Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Klubsølv
 
 

I denne uge spilles mange steder klubsølv, som jeg synes er et fint afbræk i de normale ugentlige klubaftener.

 

Der er dog en ting, som flader mig kraftigt for brystet, og som jeg har omtalt for forbundet et par gange, men enten er jeg helt galt afbalanceret eller også vælger man at overse problemet. Der er ihvertfald ikke sket noget som helst, heller ikke til denne sæson i den udsendte manual. Hvad er holdningen til følgende:

 

Nogel klubber vælger at sætte de stærkeste (laveste handicap) i den ene række (som regel NS) og de svageste på den modsatte led. Det giver lige stor chance for sølvpoint til både A- og B-rækken (eller hvad de nu hedder). Andre forsøger at lave turneringen så retfærdig som muligt når man skal se på landsresultatet, så man laver NS og ØV lige stærke i rækkerne. Nu er man da ihvert fald næsten helt sikker på at de stærke NS-spillere vil få en god landsplacering med mulighed for guldpoint.

 

Jeg mener absolut man bør lave lige stærke NS og ØV fordelinger, så landsresultatet er brugelig. Allerede nu her kan man tage mandag eftermiddag og se hvem der ligger i toppen i NS. Lige nu ligger fire af de otte par fra Kolding Bridge Center (4470) i top fem på landsplan, men NS havde også et gennemsnitshandicap på 33 mens ØV havde 47. Kan det være rimeligt?

 

Jeg vil kraftigt opfordre til at forbundet straks laver en meddelese på BC forsiden om at man skal tilstræbe at NS og ØV er lige stærke. Eller direkte skriver at man i de enkelte rækker sætter de stærke NS og de svage ØV, hvis det er det man ønsker, men lad da være med bare at vende det blinde øje til!

Svar

Svar

 
 
 

Hej Poul Bo

Du har helt ret. Der burde selvfølgelig være retningslinier for hvordan klubsølv opsættes. Mener også at der var samme problematik omkring sidste års lokale heat til Prins Henrik event.

 

Som du selv siger har du adskellige gange rettet opmærksomheden på dette uden det har hjulpet. Kunne det have noget med at det er en bredde orienteret turnering. Jeg tror ikke det ville forekomme i turneringer på højt plan. Måske Søren R. Jensens påstand i anden tråd har lidt gang på jorden

 

Kim Nielsen

Klarup

 

Svar
 

Jeg skal spille klubsølv på onsdag. Vi er 36 par, og vi bliver opdelt i 6 grupper a 6 par, som derefter spiller 3 uafhængige turneringer. Man kunne godt opdele os i 6 lige stærke rækker, således at klubbens 6 stærkeste par kom i hver sin række, og det gjorde klubbens 6 svageste par så også. Ingen i klubben, specielt ikke de 6 eller 12 svageste par, synes at sådan en turnering ville være specielt morsom at spille i.

Vi spiller derfor 3 uafhængige turneringer, hvor de 12 svageste par har sin egen turnering og så fremdeles. Det synes jeg er som det skal være. Poul Bos overvejelser kan derefter gøre sig gældende for hver af de tre turneringer, men helst ikke for klubben som helhed.

 

 

Svar
 

Jens U Kromann sendte faktisk en mail efter sidste års klubsølv, og jeg lovede ham, at vi ville gøre noget ved det, men jeg må blankt erkende, at mailen druknede i postkassen. Jeg er rimelig overbevist om, at Charlotte KP ville have skubbet på for en afklaring i tide, hvis hun stadig havde været ansat. Den nuværende bemanding i sekretariatet kan dårligt kritiseres for ikke at have været opmærksom på problemstillingen.

 

Jens sendte mig en opfølgende mail for et par uger siden for at høre, hvad der var sket i sagen. Derefter har vi startet en diskussion i TUK, men vi er ikke kommet frem til en konklusion, som vi kan stå ved. Jeg synes personligt godt om Poul Bos forslag, men mon ikke der er nogen, der i stedet foretrækker en opdeling, der giver spillerne i B-rækken bedre chancer for at få sølvpoint. Og man kan jo også vælge at overlade det til de enkelte arrangører, hvad de tror er mest populært i deres klub - det handler dog om at få nogle folk til at spille turneringen, og landsresultatet er næppe udtryk for den mest retfærdige turneringsform, uanset hvordan man inddeler parrene.

Svar
 

Hej Poul,

Du har som vanlig helt ret.

Det er netop derfor, vi i vores klub har fravalgt klubsølv. Det er hverken ulejligheden eller pengene værd.

Hils Kirsten og sig tillykke med den fine multihold i vest-heatet i seniorhold ! :)

Peter

Svar
 

Hvis Turneringskomiteen ikke kan finde sine egne ben, er der måske noget galt med hele set-up'et. At lave et landsresultat som bygger på forskellige forudsætninger i de enkelte klubber er i hvert fald helt i skoven. Måske skal man bare slette den del af det og give tilladelse til at hver klub én gang om året holder en sølvturnering. Dybest set drejer det sig vel for DBf om at klubberne betaler for nogle sølvpoint.

Jeg har valgt samme model som Jens Brix. Det kan synes lidt barsk for højhandicapperne kun at skulle møde lavhandicapperne (men så stor er forskellen nu heller ikke), men hvis man deler spillerne i to grupper med tilnærelsesvis samme gennemsnitshandicap har højhandicapperne stort set ingen chance for at vinde nogle sølvpoint. Pointen i en Mitchell-turnering tilrettelagt som vi gør det er netop, at højhandicapperne spiller imod lavhandicapperne, men de konkurrerer mod de øvrige højhandicappere.

Mvh Jens

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn