Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Fordel skylden!

Fordel skylden!

emailnotifikationer
 
 

Hej alle

Se følgende spil:

22 S EK65
Ø/ØV   H E4
  R ED2
  K EKD6
S T4   S B9732
H DB753 H T92
R KB43 R T6
K 84 K BT2
  S D8
  H K86
  R 9875
  K 9753

 

Ø/V spiller med almindelige, svage 2-åbninger (6-farve, 6-11 HP). Meldeforløbet går:

Ø S V N
P P 2hj D
3hj P P D og A.P.

 

Spøgen kostede 1100. Fordel skylden for det dårlige resultat mellem Ø og V!

 

MVH Kristian

Svar

Svar

 
 
 

har forsøgt at slette, men kan ikke finde ud af det. Jeg har slettet svarene, især fordi de var forkerte, svaret er selvf. V som skal holde fingrene fra meldekassen

Svar
 

Hej

Vest må påtage sig hele skylden.

Øst har meldt 100 % korrekt, med 3 hj. sådan en spøg skulle normalt kun koste 800, mod modstandernes lilleslem. Her mangler vest en trumf, og man går dermed 1100 i stedet.

Det er sådan at når man er kreativ i bridge og det går galt, så er det ens skyld.

mvh.

Søren

Svar
 

Det med "fordel skylden" er en rædselsfuld måde at bedømme noget på. For matematikere som mig skal Ø+V give 100%. Og det uanset om de begge har meldt som spassere, eller faktisk ikke gjort noget vi andre ikke kunne finde på, blot lidt uheldigt.

Skalaen kommer fra en glimrende artikelserie i Bridge World, hvor emnet og kommentarer er meget lærerige, men skalaen designet af en der ikke har tænkt sig om.  Navngiv hellere emnet: "vurdér Østs, hhv Vests meldinger på en skala fra 0-10".

Her giver jeg 1 til Vest. Den 2hj er terror for makker - med mindre stilen er aftalt og som vist. Men det er den jo ikke når Øst spærrer videre.

Jeg kan ikke se meget formål i Østs 3hj, men har dog lidt sympati for at tage lidt plads for dem, overfor en ædru makker. Modparten er tæt på slem, vi har 9 trumfer, og de pander os sjældent af når vi har fit. Skulle de nappe 800-1100 må det være mod slem, og ingen større skade sket. "Min" 3hj gør det meget svært for opps at finde en minorslem. Jeg giver Øst 3. Altså klart under middel, men kunne være rigtigt.

 

 

 

Svar
1 2
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn