Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Hvem skal på landsholdene til EM 2018

Hvem skal på landsholdene til EM 2018

emailnotifikationer
 
 

For nogle uger siden var jeg i København hvor jeg uglede observationsturneringen i Blakset Bridgecenter. Meget fint arrangement!
På vejen hjem til Fyn tænkte jeg så lidt over, hvordan "mit landshold" skulle se ud - og dét er ikke så let at blive enig med mig selv. Hvad synes du? - hvem skal på landsholdet i Åben Række, i Dame og i Senior? Jeg tænker f.eks. :

LADIES FIRST :)

Det mest succesrige landshold vi har. Fire nordiske mesterskaber på stribe, åbent EM i 2017, fantastisk indsats ved Venice Cup 2015 -- ja, det er vel dét hold, der har størst chance af alle danske hold til at vinde et EM i 2018, og også sikre Danmark en plads ved VM 2019. Internationalt meget rutinerede spillere at vælge imellem - og spillere, der alle har vist international klasse. 

Helle Rasmussen - Lone Bilde, har været del af alle de internationale triumfer de sidste snart mange år. Et par med stor træningsiver og fuldt styr på et ikke ukompliceret system. På vej til at returnere til 1.division i Danmarksturneringen. Selvskrevne til mit hold sammen med deres holdmakkere fra deres Divisionshold Christina Lund Madsen - Fie Houlberg. Er Christina og Fie Danmarks farligste damepar? Når det ruller for de to, så vil jeg nødigt sidde på den anden led - der bliver doblet og redoblet og spærremeldt og spillet full-power bridge. Nerver har de to ikke mange af - og jeg har oplevet mange modstanderhold komme ud efter en kamp helt rundtosset. De har spillet sammen i mange år, og leverede en fantastisk indsats ved observationsturneringen, hvor de var med fremme mod alle åben række parrene fra start til slut.

Tina Ege - Stense Farholt var med til at vinde det åbne EM i 2017 og er klart et af de par, der har trænet mest bridge de seneste år. De spiller fast sammen i såvel den åbne divisionsturnering som damedivisionen, og sluttede observationsturneringen af søndag med at være et af de klart bedst scorende par. 

Signe Buus Thomsen - Bjørg Houmøller har været med på det danske damelandshold de sidste par år ved EM og OL, og de var på det vindende danske hold ved NM 2017. Derudover vandt de den jyske kvalifikation til Copenhagen Bridge Invitational og klarede sig meget fint mod de megastærke åben række par fra verdenseliten ved selve CBI. Signe og Bjørg har efterhånden fået en del rutine bygget ind i makkerskabet, og de bliver bedre og bedre.

Hvilke tre par skal man vælge -- godt jeg ikke er med i Udtagelseskomitéen!

SENIORHOLDET:

Danmark var i 80erne og 90erne helt med fremme i den absolutte verdenselite i åben række. En del af de spillere er nu nået en alder, hvor de spiller seniorbridge, og det er i mine øjne den næstbedste chance vi har for en EM medalje i 2018 - og en kvalifikation til VM i 2019. Hvem skal så udtages til dét hold? Absolut ingen let opgave, og man kan jo sagtens blive uenig om hvordan de enkelte pars resultater skal vurderes og prioriteres.

Dorthe Schaltz - Peter Schaltz? Efter at de to har skiftet system til SMART, så har de i mine øjne øget deres i forvejen høje niveau. Sidste år vandt de sammen med seniorholdet bronze ved OL i Wroclaw, hvilket giver enorm tro på, at de ikke kikser ved EM 2018! De har også i år spillet helt forventeligt på et meget højt niveau, og deres hold fører 1.division. De vandt pokalfinalen og de er umulige at komme uden om, ikk?

HC Nielsen - Knud Aage Boesgaard? De har virkeligt forbedret resultaterne den seneste tid. Jeg synes deres resultater har været lidt svingende gennem en periode, men i såvel den danske 1.division som ved observationsturneringen sidste gang har de vist en stigende formkurve. De er måske Danmarks hurtigst spillende par, og hvis de får hevet modstanderne med op i tempo, så bliver de først rigtigt farlige, hvis man som modstander ikke holder fast på hat og briller. De har været fast med på seniorlandsholdet i de sidste snart 10 år og var med til at vinde bronze ved OL i Wroclaw. De bliver svære at komme udenom i år, ikk?

Steen Schou - Jørgen Hansen? Et par, der har spillet mod hinanden gennem tæt på en menneskealder, og som så her i en moden alder har valgt at slå kludene sammen. De var også med til at vinde bronze ved OL, og jeg synes de var absolut verdensklasse ved den turnering. De bliver mere og mere sammenspillet, og deres internationale rutine giver dem i min optik et klart plus i bedømmelsesbogen.Er det utopi at forestille sig et seniorlandshold uden dem?

Stig Werdelin - Sigurd Lauge Petersen? Uha Uha - et par, der ikke har haft deres debut på seniorlandsholdet endnu. Et par, der de seneste år har leveret stribevis af stærke resultater. Mest af alt huskes vel deres præstation ved først kvalifikationen til Copenhagen Bridge Invitational, hvor de vandt den sjællandske kvalifikation. En enlig svale? Nej overhovedet ikke. Ved CBI finalen mod verdens absolut bedste åben række spillere sluttede de som klart bedste danske par, og leverede en helt igennem forrygende indsats. Har de leveret resultaterne til at få deres debut på seniorlandsholdet? 

Så er der en del flere par lige i slipstrømmen på de fire nævnte par. Niels Henriksen - HK Sørensen har spillet en del seniorlandskampe de seneste år, og de er klart inde i kampen. Et "nydannet par" som Thomas Berg - Flemming Dahl har leveret stærke resultater på deres 1.divisionshold sammen med et andet seniorpar Georg Norris - Geert Jørgensen. Henrik Kruse Pedersen - Peter Lund har også vist meget stabilt godt spil gennem meget lang tid. På hold med Stig Werdelin - Sigurd Lauge Pedersen er de forsvarende Danmarksmestre i senior, hvor de i finalen sidste år afgjorde DM med en sejr i næstsidste runde mod de danske landshold fra Wroclaw. Ja, det er godt man ikke er i UK, ikk?

ÅBEN RÆKKE HOLDET:

Kan man forestille sig et Åben Række landsholdshold uden den spiller, der vandt Player of the Year i USA i år? Jeg ville personligt sætte Dennis Bilde - Lars Blakset på alle mine hold (hvis jeg havde nogen).

Jonas Houmøller og Lauge Schäffer har vist skræmmende styrke den seneste tid med storspil i såvel Observationsturneringen som på Island, hvor de blev bedst placerede par af alle på butlerscoren.

Michael Askgaard - Kasper Konow har gennem mange år været fast bestanddel på det danske landshold, og findes der noget mere stabilt par i Danmark? 

Søren Christiansen - Martin Schaltz, udover at være ekstremt uglevenlige med deres SMART(e) system, så har de vist gode resultater gennem snart mange år.

Allan Cohen - John Norris - der findes vist ikke et eneste dansk åben række par, der træner så meget på BBO som de to. De har gennem mange år leveret gode resultater i den danske 1.division, og med sølv ved NM sammen med Michael og Kasper, så har de også langt om længe fået chancen på det danske åben række landshold.

Det var blot 5 af parrene i bruttotruppen, er der nogen jeg har glemt? Der skal kun bruges 3 til EM - det er jo umuligt at gøre! Godt jeg ikke er med i Udtagelseskomitéen!

Jeg synes det er MEGAUHYGGELIGT, og misunder ikke de frivillige i UK, der skal vælge mellem så mange kompetente par. Hvornår spændingen bliver udløst ved jeg ikke, men det må blive svært for UK at blive enige. Jeg kan ikke engang blive enig med mig selv ..... Kan du?

 

 

Svar

Svar

 
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn