Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: Dømte jeg rigtigt?

RE: Dømte jeg rigtigt?

emailnotifikationer
 
 

Ø endte i kontrakten 4 ruder doblet.

 Spilfører vandt første stik og spillede ud til stik 2. De 2 første spillede til, hvorefter Nord lagde alle sine kort på bordet (tanketorsk).

Jeg mener det er det samme som en uberettiget claim, og at spilfører derefter frit må spille Nords kort.

Dog med det forbehold, at hvis Syd skulle komme ind og spilfører lægger begrænsninger på Syds udspil, så må Nord tage sine kort op igen - er det rigtigt?

 

 

Svar

Svar

 
 
 

Hmm, Jeg kom pludselig til at indse, at Øst nu kender hele fordelingen, ændrer det noget?

Må han frit spille alle kort?

Svar
 

Jeg mener du skal i prg. 50, og dermed er alle kort strafkort, som lægges åbent på bordet. Nu skal du så i prg. 51, og hver gang der skal lægges til fra hånden med alle strafkort bestemmer spilfører tilspillet. Hver gang makkeren kommer ind kan spilfører kræve eller forbyde udspil i bestemte fraver og gøres dette må kortene i disse farver tages op på hånden igen og er ikke længere strafkort.

Svar
 

Nord har helt sikkert ikke haft til hensigt at kræve stik ved at vise sine kort. § 68A fortæller derfor at der ikke er tale om et krav, og sagen skal således ikke bedømmes som et krav.

 

Nords viste kort bliver alle sammen til strafkort (§49). Da der er mere end ét strafkort, er de alle sammen store strafkort (§ 50B). Så længe Nord har mere end ét strafkort, kan Øst bestemme hvilket (lovligt) strafkort Øst skal spille til hvert stik (§51A). Hvis Syd kommer ind, kan spilfører forlange eller forbyde udspil i en farve (eller endda forbyde flere farver) som Nord har strafkort i, men så må Nord tage alle kort i den nævnte farve op på hånden (og de er ikke længere strafkort).

 

Alle oplysninger fra strafkortene er beføjede for Øst (§ 50E), også selv om Nord har taget nogle af dem op på hånden igen (§50E2). Øst kan således helt lovligt spille lige hvad det passer ham.

 

Det er som regel overordentlig dyrt at komme til at pådrage sig 12 strafkort, sådan som Nord har gjort her. Spilfører har det med at beslutte at konger skal lægges under esser, og at esser skal kastes af når man ikke kan bekende.

Svar
 

Tak for hjælpen.

Jeg synes ikke det fremgår klart af lovbogen, at det kun er kort i den forbudte/krævede farve, man må tage op igen.

Men det er måske fordi jeg kun er nået til §59 i bogen:-)

Læste lige §51 igen, nu er det forstået.

 

Svar
 

Det fremgår af § 51B1a og 51B1b hvor der står:

    ... er kortene i denne farve ikke længere strafkort og tages op på hånden;

 

Svar
 

Hvor er det smukt at se når Debatten også. bruges til at opklare konkrete problemer med konkrete svar, til fælles læring.

Tak til Jens og Bertel, ikke bare her, men generelt.

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn