Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: Hvad dømmer man her

RE: Hvad dømmer man her

emailnotifikationer
 
 

Vi spillede turnering her til aften.

Sad øst-vest og skulle spille 14 spil.

Nu sad vi jo ikke ligefrem og talte spillene.

Og efter 13 spil sagde nord at runden var færdig.

Alle forlod bordet og tog hjem.

På hjemmesiden ser vi så, at vi mangler at spille det sidste spil.

Hvordan fordeles skylden?

 

 

Tak for hjælpen.

Svar

Svar

 
 
 

Middel!

mvh. Hans graversen

Svar
 

Middel minus til begge sider. Altså 40-40 i parturnering, -3 imp til begge hold, hvis det var en holdkamp.

 

Det kan godt ske, at I ikke lige sidder og tæller spillene, men det kan vist kun være jeres eget ansvar at sørge for at spille alle spillene :-)

Svar
 

Jacobs svar er det rigtige hvis man spiller efter DBf's turneringsreglement uden lokale ændringer.

Visse klubber har regler (nedskrevne eller etableret ved sædvane) om at spil der annulleres fordi man ikke kan nå dem, noteres som middel til begge par uden efterfølgende tildeling af strafpoint. Hvis der er tale om en klub der har den slags regler (man må ikke gå i gang med et spil hvis der mangler mindre end 5 minutter af rundens spilletid), vil Hans' løsning være nærliggende, idet man kan sige at det parrene har gjort, er at være for længe om at gå i gang med det sidste spil.

Jeg foretrækker selv at man spiller efter DBf's turneringsreglement, men det ændrer ikke ved at en af de klubber jeg spiller i, faktisk har den alternative regel jeg har beskrevet.

Svar
 

Hej Jens,

Den der med 5 minutter burde være en anakronisme. Hvem kan ikke afvikle et spil på 4½ minut ? - Hertil kommer, at reglen kan udnyttes, f.eks. når et par føler sig "tværet" og ikke orker at spille et spil mere mod deres "hademodstandere" :)

Tillad mig at citere vores egne klubregler på dette område:

5. Justering af score ved tidsoverskridelser i parturneringer.

Hvis turneringslederen skønner, at et parturneringsspil ikke med rimelighed kan afvikles inden for de givne tidsrammer, kan han stoppe spillet og tildele justeret score 40/40 (eventuelt 60/40, når kun det ene par er årsag til tidsoverskridelsen). Ved mindre tidsoverskridelser uddeles første gang advarsel. Ved senere tidsoverskridelser samme aften af samme par fratages parret point svarende til differencen mellem middel og 40 % på det pågældende spil. Hvis turneringslederen bliver kaldt væk, og ikke kan færdigspille et spil, justeres scoren til 60 % / 60 %.

De virker helt fint.

Peter

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn