen med at der var 26 par i A-finalen i år mod 48 par i finalen i fjor. Hvis man skal sammenligne, skal man vel se hvilket handicapgennemsnit de 26 bedste i sidste års finale havde, og sammenligne det med A-finalen i år.

Svar
 
Top 26 i Seniorpar i 2016 havde efter min udregning et handicapsnit på 12,01 (altså snittet for par med lavest handicap)
Svar
 

Hej Jacob

Spøjs agumentation at man må ikke vinde DM hvis man har en ´heldig dag´. Man skal vel have 2 ´heldige´ dage da der er kval.

Det spøjse(nordjyskjysk udtryk) er at du så må mene at de gode(+ i carry-over) godt må vinde hvis de har en dårlig dag(hvis deres carry-over netop gør de vinder).

Kim Nielsen

 

 

Svar
 

Næh, jeg synes bare, 1) at det er urimeligt, at en høj score på førstedagen ikke skal komme parret til gode, og 2) at det ville være ærgerligt at udråbe danmarksmestre baseret på blot 50 spil, når man spillet yderligere 48 spil i samme turnering dagen før.

 

Men det er sandt, at begge mine synspunkter er til fordel for gode spillere, fordi det medfører mindre tilfældighed i slutresultatet, og der er ikke noget nyt i, at gode spilleres succes er en torn i øjet på dig.

Svar
 

Meget skal man have skudt i skoene, men at jeg skulle være misundelig på på gode spillere er alligevel første gang det er sket.

 

Jeg har altid ment at DBf er for alle og ikke kun for elitespillere. At forfordele elitespillere er jeg imod, vi skal deltage på lige vilkår.

 

 

 

Svar
 

Pudsigt. Jeg starter en tråd med ca 12 forskellige emner og indtil videre har 12 svar/kommentarer drejet sig om seniorbridge, som jeg ikke har nævnt med et ord.

Næste gang jeg føler lyst til at udtrykke mig her på debatten vil jeg starte 12 forskellige tråde med et emne i hver. Så kommer der nok en kommentar til hver :-)

Tyge Fogh

Svar
 

Skudt i skoene?

Det er jo, præcist hvad Jacob skriver, som du bridgemæssigt har fået fuldstændigt galt i halsen!

Hvorfor er en finale baseret på 50 spil mere rimelig end 48 spil?

Du må se noget, som jeg ikke gør?

Mvh

christian Reinholdt 

Svar
 

Skudt i skoene?

Det er jo, præcist hvad Jacob skriver, som du bridgemæssigt har fået fuldstændigt galt i halsen!

Hvorfor er en finale baseret på 50 spil mere rimelig end 48 spil?

Du må se noget, som jeg ikke gør?

Mvh

christian Reinholdt 

Svar
1 2 3
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn