Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » fri tilmelding til DM

fri tilmelding til DM

emailnotifikationer
 
 

Hej

Så skete det i Distrikt Sydjylland. Aflysning af distrikts finalen i seniorpar. Efter min mening er det på høje tid at få fri tilmelding lagt i graven jo hurtigere jo bedre. Det ender med at det kun er tordenskjoldsoldater som deltager. Håber den nye konsulent kan få ny entusiasme og kampgejst ind i distrikternes bestyrelser ellers forsvinder de langsomt ud i glemslen.

 

kim nielsen

Svar

Svar

 
 
 

En DM-finale er vigtigere end en distriktsfinale - og fri tilmelding til DM medfører at langt flere vil tilmelde sig.

Vil man spille distriksfinale vil man nok også spille DM finale!

Så enkelt er det - så tak for fri tilmelding. Distriktsfinaler bremser tilmeldingerne og sænker kvaliteten. At tvinge folk til at spille distriktsfinaler før de kan spille evt. DM-finale hører fortiden til. The times they are a`changing.

Thomas Berg

 

Svar
 

Hej Thomas

Jeg er helt sikker på at en del af din påstand er korrekt, nemlig at spillere som kvaler sig via distriktsfinaler vil deltage i DM, men de fleste andre deltagere ville ikke. Du kan blot se på om de fleste af de ikke kvallede deltagere i de lokale kval. heat efterfølgende deltog i finalen, det gjorde de ikke!.
En lille historie fra det nordjyske vil måske belyse dette.

 

En +70 deltager havde forsøgt kval flere gange og endelig lykkedes det:). Spilleren tog til DM finale.
Det kostede en net sum at tage til Svendborg og deltage, 2 overnatninger a´800kr, 700km kørsel(700kr hvis makkeren kørte med ellers 1400kr) og forplejning i alt ca. 2500-2800kr. Jeg ved at det for spilleren spillede ind netop at havde kvalificeret sig og skulle repræsentere distriktet. Få spillere vil betale 2800kr + deltagergebyr for at deltage i en evt d-finale.

 

Din påstand omkring flere deltagere er netop modbevist med distrikt sydjyllands aflysning, der vil tvært imod blive væsentlig mindre deltagere, da der vil blive mindre deltagelse i distrikternes kval. og dermed en mindre samlet deltagelse.

 

Du skriver at kvaliteten sænkes ved at afholde kval. via distrikterne. Jeg mener at en del af deltagerne under sidste års finale(med frie tilmelding) netop klagede over deltagerkvaliteten, i den deltagerundersøgelse der blev foretaget.  

 

kim nielsen

Svar
 

Kommende søndag afholder DBf et seminar, hvor distrikternes rolle nu og freadrettet skal drøftes. Alle distrikter er inviteret og flere distrikter samt en klubpartner og en klubformand vil komme med indlæg. Jeg synes det bliver spændende hvad der kommer ud af denne dag, men kan desværre ikke selv deltage.

Men læs gerne DBf vedtægternes prg. 10, hvori det dtår, at distrikternes opgave er at udskrive og afholde de turneringer, som HB beder dem om. HB er jo vlagt af os allesammen via repræsentantskabsmødet, og når HB ikke længere beder os om at arrangere senior- og damefinaler i distrikterne, så har vi ikke længere denne opgave, men intet forhindrer os i at gøre det. I Vestjylland har vi nu i to år forsøgt at få deltagere til Distriktsmesterskab i Seniorpar, men uden særlig stor interesse og derfor aflysning.

Er det så fordi "der ikke er nogen kampgejst oh entusiasme" som Kim skriver i distriktsbestyrelsen? Det tror jeg ikke, men flertallet vil hellere spille nogle andre turneringer end distriktsfinaler, og det er der vel ikke noget forkert i. Tiderne har bare ændret sig og her synes jeg Kristina har en glimrende leder om netop det på side 2 i det nye bridgeblad.

Dem der har lyst at spille DM-finaler skal såmænd nok tilmelde sig dem i Svendborg og vi betaler jo gerne det som det koster. Al fornøjelse koster jo penge.

Om vi ved eventuel fri tilmelding til alle parfinaler så fortsat skal have nogle distrikter og hvad deres eventuelle opgaver skal være, ja det bliver der måske et første bud i løbet af weekenden ved seminaret i Middelfart.

Svar
 

Når man kan sætte sig ved et bord i Monaco, og deltager i European Winter Games, er det for de fleste vel heller ikke i troen på at man vinder. Lavazza, Meckstroth og Zia skal nok sørge for at dette ikke sker. Man gør det for at spille bedst muligt og samtidig få en kæmpe oplevelse ved at spille imod disse koryfæer. Det samme gør sig gældende ved fri tilmelding til DM. Den rigtige vinder skal nok blive fundet, og samtidig er der en masse der får en god oplevelse ved at have spillet imod de bedste. Og det er vel det vi gerne vil - give gode oplevelser til alle, så flere og flere spiller vores fantastiske spil. Så gerne mere DM med fri tilmelding - også gerne udenfor Svendborg ugen, hvor vi er mange der holder ferie. 

Svar
 

Tak for indlægget Michael, jeg er fuldstændig enig og har længe synes vores herlige spil er hoppet helt ud på et sidespor, hvor det nærmest er kriminelt at være den bedste og tilmed tillade sig at vinde. Jo mere fri tilmelding des bedre - jeg tror slet ikke folk ved hvor mange weekender, der i forvejen bliver brugt på bridge, når man når et vist niveau.

mvh

Jesper

Svar
 

Spot on, Michael !

Vi holdt op med at spille indledende distriktsrunder for mange år siden.

Nu var det særligt slemt i vores distrikt (Østsjælland). Indskuddet var tårnhøjt, hvortil kom det faktum, at turneringerne blev holdt på "distriktets hjemmebane", som det dengang hed om Østsjællands bridgecenter. På dette sted måtte/må man ikke fortære egne medbragte "klemmer", Og det var lidt træls altid at skulle sidde ude i bilen, Det er jo ikke alle, der er til oksesteg med kartofler og brun sovs midt under en bridgeturnering.

Det der slog hovedet på sømmet, var den søndag distriktet satte os til at spille indledende kvalifikation over 27 spil søndag formiddag (i vores række stort set mod vore klubkammerater fra Roskilde). - Og så var vi oven i købet tvangsindlagt til også at deltage i en ligegyldig B-finale om eftermiddagen.

Skal jeg anke lidt over finalerne i Svendborg, så er det det forhold, at turneringerne for det meste afvikles med 2-spils runder. Det er drææææbende rent tidsmæssigt. Bevares, rygerne får mange pauser :)

 

 

Svar
 
Svar
 

Og i København skal vi i weekenden spille KM-mix om 22 pladser i DM-finalen.

Der deltager 20 par så det skulle ikke blive alt for nervepirrende ;-)

Svar
 

Ja, Lauge

Man kunne måske ligefrem få den kætterske tanke, at par fra andre distrikter burde kunne tillades at deltage i jeres mix-par (og omvendt).

Distrikterne er simpelthen blevet for små til at være selvbærende i DM-turneringsmæssig sammenhæng.

Skulle man noget helt andet, så var det at genopfinde nogle kredsfinaler eller måske bare to landsdækkende semifinaler, hvorfra man kunne kvalificere sig til DM-finalerne. 

 

 

 

Svar
 

Hvis man fjerner kvalifikationsturneringerne betyder det i realiteten en nedlæggelse af distrikterne. Næste skridt er at nedlægge kredsene og lade sommerholdturneringen i Svendborg være kvalifikation til divisionsturneringen. (Sidste trin inden den endelige begravelse er, at divisionsturneringen også afvikles over et par dage under festivalen).

 

En sådan udvikling vil på kort sigt gøre livet lettere for en række nuværende elitespillere og andre med tilsvarende erfaring men mindre talent. 

 

Men det som vil gå tabt, er distrikternes og kredsenes indslusende (folk med større indsigt i de højere videnskaber vil måske kalde det "socialiserende") effekt, hvor nye spillere med en begrænset investering - økonomisk, geografisk  og tidsmæssigt - kan prøve sig selv af mod den lokale elite, lære, få inspiration og ny bekendtskaber.

 
Hvis denne "investeringsbarriere" hæves til et ugelangt ophold i Svendborg midt i de fleste menneskers sommerferie vil langt færre komme forbi den.
 
Med andre ord: En nedlæggelse af distrikter og kredse vil forstærke udviklingen mod den organiserede turneringsbridges formentlig uafvendelige død. Hvis denne skal forsøges imødegået, skal der ske en massiv investering i distrikterne i fx i form af gratis deltagelse i kvalifikation, tilskud til finaledeltagelse, større præmier og prestige ved deltagelse i B-,C-,D-...finaler eventuelt baseret på en handicapinddeling, som spillerne finder retvisende.
 
mvh
Johan Hammelev
Svar
 

Hej

 

En kvalifikationsturnering, hvor alle deltagere på forhånd kvalificerer sig, er jo det rene gak.

 

I dette øjeblik spiller damerne i Distrikt Sydjylland.  14 par, hvor halvdelen er fra den arrangerende klub i Varde.

 

Turneringsbridgen herhjemme er i fare og flere af de gode åbne årlige parturneringer vil lukke, da det ikke kan betale sig for klubberne at arrangere.

 

Tordenskjolds soldater falder hurtigt fra og der kommer ikke nok frem fra de nye lag. 

 

Forslaget med 2 semifinaler og finale lyder ok.  Jysk/fynsk og sjællands mesterskaber  Alternativt åbne finaler.

 

Noget må i hvert fald ske, for det er helt uholdbart at fortsætte på denne måde.

 

God weekend.  Super_G

Svar
 

Tak Johan

Kan ikke udtrykkes bedre, er helt enig i dit skriv.

 

Kim Nielse

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn