Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Bridgefestival

Bridgefestival

emailnotifikationer
 
 

Jeg tror, at DBF har begået et kæmpe selvmord ved at flytte "Bridgefestivallen" til Svendborg. Det tager lang tid at opbygge et festival image og få alt til at fungere så godt som det har gjort i Vingsted. Jeg er for bridgesporten bange for, at dette vil medføre en stor nedgang i antallet af deltagere til den kommende bridgefestival. Jeg håber selvfølgelig, at jeg tager fejl.
Svar

Svar

 
 
 
Jeg er lodret uenig, selvom jeg bor i Herning. Selvfølgelig bør festivallen skifte lokalitet, om ikke andet  så for at tilgodese de medlemmer der havde langt til Vingsted. Man skal ikke være så bundet af  traditioner og lignende. 

Goderne skal deles, og jeg er sikker på st Svendborg bliver et hit.

Godt gået DBF. 
Vh. Michael Krogh
Svar
 

Der er godt nok langt fra 4573 Højby til Vingsted.  Men der har været "beneficial sideeffects".

Ost fra Ny Nørup mejeri - superkvalitet til 60 kr/kg (97 kr/kg i den lokale osteshop).
Friskrøget ål og andre fisk fra hjemmerøgeren mellem Vingsted og Billund.
Bindeballesnaps fra museumskøbmanden.
Shoppingturene til Fleggård lige syd for grænsen.
Natmad med vennerne fra Viborg i Bredsten i den fælles Bed and Breakfast.
For slet ikke at tale om besøgene hos familien i region syd.
 

Men alligevel - velkommen til Svendborg.

Vi kan vel finde et sted, hvor vi kan købe ægte fynsk rygeost og vennerne på Thurø får nok set lidt mere til os
 

Vingsted er et dejligt sted, men helt ærligt det ligger i "the midle of nowhere".
 

Jeg ser frem til et spilleted med ligeså gode faciliteter som i Vingsted og glæder mig til a kunne tillade mig at drikke mere end et enkelt glas vin til den traditionelle festmiddag med holdpallerne - efter vores ligeså traditionelle middelplacering i den åbne holdturnering.

 

Svar
 

Så vidt jeg kunne se, var de to sportshaller i Vingsted ikke godkendt af brandmyndighederne, og det ville have været dyrt at bringe dem i en stand, således at de kunne blive godkendt til så mange mennesker, som vi er til festivalen.  F.eks. skal der være 1cm dørbrede per menneske, og om mandagen var der noger i retning af 410 mennesker i hal 1, samtidigt med omkring 300 i hal 2.

Hvis hallerne skulle godkendes, tror jeg, Vingsted ville blive nødt til at etablere nye flugtveje.  Det ville ikke have været nok med nye døre, der åbner når folk presses op mod dem. 
Svar
 
Det er da fantastisk at flytte festivalen fra Vingsted!  Der var efterhånden ikke plads nok længere og de omkringliggende faciliteter var... ja, lad os bare sige, at der var langt til alting.
Ros til forbundet for at flytte festivalen og ikke være bange for at prøve noget nyt. Jeg er slet ikke urolig for at det ikke kommer til at fungere; der er så mange dygtige hjælpere til festivalen, så selvfølgelig fungerer det - uanset stedet. Nu kommer det bare OGSÅ til at fungere med lidt mere by, flere overnatningsmuligheder osv.

mvh. Helle
Svar
 

Hej Alle

 

Som fynbo er jeg super glad for at man har valgt at flytte festivallen til Svendborg. Det er dejlig centralt men det er virkelig også et smuk sted til en sådan begivenhed. Jeg er selv fra Odense men synes Svendborg er det rette sted. Her er det perfekte byliv, masser af smuk natur, kulturelle oplevelser og ikke mindst et super lækkert kulturhus til afholdelse af vore turneringer.

Svendborg og Dansk Bridgefestival 2014-2015-2016 bliver det perfekte match, andet er simpelthen umuligt.

 

De der ikke kender Svendborg og sydfyn så godt som jeg kan læse lidt mere om nogle af de attraktioner området byder på i nedenstående.

 

 

 

http://www.valdemarsslot.dk/1-forside.html Gourmetrestaurant i verdensklasse, smukke omgivelser og bestemt et besøg værd.

 

http://www.egebjergmoelle.dk/default.htm Oplev den fynske natur og få et smuk kig over hele det sydfynske øhav, på en klar dag kan man kigge hele vejen til Tyskland.

 

http://www.svendborg-golf.dk/ Lokal god golfbane, mindre end 5 minutters kørsel fra spillestedet.

 

http://www.langelands-golf.dk/ Golfbane i smukke naturskønne omgivelser på Langeland.

 

http://www.faaborggolfklub.dk/ Smukkere bliver det simpelthen ikke. Golf i Svanninge bakker.

 

http://www.aeroegolf.dk/ Hvis tiden tillader det er Ærø bestemt et besøg værd, og du kan f.eks spille en runde golf på hvad der kaldes Nordeuropas smukkeste sea-side bane.

 

http://www.egeskov.dk/ Botanik i topklasse, veteranbiler og smukke omgivelser. Egeskov er stedet man SKAL besøge.

 

http://www.claus-holm.dk/website.php#378 Claus Holm, kendt fra tv, har sin restaurant i Svendborg. Mad på den gastronomiske verdensscene. Snyd ikke dig selv for denne oplevelse.

 

http://www.under-uret.com/ Det perfekte sted til en kop eftermiddagskaffe eller en drink om aftenen. Beliggende midt i Svendborgs gågade med fortorvscafé og hygge i verdensklasse.

 

http://www.bendixens-fiskehandel.dk/ Om du skal have en lækker frokost eller en delikat aftenmenu må du ikke snyde dig selv for en oplevelse af de helt store, hvis man altså kan lide fisk. Bendixens Fiskehandel på havnen i Svendborg, med mulighed for at spise ved borde og bænke på havnekanten, større og mere autentisk bliver det ikke.

 

http://www.strandlyst-svendborg.dk/ Værtshus for bridgespillere. Ikke et pubertetspup, et værtshus med hygge og fantastisk stemning.

 

http://www.svendborg-havn.dk/ms+helge Tag en sejltur med Helge og oplev Svendborgsund. Helge sejler fra havnen til Valdemarsslot og tilbage igen. Sejler hele dagen så man kan stå af ved Valdemarsslot og bruge et par timer inden man tager færgen retur til Svendborg havn.

 

http://www.svendborgmuseum.dk/da/ Oplev Svendborgs historie.

 

http://www.midtfyns-bryghus.dk/ Kan du lide øl vil du elske dette sted. Vi snakker øl på den helt store klinge. Ikke en sur lokal gang åvand, det her er øl på den internationale scene. Og brygmesteren selv er altid garant for en historie fra de 7. verdenshave.

 

http://www.naturstyrelsen.dk/NR/rdonlyres/69E20FDE-9669-42AE-A6A1-B465DCB53906/0/68_Svanninge_A4_170712_Web.pdf Svanninge Bakker, Danmarks svar på Grand Canyon. Smukkere bliver det simpelthen bare ikke når vi snakker dansk natur.

 

http://gorillapark.dk/da/klatrepark-svendborg Har du børn eller barnlige sjæle med er gorillaparken det perfekte sted at bruge en eftermiddag.

 

http://www.restauranter-i-danmark.dk/Restauranter-i-svendborg.asp Link til forskellige restauranter i Svendborg. Der er både gourmet restauranter og burgerhouse. Du kan til enhver tid finde et fantastisk måltid i Svendborg, uanset om du vil have ørn og fritter eller du vil have 5-retters gourmet mad.

 

 

Og sidst men ikke mindst vil jeg da opfordre alle der kommer og deltager i festivallen til at spørge os lokale deltagere om hvad der findes af specifikke oplevelser i lokalområdet. Det samme ville vi jo gøre om vi kom til Århus eller København. Og jeg vil da også opfordre lokale spillere der læser dette indlæg til at komme med endnu flere links og historier til gode oplevelser i vores lokalområde.

 

Stor tak til Danmarks Bridgeforbund, specielt festivalledelsen, for at finde Svendborg som spillested når nu Vingsted blev for småt til vores festival.

 

Jeg glæder mig til mange gode timer i Svendborg med en masse venner og kommende venner fra hele Danmark.

 

Med venlig hilsen

Kristoffer Hedegaard Rasmussen

Svar
 
Jeg er fuldkommen tryg ved - og er overbevist om, at den arbejdsgruppe, der har arbejdet med dette her, er kompetente og har vendt mange brikker førend den endelige beslutning er blevet taget. Og jeg kommer gerne til Svendborg, også selvom der er en halv time længere kørsel for mig.
Mvh Lilli Hougaard
Svar
 
Ok at flytte festivalen, MEN som nordjyde, fra Hirtshals, synes jeg det er surt at få lagt yderligere 100 km til den lange tur til Vingsted. I stedet for knap 3 timers kørsel, bliver det nu knap 4 timer. SUK
Svar
 

Der er markant bedre offentlige transportmidler i Svendborg, med nogle hundrede meter til en station med afgang hver halve time.  Sammenling det med Vingsted, hvor det nærmeste busstoppested i weekenden er over 3km væk.
Svar
 
Der var fedt i Vingsted, men faktum er at vi var ved at blive for store til stedet.

Et positivt problem, som man nu har løst ved at flytte festivalen til Svendborg.

Jeg er sikker på at vi alle sammen vil nyde de ekstra tilbud vi får i Svendborg mht. byliv og restauranter, og for naturelskerne skulle der jo også være muligheder nok.

Jeg glæder mig til at komme til Svendborg, og som "juniormand" glæder jeg mig også til at afholde en juniorcamp i Svendborg den første week-end i "Svendborgugen"

Svendborg - here we come

Svar
 

Festivallen i Svendborg


Det ser mere og mere mystisk ud med placeringen i Svendborg.

 

Svendborg har et indbyggertal på noget under 30.000. Ca. det halve af indbyggertallene for henholdsvis Vejle og Kolding.

 

Hensynet til at lade aktiviteten foregå i nærheden af større by ser ud til at være set helt bort fra.

 

Værelseskapaciteten på hotellerne i Svendborg by er ultimo 2011 på nøjagtig 355. Jeg er ikke vidende om en voldsom forøgelse
siden. 
Uhyggelig ringe kapacitet. Hotelkapaciteten er normalt et godt mål for evnen til at huse i et givet område - med Bed and
Breakfast osv. som supplerende element.

 

Vejles hotelkapacitet i værelser var på samme tidspunkt på over 1.000 (ultimo 2011) - Koldings lige knap 1.000.

 

Billund tæt på Vingsted har tillige betydelig hotelkapacitet. Lalandia i Billund rummer desuden 750 ferielejligheder.
Hotelkapaciteten på selve Vingsted Centret er knap 200 stk.

 

Svendborg og det Sydfynske område er et rigtig dejligt ferieområde. Det er uomtivsteligt. Juli måned er derfor naturligt
en periode med mange turister.

 

At bo på hotel i Odense under BRIDGEFESTIVALEN er vel ikke en nærhedsoplevelse?

 

Afstand fra Aalborg til Svendborg er næsten 300 km. Nøjagtig en forøgelse i afstand til Bridgefestival på 100 km - og
vel nøjagtig en ekstra køretid på 1 time. Stort set alle jyder får en sådan forøgelse

 

For bridgefolket fra Rådhuspladsen er der en reduceret køretid på ca. ½ time.

 

Totalt set flere kørekilometre. At tale om en mere (generel) central placering er ren luft.

 

 

Der er noget galt med beslutningsgrundlaget – og tidspunktet. Nogen har ikke lavet hjemmearbejdet i tide.Tidspunktet
for beslutningen er helt forrykt. De virkelig inkarnerede bridgespillere har forlængst disponeret hytter med videre
i Vingsted området.


Det her er igen en ikke særlig velovervejet beslutning i Danmarks Bridgeforbund.

Repræsentantskabet i DBf ser ikke ud til at været inddraget eller informeret!


Mvh

 

Per F.

 


Svar
 
Jeg skylder vel at starte med et fnis da Per F. indlæg altid borger for underholdning og dette er ingen undtagelse. En række hurtige kommentarer:
  • det er ikke så vigtigt om der er 30.000 eller 60.000 indbyggere. Det er mere vigtigt at der er en by! Omend jeg synes at grillbaren i Bredsten var OK i særdeleshed at der var bænke på en solrig aften var fint, så kan det slet ikke sammenlignes med en rigtig by.    
  • Det tog mig fem minutter at finde små 500 hotelværelser, så enten har du søgt de forkerte steder eller også har der været gang i byggeriet de seneste år. Lad mig afsløre at der er små 100 meget fine hotelværelser på Christiansminde.
  • Hvad der også er lækkert er, at der findes rigtige sommerhus områder tæt på, f.eks. på Tåsinge. Vi har allerede booket 2 uger for ca 8000 kr. Kun 250 meter fra stranden! Det er en mulighed vi ikke fandt i Vingsted.
  • Den dag vi får brug for 1000 hotelværelser eller festivaldeltagere bliver nød til at overnatte i Odense da må festival flytte igen til større omgivelser ;-) Ligesom vi nu flytter fra Vingsted bl.a. fordi man ikke kan få overnatning mandag og tirsdag.  Det vil være et dejligt problem.
  • Den der times kørertid som stort set alle jyder får ekstra ved jeg ikke om er noget problem for billisterne. Og det ved du vel heller ikke! Men jeg kan konstatere at det er meget lettere at komme til Svendborg med offentlig transport. Og ved du hvad der er faktisk nogen i København som ikke har bil... (jeg gætter på at det også er tilfældet i Jylland).
  • Jeg føler at tidspunktet er velvalgt. Argumenterne er overbevisende. Beslutningsgrundlaget kan man derfor ikke anfægte.
  • Du skriver at de virkelig inkarnerede bridgespillere har for længst disponeret hytter med videre. Det er jo sådan et udsagn, der gerne måtte kvantificeres. Og det kan vel hverken du eller jeg. Men spørgsmålet er måske snare om de har betalt for overnatning og om de i givet fald uden større økonomiske omkostninger kan annullere aftalen. I så fald er der jo ikke sket noget ved det!
  • Som medlem af repræsentantskabet de sidste to år føler jeg ikke noget behov for at blive inddraget i beslutningerne.  Det har vi hovedbestyrelsen til. DBF ville nærmest være handlingslammet hvis sådanne beslutninger kun kan tages af repræsentantskabet.

Jeg tror det bliver lækkert. Ser frem til ikke hver dag at være tvungen til at spise aftensmad på et af tre følgende steder:
- smørrebrødsbaren
- Vingsted restauranten
- Bredsten grillen

De kan erstattes af:
- grillaftener på terrassen
- En hotdog på kajen
- Restaurant besøg i Svendborg

Uhmm jeg glæder mig ;-)

Mvh...Ole
Svar
 

Hej Ole

Super fedt indlæg og dejlig med den positive tilgang du har til det.

Lyder fedt med sommerhus på Tåsinge. Har du behov for lidt anbefalinger af restauranter, værtshuse, badesteder eller andet er du velkommen til at kontakte mig på mail: ejlstrupvej181@gmail.com så vil jeg forsøge at guide dig de rigtige steder hen ud fra dine ønsker til det du vil vide mere om. Man kan ikke nå alt på de 10 dage festivalen kører, og Svendborg har tilbud til folk på 20, 40, 60 og 80 år, og det er jo meget forskelligt fra person til person hvad man sætter pris på, men jeg kender byen rigtig godt og kan i hvert fald sagtens give en overordnet guide hvis man fortæller hvad man sætter pris på og gerne vil opleve.

Alle andre er selvfølgelig også velkommen til at skrive til mig hvis man skal have en anbefaling eller vejledning til valg af overnatning, spisested eller andet.

Vh.

Kristoffer
Svar
 

Hvor uheldig kan man være? Tænk at være født med en tankfuld af pessimisme og konservatisme og samtidig have et udtalt behov for at indrullere alle andre i dette? Glad for, at min optiker henviser mig til at bruge briller med et lysere synsfelt!
Og så er det godt latin at undersøge facts, inden de blæses ud i offentligheden, så det ”bottomline” ikke bliver til andet end en skrøne af kaliber. Dit resultat, med henblik på antal mennesker der kan ligge ned, er jo helt ude i skoven. Det kan sove over 1000 pax. i Svendborg og meget nær omegn (max. 10. min i bil). Og der har jeg ikke medtalt diverse Bed & Breakfast, campingpladser, som der er 4 af, og leje af sommerhuse.
Ser nu, at Ole på glimrende vis, har dækket en del af det, som jeg ville skrive.
Desuden kan jeg informere dig om, at jeg i mere end 10 år har lavet flere end 25 bridgekurser i Svendborg med stor succes. Og hvorfor mon det? Nok ikke fordi, at jeg er et kæmpe orakel, men fordi de rammer der ligger udenom bridgen, er intet mindre end perfekte. Det er den helt generelle reaktion fra flere end 1000 bridgespillere, der har deltaget.
Og hvis man kommer for andet end esser og konger, er kulturudbuddet fantastisk. Men pas på, horisonten kan udvides og fjerne den ”sorte sol” –som til gengæld er lige så fantastisk, hvis den bliver skabt af stærene vestpå i efteråret….Prøv at flyv derhen!
Christian Reinholdt
Svar
 
Glimrende indlæg fra Ole, Kristoffer og Christian.

Jeg glæder mig allerede til at skulle til Svendborg, og er sikker på campingvognen nemt kan klare de 100 km. ekstra. Vi har været glad for at være i Vingsted, men som campister var forholdene nu ikke helt optimale.

Nu får vi mulighed for at campere på en superflot campingplads blot ca. 3 km. fra spillestedet, og på Carlsberg Camping får vi et område beregnet for festivaldeltagerne har pladsen lovet. Ydermere har sekretariatet forhandlet en festivalrabat på overnatning på 15 %.

I det hele taget skal festivalledelsen og sekretariatet herfra have stor ros for sine handlinger her, og ligeledes for den måde det hurtigt blev kommunikeret ud på.

Som repræsentant har jeg bestemt ikke noget behov for at skulle inddrages i sådanne beslutninger. Så er jeg enig med Ole i, at forbundet hurtigt ville blive handlingslammet.

Vi ses i Svendborg til sommer, og nu vil jeg gå ind at reservere en campingpladsenhed.

Poul Bo Madsen
Svar
 

Jeg synes det er den helt rigtig beslutning DBF har truffet.
Vingsted var ikke længere den rigtige ramme. Alt for lidt plads, mangel på overnatning, ringe mad og få alternativer når man kun havde en lille time at spise i. Om aftenen var Vingsted mennesketom med mindre man spillede bridge. Der var ingen hyggelige steder og mange boede i sommerhus langt derfra. Ja, ved nærmere eftertanke er det meget lidt vemodigt.

I Sverige er den en mindre by Örebro, der danner rammen om festivalen og ærlig talt er det meget hyggeligere. Man møder lang flere bridgespillere rundt i byen og får talt med mange flere udenfor "bordet"

Om jeg som Københavner får en halv time mindre eller mere er  absolut ikke afgørende. Jeg kører gerne langt for en god gang bridge og hyggeligt samvær. Men det betyder så absolut noget for mig at de offentlige transportmidler er milevidt bedre. Taxa mellem Vejle og Vingsted er dyr, hvis man gerne vil have en god middag i byen på en friaften.

Jeg glæder mig til Svendborg. Både til DM Mixhold (fantastisk nyskabelse) og Festivalen og så vil jeg gerne benytte lejligheden for at sige ordentlig for en masse super initiativer i denne sæson. Det strømmer jo ind med breaking news med herlige ting

Birgitte
Svar
1 2
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn