Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Dræber DBF's lodtrækningsregler Pokalturneringen ?

Dræber DBF's lodtrækningsregler Pokalturneringen ?

emailnotifikationer
 
 

 

Vi er et hold fra Gentofte Bridgeklub, der i pokalturneringens 4. runde har trukket udebane i Hirtshals.

 

I samme runde har et hold fra Tisvildeleje trukket udebane mod et hold fra Brønderslev.

 

Jeg ved godt, at DBF har fulgt reglerne 100%, men det er da helt gak-gak, at 2 hold skal køre over 2.000 km i bil, når man fra DBF's side kunne udvise lidt fornuft, og matche de 2 Nordjydske hold op mod hinanden, og de 2 Nordsjællandske hold op mod hinanden, når man havde konstateret lodtrækningens resultat.

 

Jeg er helt med på, at når man kommer længere frem i turneringen, så giver det sportslig mening at give lodtrækningen helt "fri", men med al respekt for de her nævnte hold, så er jeg overbevist om at det ikke ville ødelægge hverken det sportslige eller sociale i pokalturneringen, at lade de "landsdele-lokale" hold møde hinanden.

 

Mvh 

 

Niels Agger, der ikke gider køre over 1.000 km og tilbringe 12 timer i bil for at spille en 40-spilskamp i pokalturneringens 4. runde.

 

Svar

Svar

 
 
 

Kære Niels Agger

Ønsker du, at man proforma skal trække lod - hvorefter man skal se, om det giver for meget kørsel,, og så matche efter afstande? 

Såfremt det er ønsket, skal man jo lave lodtrækningsreglerne om. Da man ikke først kan trække lod, og derefter ændre modstander efter geografien. I min optik er det da hel hen i vejret - enten opdeling i geografiske pulje indtil divisionen træder ind, eller som vi gør p.t.

M.v.h. Karin Bech

Svar
 

Sikke noget klynk !

Jeg kører jævnligt til Nordjylland og så er det altså heller ikke værre.

Eventuelt kan du tage Kalundborg - Århus færgen hvis du ikke gider køre hele vejen.

Når man er med i pokalturneringen må man da følge reglerne og køre derhen hvor lodtrækningen nu siger.

Mvh Kim Nørgaard.

 

 

 

Svar
 

Hej Niels

Helt enig med dig. Det er dræbende for tilslutningen med sådanne afstande på dette tidspunkt i turneringen. Pokal turneringen går langsomt sin død i møde. Lav dog en geografisk opdeling således at hvis det er muligt skal man møde et hold fra sit distrikt. Gerne så langt i turneringen som muligt.

 

Kim Nielsen 

Svar
 

Kære Niels,

Charmen i pokalturneringen er jo netop, at man kommer ud og møder hold, man aldrig støder på "til hverdag".

For et par år siden var vi  i Ålborg. Vi bestilte et B&B uden for byen og forvandlede turen til en hyggetur med god mad osv. om lørdagen. - Vi tabte - desværre blot for at se, at vore modstandere meldte fra til næste runde - hulk - hulk.

Men indrømmet - når tilslutningen er så lav, som den har været i år, burde reglerne måske genovervejes - bl.a. en tidligere indtræden af divisionsholdene.

Men det nye sekretariat kunne måske overtales til at iværksætte en analyse af årsagerne til det katastrofale fald i tilmeldingerne til pokalen i år.

Det gamle sekretariat var forresten lidt mere oppe på dupperne mht. at ruske op i deltagerne fra det forrige år - inden tilmeldingsfristens - noget tidlige - udløb. 

Pokalen er jo en af de bedste breddeturneringer, vi har - så set under den synsvinkel er det jo lidt pauvert, at de store breddeklubber (læs bridgecentrene) tilsyneladende ikke motiverer /anbefaler deres spillere til at tage ud og spille "uden for andegården". - Vi var da i Odense til pokalkamp allerede som 2. års spillere.

PS. Mange tak Niels for et hyggeligt pokalbesøg hos jer i tidligere runde :)

mvh Peter

 

 

 

Svar
 

Kære Niels Agger

12 timer i bil??? - Det er muligt, at I taber kampen, men fartbøder får du da i det mindste ingen af:-)

Venlig hilsen

Frederik Mørk 

 

Svar
 
Niels har ret, det giver mening at kigge på om det kan gøres anderledes. Mvh Michael Beck
Svar
 
Niels har ret, det giver mening at kigge på om det kan gøres anderledes. Mvh Michael Beck
Svar
 

Kære alle.

Dette er på mange måder en meningsløs debat. Det er jo ligegyldigt, hvad Niels, Karin, Kim, Peter, Frederik, Michael eller undertegnede mener. Det er ligegyldigt, at Kim jævnligt kører til Nordjylland. Det, det handler om, er hvad "bredden" i målgruppen mener, hvis ambitionen er at gøre pokalturneringen til en stor "folkelig" størrelse.

Der hvor jeg færdes, spiller geografien - læs køreafstanden - en stor rolle i forhold til deltagelsen. Der er jo så mange andre tilbud om bridgeturneringer.

mvh

torben frimer

Svar
 

Hej

Jeg er enig i, at det er spild af resurser, når de indledende runder benyttes til at indskrænke feltet, der skal møde de stærkere hold.

Desuden må det også betragtes som en stor fordel for hjemmeholdet, hvid udeholdet skal køre i mange timer lige inden kampen går i gang. Dårligt vejr vil ikke bedre noget.

Så lav begrænsninger i antallet af kilometer, der må køres. Undtagelser fra reglen bliver nok nødvendig i enkelte tilfælde.

med venlig hilsen

Jens Kjeldsen

Svar
 

Opdatering:

 

Alle 4 implicerede hold er enige om, de klart foretrækker, at de 2 Nordjydske hold møder hinanden og de 2 Nordsjællandske hold møder hinanden.

 

Dette er nu officielt meddelt DBF i form af den turneringsansvarlige - Jeppe Knappe - der ville videregive sagen til TUC. Charlotte Fuglsang er også orienteret.

 

De 4 hold afventer nu i spænding om DBF:

 

1. Udviser konduite og fornuft, og lander holdene fra samme landsdel møde hinanden

 

eller

 

2: Dumstædigt og regidt følger gældende regler, og sender 2 hold ud på en dagsrejse på samlet over 2.000 km i pokalturneringens 4. runde, og samtidigt sikrer sig, at der er mindst 1 af de 4 hold, der ikke vil være at finde i lodtrækningsbowlen til næste års 1. runde i pokalturneringen.

 

Mvh

Niels Agger

 

P.S.  Hvis DBF vælger mulighed 1 sikrer de sig udover 16 tilfredse medlemmer af DBF, også en besparelse på 2 gange weekendbillet til Storebæltsbroen = 680 kr. :)

Svar
 

Hej Niels.

 

Vi er 2 hold tilbage fra Sønderborg og det ville da være praktisk hvis vi mødes. Men man kan vist ikke lave om på præmisserne i en igangværende turnering. Men måske I kunne mødes alle 4 hold på midten. Låne et lokale af en venlig klub og spise en god frokost.

 

 Venlig hilsen Sune

Svar
 

Nu er jeg ikke jurist, men for mig virker det meget groft (men måske lovligt?) at benævne organisation / en ansvarlig person eller udvalg for "dumstædig og regidt" for at følge de regler der gælder.

Heldigvis følger vi da normalt vedtagen regler i Danmark i såvel foreninger som i det offentlige. Alt andet ville da være noget som vi forhåbentlig ikke ønsker os. Noget andet er så at vi nogle gange kan ønske os andre regler! Det er helt fint og lad os så gøre noget for at få reglerne ændret på rette sted, så vi næste år / sæson har regler der er anderledes og måske bedre.

Jeg husker endnu for nogle år siden, hvor jeg var på et pokalhold der skulle til Viborg at spille (ca. 40 km), hvor en af vore modstandere syntes det var uretfærdigt at man i en pokalkamp skulle møde nogen fra egen distrikt, da de var med for at møde ukendte og gerne stærke modstandere.

Jeg er da sikker på det vil være fornuftigt at se på om reglerne i pokalturneringen skal ændres nu hvor deltagerantallet er faldet betydeligt, men jeg håber da ikke det bliver sådan, at vi efter en lodtrækning efter reglerne bare kan give besked om at vi hellere vil møde nogen andre! Hvorfor skulle der så foretages lodtrækning først.

Svar
 

Jeg er fuldstændig enig med dig Poul Bo.

Men inden man tyer til regelændringer, bør der efter min mening sendes et analyserende spørgeskema ud til kaptajnerne for alle de pokalhold, der er faldet fra i løbet af de seneste par år.

Nye regler skulle gerne adressere de relevante problemer og ikke bare problemer for spillere, der ikke er enige i hele pokalturneringens idé som landsdækkende bredde(propaganda)turnering. - Bevares, hvis afstandsproblemet viser sig at være overvældende, så har vi selvfølgelig en ny situation.

Det er vel lige en ønskeopgave for vor nye klubkonsulent - i samarbejde med breddeudvalget ?

 

 

Svar
 

Nu er der jo i både EU- og Dansk lovgivning utallige eksempler på, at når man er blevet gjort opmærksom på en åbenlys uhensigtsmæssighed i lovgivningen, så har man uproblematisk ændret i eksisterende lovgivning - også med tilbagevirkende kraft. I dette tilfælde vil alle omfattede af "regelændringen" endda billige ændringen, hvilket mig bekendt ikke altid er tilfældet "ude i den virkelige verden".

 

Jeg kan sagtens forstå, at det nemmeste for DBF er at sige "regler er regler", og det sætter vi over sund fornuft, men jeg vil fastholde min ret til at kalde det "dumstædigt og regidt", hvis det er det, jeg synes !!

 

Udover at jeg selvfølgelig stadig håber, at DBF giver de 4 implicerede hold lov til mødes indenfor landsdelene, så er det også mit håb, at denne tråd har givet anledning til en fornuftig og tiltrængt revision af reglerne for afvikling af Pokalturneringen. Forhåbentligt med det resultat, at man kan vende den kedelige trend med faldende deltagerantal.

 

 

Svar
 

Så utallige er eksemplerne vel heller ikke?

 

Niels Agger skrev:

    I dette tilfælde vil alle omfattede af "regelændringen" endda billige ændringen, [...]

 

Alle? Eller mener du de hold der er tale om i dette specifikke tilfælde? Hvordan vil de hold synes om den ønskede her-og-nu-ændring hvis de har fartet land og rige rundt uden at brokke sig for at møde et andet hold?

 

Svar
1 2 3
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn