Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Direkte formandsvalg eller konstituering?

Direkte formandsvalg eller konstituering?

emailnotifikationer
 
 

I Højby Bridgeklubs bestyrelse er emnet "Direkte formandsvalg eller konstituering" til debat. Er der nogen, der har erfaringer at dele ud af?

Svar

Svar

 
 
 
Svar
 

Hej Ella

Direkte formandsvalg er efter min mening skidt. En bestyrelse skal kunne arbejde sammen og derfor er det selvf. de valgte medlemmer som finder den som de mener er bedst. Tænk hvis en direkte valgt formand vil noget helt andet end resten af bestyrelsen! det duer ikke.

Har i direkte valg af formand idag?

 

Findes der overhovedet gode argumenter for sådanne direkte valg i foreninger

 

En anden tilsvarende sag er at nogle distrikter har direkte valg til deltagere i rep. mødet i DBf, det må vel være den siddende bestyrelse som sender en af sted. Igen kan det ske at en sådan direkte valgt er med til at vedtage noget som distriktet er i mod, det fremmer jo ikke distriktsbestyrelsens vilje til at arbejde aktivt for denne beslutning. 

 

kim nielsen

klarup

Svar
 

Hej Ella 

Tjaa, jeg tør ikke ikke udtale mig til fordel for den ene eller anden model, men det er min erfaring, at langt de fleste klubber følger standardvedtægterne. Følger man standardvedtægterne er det i hvert fald klart for alle, hvem der står i spidsen for klubben de kommende 2 år.

En ting, der måske taler for det direkte valg er, at DBf's standardvedtægter er lavet efter DIF's Foreningsvedtægter. Og de må jo sigs at have en hvis erfaring.

De bedste hilsener

Steen Løvgreen, klubpartner

 

Svar
 

Begge dele fungerer jo udmærket i 99 % af klubber. Er der en enkelt gang, hvor det ene eller andet ikke fungerer så ville det sikkert heller ikke have fungeret med modsatte model!

Jeg mener dog klart man skal vælge modellen med at formanden vælges direkte på generalforsamlingen. Formanden er jo intet værd, hvis tingene i bestyrelsen ikke fungerer, nøjagtig som Kim skriver.

Jeg sad engang i en idrætsforenings bestyrelse, hvor der ikke var direkte formandsvalg, men hvor jeg tror der var genvalg. Hele bestyrelsen havde ikke tillid til formanden og på det konstituerende møde blev han ikke formand. Hvordan tror I det gik?

Selvfølgelig en masse ballade fra mange sider med avis og alt muligt. Den afsatte formand trak sig selvfølgelig, men tror I det var rart for nogen? Nej vel, så for min skyld er det bedre at tackle det på generalforsamlingen.

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn