Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: EU-dom om bridge og moms

RE: EU-dom om bridge og moms

emailnotifikationer
 
 

I dag har EU-domstolen afsagt en dom, der tilsyneladende betyder, at turneringsbridge ikke anses for at være en sport efter EU's momsregler.

 

DBf har kun kort set dommen omtalt i medierne. Sekretariatet er naturligvis i gang med at afdække eventuelle konsekvenser for turneringsbridge i DK og har bl.a. rettet henvendelse til vores revisor.

 

Evt. spørgsmål kan rettes til direktør Charlotte Fuglsang på 2222 9926.

Svar

Svar

 
 
 

For de interesserede kan dommen findes her:

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/DA/TXT/?qid=1395932669976&uri=CELEX:62016CJ0090

Til sammenligning kan de relevante fritagelsesbestemmelser i den danske momslov findes her.

§ 13. Følgende varer og ydelser er fritaget for afgift:

 

4) Foreningers og organisationers levering af ydelser og varer i nær tilknytning hertil til deres medlemmer i disses fælles interesse og mod et kontingent. Det er en forudsætning, at foreningen m.v. ikke arbejder med gevinst for øje, og at formålet er af politisk, fagforeningsmæssig, religiøs, patriotisk, filosofisk eller filantropisk karakter eller vedrører borgerlige rettigheder. Det er desuden en forudsætning, at afgiftsfritagelsen ikke kan fremkalde konkurrencefordrejning.

5) Ydelser i nær tilknytning til udøvelsen af sport eller fysisk træning, der præsteres af virksomheder, der ikke drives med gevinst for øje, til fordel for sports- og idrætsudøvere samt opkrævning af entré ved sportsarrangementer. Fritagelsen omfatter dog ikke arrangementer, hvor der deltager professionelle sports- og idrætsudøvere, fodboldkampe dog kun, når der deltager professionelle på begge hold.

6) Kulturelle aktiviteter, herunder biblioteker, museer, zoologiske haver og lign., samt levering af varer og ydelser med nær tilknytning hertil. Fritagelsen omfatter dog ikke radio- og fjernsynsudsendelser, biograf- og teaterforestillinger, koncerter og lign.

Frem for at betale en "fed" regning til vore revisorer, kunne direktøren måske nøjes med i første omgang at tage en uformel snak med Kulturministeriet for at få afklaret, om de hidtil har ment, at vi har været omfattet af den omstridte bestemmelser i momslovens § 13 stk. 5 hhv. momsdirektivets artikel 132, stk. 1, litra m),

Det har vi nok ikke været, da vi dermed skulle have haft en mere direkte adgang til "sportsmidlerne" ! !

mvh.

Peter Møller Nielsen

 

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn