Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Hjælpemiddel for svagtseende

Hjælpemiddel for svagtseende

emailnotifikationer
 
 

Jeg faldt over en henvisning til en amerikansk artikel om en Harriette Buckman der havde mistet så meget af synet at det kneb med at spille bridge. Hun fik et elektronisk hjælpemiddel - en specialbrille der bl.a. kunne zoome. Her er link til artiklen (pdf):

 

      cdn.acbl.org/nabc/2018/01/bulletins/db9.pdf

 

Se under overskriften "For I was blind, but now I see" (artiklen fortsættes på side 9).

Brillen koster $10'000 i USA. Jeg aner ikke hvad den koster i Danmark.

 

Amerikansk side:    https://www.esighteyewear.com/technology

Dansk side:    http://www.itech.dk/da/esight/

 

Var det noget man kunne overveje at anskaffe under DBf? Jeg ved at det ville spare nogle turneringsledere en del arbejde med at præparere nogle specialkort ved Bridgefestivalen til en fyr, men det er ikke fordi vi ikke gerne gør det. Det vigtigste er at det ville lette livet for ham som er afhængig af ekstra belysning, og det er svært at undgå at der er enkelte fejl i de kort han skal bruge (jeg blev tilkaldt tre gange i år på grund af det). Og han er vel ikke den eneste der kunne få hjælp af sådan et apparatur?

 

Svar

Svar

 
 
 

Hej Berthel. Jeg svarer på denne, fordi jeg synes, det er et rigtig godt input. Og at du gør opmærksom på evt hjælpemidler til svagtseende. Dine links virker desværre ikke direkte, derfor indsætter jeg her linkene, så man blot skal klikke på dem for at komme direkte dertil.

Mvh Lilli Hougaard

http://cdn.acbl.org/nabc/2018/01/bulletins/db9.pdf

https://www.esighteyewear.com/technology

http://www.itech.dk/da/esight/

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn