Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Decimaler på parpoint

Decimaler på parpoint

emailnotifikationer
 
 

Mange af os har allerede prøvet at spille i en parturnering hvor regnskabet bliver håndteret af den nye version 3 af BridgeCentral (blandt nørder kaldet BC3). Nogle af os har også været ude for at parpointene udtrykkes med decimaler, så man fx kan få 10,3 parpoint. I de gode gamle dage var antallet af parpoint altid et heltal - 10 eller 11, måske, men ikke 10,3.

 

I løbet af den næste måneds tid skal langt de fleste af os spille i turneringer hvor BC3 står for regnskabet, og så vil flere af os blive nysgerrige over det med decimalerne.



Hvad er der egentlig sket? Det er en temmelig lang historie, som man kan læse mere om her.

Svar

Svar

 
 
 

Tak, god historie.  Men hvad med oversidder?  Det bliver nok hyppigste årsag til decimaler på parpoint i min klub.  BC3 regner udmærket "middel plus" ud med decimaler nu, en smule mere retfærdigt end BC2.

 

Er der udsigt til at BC3 ændrer beregningsmetode for oversidder til at følge ideen med §X78A5?

 

Den er endnu mere retfærdig.  Iflg. den "noteres parret ikke for nogen score på spillet", kombineret med fodnote at scoren løbende plus i slutstilling opgøres i procent.  Det må betyde at hvis systemet af beregningstekniske årsager alligevel tildeler det oversiddende par en score for spillet, bør denne score hverken være middel (50%) eller middel plus (60%), men i stedet udregnes fra en procentscore lig parrets procentscore i de øvrige spil.  Altså næsten som du skriver i afsnit 3 "Selve den kunstige score" om et pars score på "61,38% i snit for de øvrige spil."  Dog bør scoren ved oversidning altid være lig snittet for de øvrige spil, uanset om den er over eller under 60%.

Svar
 

Ja, det skulle være på vej i BC3, men det findes ikke i den version der er på gaden lige nu.

Det er en særlig udfordring at finde en god måde at notere en fornuftig midlertidig score på undervejs i en barometerturnering, men det har Lars et godt bud på. For ægte nørder er det særligt underholdende at overveje hvad man skal notere på en barometeropgørelse efter første runde for et par der har siddet over ...

Svar
 

Hej Jens

Hvis man har en ren top i et spil, hvor der ved et bord er givet kunstig score, er procentscoren så 100 eller under?

Hvis den er lidt under 100, er det jo nok rimeligt, for man har undgået risikoen for, at et resultat ved det bord ville have ødelagt den rene top.

Mvh.  Ib

 

Svar
 

Det er sådan det er, Ib. Man får ikke helt 100 %  for en ren top med ét manglende resultat. I en 10-bords får man 99,38%. I en 5-bords får man 96,88%.

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn