Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Talerørssamslutningen for Danske Bridgeformænd

Talerørssamslutningen for Danske Bridgeformænd

emailnotifikationer
 
 

Kommentarer fra Nyborg Bridgeklub

Kalder man sig ”Talerørssammenslutningen for Danske Bridgeformænd” bør der stå hvilke afdelinger de taler på vegne af.

Til Danmarks Bridge Forbund, att: Nis Rasmussen/Charlotte Fuglsang

Hermed fremsendes følgende forslag til behandling på DBf’s ordinære repræsentantskabsmøde lørdag d.21.april 2018 i Køge.

a)       At sekretariatet i samarbejde med Hovedbestyrelse (HB) pålægges at udarbejde nye ”moderne” vedtægter for DBf i 2018, som synligt viser alle relevante procedurer i DBf m.h.t. regelsæt. Det nye udkast udsendes til skriftlig kommentering blandt klubformænd inden det sendes til endelig vedtagelse.

Hermed kan en omorganisering af DBf med stærk reducering af bestyrelsesmedlemmer, som senest set med DBU, komme i spil - i en tid hvor behovet for distrikterne er stærkt faldende. Dette er vi ikke enige i Distrikterne er vigtige til afvikling af distriktsturneringer, hvor spillere fra de enkelte klubber mødes og spiller med hinanden – videresender informationen til de andre afdelinger i distriktet om specielle turneringer i lokalafdelinger – erfaringsudvikling og opkvalificering mellem afdelingerne i distriktet – fælles talerør til DBF

 

b)      At der til samtlige klubformænd udsendes et specificeret og gennemskueligt årsregnskab allerede fra forår 2018, hvoraf det også fremgår, hvad kontingenter anvendes til i DBf og ikke bare en sum for et enkelt emne - individuelle lønninger dog undtaget. Specificeret omkostninger for Dansk Bridge kunne være et eksempel.

 

c)       At differentieret kontingent indføres snarest inden udgangen af 2018 – hvor hver klub skal betale et grundkontingent pr.medlem, der bare dækker adgang til bridgecentralen med f.eks. 5 timers årlig support.

Ønsker man MP-point, Dansk Bridge, IT-support udover de 5 timer, kurser m.v. betales det ekstra efter en fastlagt prisliste. 

(Ved midtvejsmøde i 2016 blev der fremlagt et oplæg til differentieret kontingent, som måske kan bruges som model) – hvem skal betale for at der holdes øje med timeforbrug – hvem skal betale for at der er kvalificerede personer der kan trækkes på – hvem skal betale for udvikling af nødvendigt IT. Dette vil vi på det kraftigste advare imod. Vil man som klub bruge bridgecentralen og de gode ting der findes der, må alle betale det samme beløb pr. medlem i klubben

 

d)      Hvis nej til c) ønskes forslag om at MP-ordningen gøres frivillig.  Nej – vi kan heller ikke gå i biografen til en billigere pris og fravælge undertekster

 

e)      At DBf motiverer flere til at stille op som HB-medlemmer, og at disse præsenteres for klubformændene i god tid inden det årlige ordinære repræsentantskabsmøde.

 

De kommentarer jeg er kommet med til opbakning af Svend Norup kan jeg overhovedet ikke genkende i dette skriv.

 

Forslagsstillere er Vejlby Risskov Bridgeklub og Aarhus Aadal Bridgeklub, som i samråd med rigtig mange andre bridgeklubformænd i Danmark - via en ”græsrodsbevægelse” med arbejdstitlen:  ”Talerørssamslutningen for Danske Bridgeformænd”, - har indsamlet flere hundrede mails det seneste år fra bridgeklubber landet over.

Det er med ønsker om markante ændringer af den fremtidige organisering af DBf, ikke mindst m.h.t. større åbenhed og mere direkte indflydelse på DBf’s opgaver og dets prioriteringer. Det skal slås helt fast at ”bevægelsen” ikke ønsker en konfrontationskurs med DBf, som jo er til for os!

Men ”bevægelsen” ønsker en modernisering af DBf og en lang større demokratisk indflydelse for den enkelte klub end den vi har i dag.  Vi erkender at enkelte distrikter synes at have en god funktion for den lokale bridge grundet aktive bridgeklubformænd, men andre af distrikterne har overlevet sig selv i en tid, hvor respekten for deres arbejde, er væk.         

Henrik Engell, klubformand for Vejlby Risskov Bridgeklub                                                                                         Hasse Vinter, klubformand for Aarhus Aadal Bridgeklub

 

Grete Holm Nielsen

Klubformand Nyborg Bridgeklub

Svar

Svar

 
 
 

Kære Grete.

Tak for dit input ang. jeres klubs syn på forslagene fra Vejby Risskov og Aarhus Aadal.

Læser jeg dit indlæg rigtigt, når jeg ser at I stemmer imod pkt. a, c og d, og ingen kommetarer til b og e?

Så falder jeg helt af omkring linjen med kommentarer til Svend Norup! Kan du uddybe hvor de kommentarer findes og hvad det drejer sig om?

Med venlig hilsen

Poul Bo

Svar
 

Enig med Poul Bo i at det er nærmest umuligt at gennemskue hvem der mener hvad - herunder hvilke kommentarer/holdninger der rent faktisk kan henføres til Nyborg Bridgeklub, og da Svend Novrup pludselig indblandes, falder kæden da helt af.

Håber Grete Holm Nielsen vil ulejlige sig med at uddybe og forklare.

MVH

Frederik Mørk

 

 

Svar
 

Hej.

Jeg har flere gange svaret på de nævnte henvendelser, og jeg gør da gerne det seneste bidrag offentligt, da jeg mener, at det er konstruktivt, og jeg har fået mange tilkendegivelser af, at folk er enige med mig.

Jeg håber, at det kan fjerne evt. misforståelser.

 

Kære Hasse og Henrik.

Jeg er en stor tilhænger af ildsjæle og betragter mig som en.

Ildsjæle opnår utroligt meget, og mener de, at de er alene om sandheden, kan de gå en af to veje: De kan forsøge at overtage magten ved et demokratisk kup, som det i sin tid var tilfældet med Gunnar Zabel, hvis samlede bestyrelse overtog ledelsen af DBF, som blev ændret radikalt til det bedre – jeg blev selv den første, om end dårligt, betalte sekretær. Da Zabel lavede sin revolution, var den nødvendig for at bringe DBF videre.

Den anden udvej er at ændre tingene med en diplomatisk indsats, hvor man viser en vis respekt for sin modpart, og derved for at ændre tingene i den rigtige retning.

Det er muligvis det, I vil, men I er ikke gode til at signalere forhandlingsvilje, og jeres ide om, hvordan man gør DBF mere demokratisk, er helt forkert.

DBF kan ikke sammenlignes med golfklubber, der har en mange gange større økonomi, råder over baneanlæg, jord og bygninger og har en række personer i ansættelsesforhold. Derfor er det relevant at afholde delegeretmøder med repræsentanter for alle danske klubber.

Flertallet af danske bridgeklubber er små og har en økonomi med en stærkt begrænset omsætning. Deres interesser er lokale, men de fleste synes, at det er fint, at de bedste par i klubben ønsker at spille turnering i distrikt eller forbund. Mange giver også tilskud til de par, der vil gøre det.

De føler, at de bliver udmærket repræsenteret i DBFs repræsentantskab af de personer, der vælges på den årlige distriktsgeneralforsamling, og her tror jeg, at I tager grundigt fejl: De emner, I bragte på bane sidste år, blev ikke ignoreret. Det var udmærket at tage dem frem og behandle dem, og de blev alle drøftet omhyggeligt af et stort antal fremmødte.

Sådan var det på Fyn, og sådan har det formentlig været i resten af landet, for henvendelser som jeres bliver ikke siddet overhørig. Hvis I ikke får et hav af støtteerklæringer, er den åbenlyse årsag, at man ikke er enig, og at det blev vist på distriktsgeneralforsamlingerne.

På Fyn var der enighed om, at mesterpoint-ordningen er hyggelig, og at man vil have, at den fortsætter. Mange klubber gør en del ud af nye titler, og i adskillige klubber benyttes en sæsons indtjente point, når man uddeler præmier for den samlede sæson, så det ikke kun er klubmestrene, der belønnes. Interesserede kan henvende sig og få at vide præcis, hvordan vi gør i Kerteminde BK. Alle er klar over, at MP er en slags afgift på aktivitet, og det er kun rimeligt, at jo mere man spiller og benytter DBFs plancher, regnskaber, Bridge Central, uddannede turneringsledere etc, jo mere betaler man, især når det faktisk giver lidt mening.

Vi diskuterede gennemsigtigheden af DBFs regnskaber grundigt og mente, at de bør være mere gennemskuelige, og vi lagde stor vægt på, at distriktsgeneralforsamlingen skal vide, hvad der skal diskuteres på repræsentantskabsmødet.

De fleste er formentlig også nervøse over de voldsomme personaleudskiftninger i DBF. Noget sådant sker mange steder, hvis en organisation går i en ny retning. At det ville blive anderledes ved, at samtlige klubformænd deltog i møderne, tvivler jeg på, men møderne ville utvivlsomt blive meget længere.

Når det gælder medlemsrekruttering, mener jeg, at der er to væsentlige initiativer i gang. Morten Bilde organiserer fornemt skolebridge, og jeg kan se, at han bl.a. beskæftiger sig med et område, som efter min mening er vigtigt: Hjælp til integration af flygtninge og indvandrere i Danmark. Et område, der vil kunne give DBF mange tusinde nye medlemmer, hvis alle større byer organiserer det.

Med hjælp fra Bridgefonden er initiativet Bridgecafé, som vi startede i Kerteminde for halvandet år siden, formentlig på vej mod at blive landsdækkende og ser ud til at kunne give et stort antal nye DBF-medlemmer.

På distriktsmødet var vi enige i, at der skal skulle ske meget på området Bridge Central, og det er også i gang, forhåbentlig med godt resultat. Efter min mening mangler der i voldsom grad selvrettelser, dvs. at man bliver spurgt eller vejledt: Har du husket at ….. ; du har ikke … etc. så det ikke er nødvendigt at forstå, hvordan Bridge Central er konstrueret – den skal kunne bruges uden store tekniske forudsætninger.

Det ville være meget trist, hvis man lavede den, så man kun kunne bruge den til 5 bords Howell eller holdturnering for otte hold over 32 spil. Bridge Central skal naturligvis medvirke til at skabe det ekstra liv i klubberne, som vil være resultatet af, at alle aftener ikke er ens!

Pudsigt nok består repræsentantskabet på Fyn ikke hovedsagelig af divisionsspillere, men af folk, der vil det bedste for deres klubber og for bridge, og som mener, at de har et udmærket distrikt, som organiserer en serieturnering uden for DBFs øvrige system; organiserer en række andre turneringer og står for kurser og møder for turneringsledere etc.

Som I ser, har I intensiveret diskussioner, der fandtes på adskillige områder, men jeg tror ikke, at I skal regne med, at I har skabt flertal for alle jeres ideer, eller at I skal føle, at I er blevet tiet ihjel.

Jeg har intet imod at være med i et forum, der besvarer spørgsmål om DBFs arbejde og fremtid, men jeg kan ikke lide, at man vil benytte svarene til at skabe en slags konsensus, som skal føre til noget, der ligner konfrontationer med DBF.

Vores distriktsrepræsentanter får pålæg om, hvad de skal forhandle med DBF, og for resten har jeg endnu ikke oplevet, at jeg ikke kunne diskutere en sag med DBF, som jeg personligt ringede om.

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn