Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE:Seniorhold 18-19

RE:Seniorhold 18-19

emailnotifikationer
 
 

Seneste seniorholdturnering havde 40 tilmeldte hold og alle holdkaptajner har nu fået mail om tilmelding til årets turnering. 

Mange var i den forgangne sæson utilfredse med afviklingen af finalen, både hvem der skulle deltage i A-finalen (både 10 og 12 hold blev luftet) og over at spillestedet i Slagelse var alt for småt til at huse ca. 200 mennesker (deltagere og officiels).

I årets tilmeldingsopfordring er det omtalt et øst- og et vestspillested til afvikling af indledende, men IKKE et ord om finalen, om turneringsproportionerne eller andre relevante problemstillinger. DBf har nu sendt ny mail om samme emne og bedt sidste års kaptajner om tilkendegivelser.

Jeg vil her gentage mit forslag, som jeg havde i en tråd umiddelbart efter finalen i Slagelse: A-finalen afvikles med 12 hold i Odense eller andet relavant sted på Fyn. B-C-D-E-F finalen opdeles i en Øst og Vest finale på Sjælland respektive i Jylland.

Denne tråd er startet, for at vi kan få en åben og fordomsfri diskussion -- så vi igen kan få en hyggelig turnering.

mvh Eivind

Svar

Svar

 
 
 

Helt enig med dig Eivind fsv. angår sidste års katastrofale finale (der var forresten kun givet en brandmyndighedstilladelse til 170 personer).

Jeg kan slet ikke se, hvad der skulle være i vejen med f.eks. Hotel Svendborg. De har før arrangeret finaler på bedste vis for mange rækker.

Men det er som om, at sekretariatet helt er gået i panik vedr. afholdelse af turneringer på hoteller p.g.a. nogle 1. divisionsspilleres klager over fadølspriserne på et hotel i omegnen af Horsens.

Sådan er det ikke i Svendborg, dér plejer man at have rimelige "bridgepriser" mv. (og ikke langt til pølsevognen i fald sulten ikke er på det højeste). Lignende kan man ikke sige om Blaksets Bridgecenter, hvor der f.eks. skal betales for kaffe 3-4 gange over én dag og pølsevognen ligger flere kilometer væk  :)

Jeg er helt med på HB´s ide om, at forbundets turneringer i videst muligt omfang bør afholdes i lokale bridgehuse mv. - Men til arrangementer med 40 borde eller mere er udvalget jo ikke enormt. - Samtidigt med at vi må erkende, at en stor del af charmen ved seniorhold netop er, at alle er "under samme tag".

Kan det ikke være anderledes (f.eks. fordi sekretariatet " har sovet i timen" og er for sent ude med reservationer) så udgør dit forslag til finaleafviklingsstrategi da et ganske rimeligt kompromis.

PS. Så vidt jeg erindrer fra et eller andet forbundsreferat var det vist hensigten at opstille en række krav til spillesteder. - Dem (kravene altså) har vi da vist ikke set noget til ?

mvh Peter

 

 

Svar
 

Eivind vil gerne have en åben og fordomsfri diskussion om emnet her på debatsiden! Er det nu også det sted der giver den bedste tilkendegivelse af mulige deltageres ønsker? Det tror jeg ikke, idet en del hold sikkert ikke læser denne debat og andre svarer måske ikke i en åben debat, mens man kunne forestille sig andre svarede flere gange for samme hold. Dermed vil en debat her ikke nødvendigvis give et retvisende billede.

 

Jeg tror man får et godt billede af ønskerne ved at sende en forespørgsel til alle holdkaptajner fra sidste sæson, idet det sandsynligvis også er hoved interessenterne i denne sæsons turnering. Kombineres det så med en åben debat her så bliver det vel ikke bedre, men jeg mener blot ikke man må nøjes med debatten her, så svar endelig tilbage til Louise kære holdkaptajner fra sidste sæson, så tror jeg bestemt der bliver lavet den bedst mulige løsning.

 

Ellers er jeg meget enig i, at sidste års finale ikke var i orden med hensyn til plads, men hvem siger der tilmeldes 40 hold igen? Jeg har personligt givet Louise beksed om at jeg foretrækker finalen afviklet samme sted for alle rækker, men det må for min skyld gerne være på et centralt beliggende hotel.

Svar
 

Der er et formidabelt paradoks omkring at spille på et hotel: Hvis vi planlægger at spille på et hotel, må vi også budgettere med et indskud ca. kr. 5.000,- Og hvis vi budgetterer således, bliver det mit gæt, at vi kommer ned på så få deltagende hold, at vi snildt kan være i selv landets mindste bridgecenter :)

 

(Mixedhold er sponseret af Hotel Svendborg.)

Svar
 

Jeg er ganske enig med Jeppe. Hotel-ideen er ikke farbar.Og meningen er vel, at vi snarere skal blive flere tilmeldte hold i år end sidste år. Her gælder det så vel også om at holde deltagernes udgifter så rimelige som muligt?

Når man kan spille divisionsturnering 2 eller 3 steder samtidig, kan man vel også spille seniorhold på 2 steder samtidig - og vi behøver jo ikke skærme!

Måske er dette forum ikke det bedste for at få et retvisende billede af hvad spillerne gerne ser, så min opfordring til DBf vil så være, at vi får en ny rundskrivelse, hvor de forslag som DBf får/har fået bliver lagt frem. DBf kender mit forslag, men jeg kan jo desværre ikke umiddelbart komme i kontakt til de 39 andre kaptajner.

Svar
 

Vi kan godt spille samme finale flere steder samtidig, men det kommer an på hvad det er vi ønsker at opnå.

2. division (DM for hold) består af 12 hold fra hele landet, som mødes alle mod alle over 4 weekender. Her kan man snildt have holdene fordelt på 2 (en sjælden gang endda 3) spillesteder i en enkelt weekend, og man kan ofte også opnå at hvert hold kun skal rejse over Storebælt én gang pr. sæson. Men hvis vi vil have at B-finalen i DM for seniorhold skal gå ud på at holdene kommer fra hele landet, og at alle møder alle over en enkelt weekend, må alle holdene i B-finalen nødvendigvis spille på samme spillested hele den weekend.

Turneringsteknisk er der ikke noget i vejen for at B- og C-finalen spiller på hver sit spillested. Det har mere noget med turneringens almindelige stemning at gøre.

Man kan også have en B-finale Øst og en B-finale Vest. Det indebærer at vi der ikke er gode nok til at komme i A-finalen, "aldrig" kommer til at spille mod nogen fra den anden ende af landet. En sådan beslutning har også noget med turneringens almindelige stemning at gøre.

Svar
 

Hej Jens,

Hvem er "vi" der vil opnå noget? Vi kender alle hinanden gennem mange år, fra divisionen, fra Jyllandsserien, mellemrækkerne, klubholdturnering eller andre steder.Det kan ikke været rigtigt at skyde en evt. D-række finalist i skoene, at han/hun gerne "for en gangs skyld" kan komme til at spille i samme rum som Werdelin, Lund, Werge, Mørk eller andre "koryfæer. Tror simpelt hen ikke på, at folk over 60 er "giraffikseret". Så jeg efterlyser igen relevante argumenter for IKKE at holde en B-C-D finale delt på 2 steder.

Svar
 

"Vi" er os der spiller i seniorholdturneringen uden at spille på A-finaleniveau. Mig selv, for nu at tage et meget nærliggende eksempel. Sidst jeg var med, spillede jeg i B-finalen. Halvdelen af de hold jeg spillede mod, var nogle jeg ellers aldrig spiller mod, fordi de er fra den anden del af landet. Det jeg giver udtryk for, er at jeg anså netop den detalje for en positiv kvalitet ved den B-finale jeg spillede i. Hvis dit forslag nyder fremme, Eivind, sker der på det punkt noget jeg anser for en forringelse.

Jeg har ikke udtrykt mig på vegne af nogen D-finalist; jeg har udtrykt mig på mine egne vegne. Jeg tror ikke jeg er giraffikseret.

Svar
 

Hej Jeppe,

Ja så, hotel Svendborg giver "tilskud" til Mix-hold. Det er vi aldrig tidligere blevet fortalt. En meget relevant oplysning både for diskussionen men sandelig også for hotellet selv - det kunne jo være, at man kom forbi en anden gang til dette flinke hotel.

I betragtning af, at hotellet således sponsorerer en turnering i storebededagsferien (og dermed mister givtige konfirmationsophold mv) kunne man få den tanke, at sponsorering af en turnering placeret midt i den kolde vinter, måske ikke ligger helt "uden for skiven" set fra hotellets side !

Men det har du måske allerede undersøgt i din tid ved roret ? 

mvh Peter

 

 

Svar
 

Da jeg også er nået til skelsår (som hovedparten af DBfs medlemmer) tænkte jeg, at denne turnering måske kunne være noget for mig. Jeg troede det ville være en enkel sag på bridge.dk at finde oplysninger om spillested, turneringsform m.v. Adskillige hjerneceller fattigere og frustrationer rigere fandt jeg endelig denne:

 

http://www2.bridge.dk/Default.aspx?ID=22377

HVIS jeg efter denne oplevelse alligevel tilmelder mig, giver jeg på spillestedet en  fadøl til de to første, der under to minutter - på tro og love - har fundet  en sti, der fra bridge.dk fører frem til bemeldte side.  (Bemærk i øvrigt - når og hvis man når frem - bliver holdt i uvished om, hvilke dage turneringen tænkes afviklet).

 

Gert Villumsen

Svar
 

Hej Eivind!

Vi har før haft denne diskussion ang spillested for finalen for seniorhold. Egentlig lidt trist, at det er nødvendigt, men det er det. Lad os prøve at huske tilbage på de sidste 5 sæsoner.

Vi spillede dengang for 5 år siden på Nørgaards Højskole i Bjerringbro . Spillelokalet var den store gymnastiksal, mange af os boede på skolen, vi spiste på skolen og vi hyggede os i en af deres dagligstuer , til - alt - for langt ud på natten👍. Det var på mange måder ideelle forhold til en DM- finale. Og ja, vi ved udmærket, at Bjerringbro ikke ligger på Midtfyn,

Året efter var det så Odense BridgeCenter. Sådan set en glimrende ide, men 30 hold var alt for mange til spil og spisning i de lokaler. Rent kaos, som førte til en lang debat, hvor de dengang ansvarlige lovede, at det ikke ville ske igen!

Så fulgte 2 år med finaler på hoteller i Svendborg og Fredericia. Stadig trangt med pladsen, men tåleligt.   Og så sidste år i Slagelse, hvor den var gal igen med pladsen. Vi sad som sild i tønde, hvor gerne de end ville, kunne de lokale klubfolk ikke gøre meget, vi var tilbage i kaostilstanden.

Igen lovede DBF forbedringer . Men nu ser vi så, at de ansvarlige ikke engang har styr på spillestedet til finalen.Det ville ellers være dejligt, da det kunne være afgørende for deltagelse eller ej.   

Ang spillested til ca 40 hold, forstår vi i øvrigt ikke, det skulle være så svært at finde et velegnet. Vi har nævnt højskoler, men i mange byer har de idrætshaller og lignende, hvor vi kan leje os ind. Hvis vi altså er ude i god tid!

Vi har desværre en følelse af, at DBF ikke har gjort meget for at finde dette spillested, hverken før eller nu. Og det er trist på enhver måde. Måske især når man tænker på, at vi nu har snakket om det i flere år.  Men også, når vi - og DBF - ved, at gennemsnitsalderen for en bridgespiller i DK er 69 ! . Det betyder, at den samlede andel af spillere over 60 ,måske er 80-90%. . Et rent gæt, men ihvertfald mange i den gruppe. Det ville derfor være helt naturligt, hvis DBF rettede fokus meget mere mod denne kernegruppe. Det gør man ikke ved at sløse med en så stor turnering som DM for seniorer, det kan de ansvarlige faktisk ikke være bekendt !

Med venlig hilsen,

Georg Aatorp & Erik Brok.

 

Svar
 

Prima indlæg fra Georg Aatorp og Erik Brok,

Nørgaards Højskole var et rigtig godt spillested i alle henseender.  En tur til Bjerringbro kan ikke være noget problem, uanset hvor i landet man bor.

Svar
 

Hejsa

En af mig bekendt har ringet rundt til hoteller beliggende nogenlunde centralt i landet, og alle steder bedyrer de, at når det er  i februar - altså udenfor højsæson - så kan man låne lokaler fuldstændig gratis til afholdelsen. Hotellet vil selvfølgelig forvente at en hel del af deltagerne overnatter og spiser. 

Så hvor Jepppe Knappe har sit grundløse gæt på et indskud i størrelsesordenen kr. 5.000 fra står hen i det uvisse.

Jeg vil endda tro, at indskuddet kunne sættes ned i forhold til nu, hvor Blakset skal være stedet. Jeg ved ikke, hvad Blakset skal have for det, men mon de gør det gratis - næppe.

Svenborg Hotel har vi ikke haft fat i - vi vil ikke blande os i DBfs forhandlinger med dem, men mon ikke de også ville stille lokaler gratis til rådighed, mod at få indtægter fra overnatning og fortæring. Det er jo ikke i en ferieperiode, som i tilfældet mixhold. Og i tilfældet Svendborg har DBf vel borde i Idrætscentret, som let kan transporteres til hotellet.

Til de ansvarlige: Prøv lige til næste år at tænke jer grundigt om,så det kan blive et spillested i tilknytning til overnatning, så spillerne kan sidde og hygge sig lørdag aften, som Brok iøvrigt nævnte var dejligt, da det blev afholdt på en højskole. Jeg kan i parantes bemærke, at det hold, jeg spillede på sidste år, springer over i år pga. de steder, hvor det skal afholdes. Og jeg er bange for, at der bliver en nedgang i antallet af hold i år.

mvh

Otto

Svar
 
Svar
 

Til DBf

Jeg har siden spillestedet for finalen i DM for seniorhold forelå, spurgt mig selv (og andre) om det kune tænkes, at  Dbf ville

foreslå Skagen eller Frederikshavn, evt næste år, og svaret er hver gang, at det vil ikke ske. Der er 500 til 600 km til København

( og iøvrigt samme afstand den anden vej).  Såfremt hold fra disse udkantssteder skulle deltage i den anden ende af landet

vil det kræve 3 overnatninger og de heraf følgende udgifter. Det forekommer ikke rimeligt, endsige anstændigt. Jeg savner en 

forklaring på hvorfor man ikke kan finde et mere centralt spillested.

På vores hold har vi besluttet at såfremt Kbh fastholdes som spillested for finalen må vi annulere vores tilmelding..Tag det blot

som en protest.

Mogens Thorsager Silkeborg 

Svar
 

Hej

jeg er fuldstændig enig i Mogens Thorsagers indlæg, og for såvidt alle andre indlæg i debatten. DBF kan simpelt hen ikke være bekendt, at behandle DM i seniorhold som venstrehåndsarbejde. Der findes masser af gratis spillesteder centralt i Danmark. ( bevist af Otta Dahl )Men man prioriterer åbenbart ikke 90% af Danmarks bridgespillere særligt højt, og vælger at betale Blakset for, at afholde finalen, vi beklager at måtte melde fra inden 14 oktober ( såfremt man ikke vælger et andet sted til finalen)  til en hyggelig weekend, og håber DBF inden næste sæson vil lægge sig i selen og finde et acceptabelt spillested centralt i Danmark, som tidligere lovet.

jeg kommer til at savne et par hyggelige weekender. ØV

mvh. Benny Hedegaard

Svar
1 2
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn