Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » BridgeCentral's - ja, DBf's - fremtid

BridgeCentral's - ja, DBf's - fremtid

emailnotifikationer
 
 
Så fik BridgeCentral og panikopdateringerne ram på Gundsø Bridgeklubs 40 års jubilæumsturnering - man var ikke i stand til at udregne resultater for de 27 spils kvalifikation - vi forlod Jyllingehallen en halv time efter finalen skulle være startet, hvor man stadig diskuterede hvad der skulle ske - vi skulle have middagsgæster og den turnering var forpasset. De 63 planlagte spil ialt blev så til 54 (ingen guldpoint?) med finalerækkerne inddelt efter start handicap og kvalifikationen ignoreret. Andre bridgeklubber der planlægger barometerturneringer med kort, der ruller gennem rækkerne bør nok kontakte Gundsø og forsøge at undgå de samme oplevelser. Måske skulle vi få nabolandenes bridgeforbund til at acceptere danske klubber i en periode - så kunne det være vi fik systemer der fungerede.
Svar

Svar

 
 
 

Sekretariatet har nu været i kontakt med arrangørerne af turneringen. Det er arrangørernes opfattelse, at problemet opstod, fordi turneringen var sat op som bølgeturnering i BridgeCentral, men blev gennemført sådan, at alle spillede de samme spil samtidigt.

 

Det er en kedelig situation, som kan tilskrives en kommunikationsbrist, og arrangørerne er da også virkelig kede af det. Der er ikke belæg for at skyde skylden på BridgeCentral eller det, Finn Thunbo Christensen kalder panikopdateringer.

 

Turneringen var planlagt til mindst 55 spil, som er betingelsen for at kunne uddele guldpoint. At uheldige omstændigheder gjorde det nødvendigt at nøjes med 54 spil influerer ikke på retten til at uddele guldpoint. Det kan ikke læses direkte i MP-reglementet, så det er et relevant spørgsmål, Finn Thunbo Christensen stiller her.

 

Endelig kan jeg oplyse Finn Thunbo Christensen om, at både det norske og svenske bridgeforbund optager medlemsklubber beliggende uden for henholdsvis Norge og Sverige. Der skal dog være en eller anden form for tilknytning til Norge henholdsvis Sverige.

Med venlig hilsen
Flemming Bøgh-Sørensen
Generalsekretær
 

Svar
 
Sådan oplevede jeg det nu ikke i Gundsø. Ja, det var en bølge barometer turnering i 4 rækker, men nogle borde (typisk dem med de højeste numre) skulle spille kort med syge alt for høje numre, og ikke de samme kort som resten af rækken.

Og i søndags skete det igen - plan b havde åbent hus, og da man i sidste øjeblik accepterede et ekstra par, kom der nye bordplancher og startlister til 7-bords med oversidder. Hovsa, på bord 6 skulle jeg starte med kort, der ikke fandtes. Ny turnering og 3. sæt bordplancher/startliste - men minsandten om ikke der var fejl igen med syge alt for høje spilnumre på mit bord (igen bord 6). Men 4. gang der kom plancher og startlister ud, virkede det. Vi var kun 20 minutter forsinket - god turneringsledelse!

Jeg har indscannet de syge plancher fra bord 6 og har sendt dem til Claus Ø på sekretariatet. Måske kan DBf nå at rette inden vi giver op og betaler et andet forbund for deres software?  Eller går over til manuelle regnskaber - jeg er så gammel en tu-leder, at jeg da har lært at regne i hånden. Dels Howell 7 borde, 11 runder med 3 spil pr runde dels Alm Howell 9 runder 4 spil pr runde. På bord 6 skal vi i 2. runde spille henholdsvis spil 37-39 og 49-52. Hvem har hørt om spil 52 i en 9-bords Howell med 4 spil pr runde?

Og vi kan ikke bare spille kortene med numre svarende til 2*(antal spil per runde) lavere og indtaste dem med de høje numre, for så passer zonestillingen ikke.

Jeg ser p.t. dette som den største trussel mod DBf. Forbundet skulle vel hjælpe klubber med at organisere bridge, og ikke sabotere dem?

Svar
 

I BridgeCentral har man mulighed for at rette i en allerede oprettet turnering. Den mulighed kan man for eksempel bruge, hvis der dukker et ekstra par op. Desværre er BridgeCentral ikke robust, når man gør det, og derfor skal man omhyggeligt læse korrektur på skifteplanerne.

 

I stedet for at rette en turnering anbefaler vi, at man opretter en ny turnering og overfører spillernes navne fra den forkerte turnering. Nu bliver skifteplanerne rigtige.

 

Når der er en knap, der hedder "Ret turnering", så må brugerne forvente, at knappen virker. Det gør den som nævnt kun delvist. It-udvalget har overvejet, om knappen skulle fjernes, indtil funktionen virker stabilt, men har altså valgt at lade den blive. Jeg vil bede leverandøren sætte en advarsel op, så brugeren bliver gjort opmærksom på, at der ved brug af rette-knappen er fare for, at skifteplanerne bliver forkerte, samt en opfordring til at bruge den ovenfor nævnte workaround (opret ny turnering, overfør navne fra den gamle turnering).

 

Det er ingen hemmelighed, at BridgeCentral er et gammelt system, der trænger til at blive renoveret. Den underliggende medlemsdatabase er allerede renoveret, og nu er turen kommet til turneringsmodulerne, hvor det i første omgang drejer sig om holdturneringerne. I en anden tråd her på Debatten er der mulighed for at komme med input til, hvad det nye holdturneringsmodul i BridgeCentral skal kunne. Alle input er velkomne!

 

Nu vil jeg ikke forklejne de frustrationer, der opstår, når afviklingen af en turnering løber ind i problemer af den art, du nævner, men hvis en kendt svaghed i et it-system med en kendt work-around skulle være den største trussel mod DBf's fremtid, ville det se ganske lyst ud for forbundet. Det gør det måske også, men desværre tror jeg nok, der er større trusler end det. I det omfang den fortsatte stigning i medlemsskarens gennemsnitsalder ikke blot er udtryk for, at vores sport forlænger vores liv, men også er tegn på, at vi rekrutterer for få nye medlemmer under 60 år, har vi en noget mere åbenbar trussel mod ikke bare DBf, men hele bridgens fremtid her.

 

Mvh
Flemming Bøgh-Sørensen
Svar
 
Når nu talen er på advarsler :-)
Ville det være muligt, når man nu renoverer skifteplanerne at vi får kommentarerne fra Turneringslederhåndbogen med. Evt scannet ind. Jeg tror faktisk at der er gjort plads til dem. Sådan at når man, når man opretter en visse parturnering bliver advaret om at der skal ske om nummerering af spiller (optimalt ville være at bridgecentral selv kunne foretage denne om nummerering). Jeg ved godt det vil indebære en stor arbejdsindsats og melder mig gerne. Alternativt kunne det være rart at hele bogen bliver scannet og ligger på nettet som de andre "mapper". Da den jo ikke bliver opdateret er der jo ikke vedligeholdelse forbundet med det.

Hilsen fra en der ikke altid opretter turneringer hvor mappen er :-)

Birgitte Thunbo
Svar
 
Tak for dit konstruktive forslag og tilbud, Birgitte Thunbo. Jeg har bedt Claus Øgard om at kontakte dig.

Mvh
Flemming Bøgh-Sørensen

Svar
 
Turneringslederhåndbogen er nu skannet ind og lagt i den nyeste udgave af BridgeCentral. Beskrivelsen af hver enkelt turnering er tilgængelig lige der, hvor man har brug for det, nemlig der, hvor man vælger turnering.

Stor tak til Birgitte Thunbo for indsatsen!

Mvh
Flemming Bøgh-Sørensen

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn