Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Fake mails om overførsel af penge

Fake mails om overførsel af penge

emailnotifikationer
 
 

Til klubber og distrikter

 

Vi har fra vores forsikringsmægler fået oplyst, at der kan være klubber/distrikter, der har modtaget ”fake-mails” fra formand eller kasserer om at overføre penge fra klubbens konto uden nærmere begrundelse.

 

Dette sker typisk ved, at ens mailadresse misbruges af uvedkommende og får det til at se ud som om, at den er afsendt fra den rette person – altså f.eks. klubbens kasserer eller formand. Nedenfor kan I se et eksempel, hvor det er en formands mailadresse, der er blevet misbrugt.

 

Hej Jonna,

 

Jeg har brug for dig til at udbetale 4770 EUR til en modtager i Storbritannien i dag. Hvad bankoplysninger har du brug for at behandle betalingen?

 

Hilsen

Birgitte

 

 

Vi opfordrer til, at I dobbelttjekker eller får berigtiget sådanne mails, før I overfører penge. Klubberne skal således selv dække et evt. tab.

 

Spørgsmål kan rettes til direktør Charlotte Fuglsang på 2222 992

Svar

Svar

 
 
 

Det er uhyre venligt at advare klubberne, men hvis man går i den aktuelle fælde, vil man alligevel ca. en gang om ugen få lænset sin konto.

Bemærk, at sproglige fejl (der mangler et "for") og en kunstig formulering (at "behandle" betalingen) - på dansk: f. eks. foretage - afslører, at der er ugler (á propos bridge) i mosen...

Svar
 

Jeg vil advare mod at man bruger sproglige analyser til at vurdere pålideligheden af en mail. Googles oversættelser bliver bestandigt bedre, og jeg har set eksempler med formfuldendt dansk.

I stedet bør man ringe til den der har bedt om en udbetaling for at få bekræftet at mailen er ægte.

Svar
 

Det vil muligvis lette forståelsen af mit indlæg, hvis man slår følgende fast:

Jeg har IKKE postuleret, at en mail med den slags pekuniære opfordringer er i orden, hvis blot sproget er formfuldendt - men derimod, at hvis sproget er tydeligt hjælpeløst, så er der grund til at råbe vagt i gevær...

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn