Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Skal der alertes

Skal der alertes

emailnotifikationer
 
 

Skal der alertes?

 

Ved sidste turnering i den lokale bridgeklub indtraf følgende:

 

Nord (min makker) åbner med 1 Spar, Øst laver en indmelding:  2 ruder.

 

 Da vi efterfølgende konstaterer, at Øst har meldt på en 4-farve, kommer vi til at tale om det, og øst siger, at hvis han ikke har en 5-farve, så indmelder han med en 4-farve!

 

 Jeg spørger Vest, om han er vidende om, at Øst kan indmelde med 4- farve i stedet for min. 5-farve. Det siger han, det ved han godt, det har de aftalt.

 

I Bridgenvejen bog 2 på side 44 står der, at der kræves en god 5-farve. Længere nede på siden står der at indmelderen lover makker en 5-farve.

 

Det der er det springende punkt for mig er, at Vest har en viden som modstanderne ikke har.

 

Jeg går ud fra at Bridgevejen og den nye Nordiske Standard er ens mht. til ovennævnte.  

 

 

På nettet har jeg fundet:

 

LKU – 9 vedr. alertregler har jeg fundet:

2. Baggrund

Det er et grundlæggende og meget højt prioriteret princip i bridge at makkeraftaler skal være fuldt og frit tilgængelige for modstanderne. På den anden side er makkeraftaler typisk så komplicerede at det ikke er rimeligt at forlange at modstanderne skal kunne sætte sig ind i aftalen i detaljer inden spillet begynder. Der er derfor indført et sæt regler der skal gøre det muligt for modstanderne at følge med i betydningen af makkeraftalen som den udvikler sig under meldeforløbet og spillet. De vigtigste byggesten i disse regler er:

  • Retten til at spørge til modstandernes meldingers (og spillekonventioners) betydning.
  • Obligatorisk brug af systemkort.
  • Alertreglerne

Den ideelle definition af en alert er at man giver et uopfordret signal til modstanderne om at netop denne melding har en anden betydning end modstanderne tror. En alert er altså en opfordring til modstanderne om at se i systemkortet eller spørge til meldingens betydning.

Skal de 2 ruder ikke alertes?
MVH
Niels Holm

 


Svar

Svar

 
 
 

Jeg er enig i Niels' argumentation. Jeg ville finde det rimeligt at kræve alert for en indmelding som efter aftale kan være på en 4-farve.

 

Den skade den manglende alert kan forårsage, vil nok især være i forbindelse med optælling af hænderne under spillet. Der skal en del krumspring til for at bygge en situation op hvor modstanderne lider skade under meldeforløbet.

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn