Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Omregning ved rækkeskift i parturnering.

Omregning ved rækkeskift i parturnering.

emailnotifikationer
 
 

Vi har en lille debat om, hvordan/om man justerer score, hvor der er op-/nedrykning mellem rækkerne ved rækker med uens antal borde? (styrkeopdelte eller ikke styrkeopdelte rækker)

Hvis Ja - hvordan omberegnes resultatet til den nye række?

med venlig hilsen

Visti Christensen, nRoskilde Bridge 1945

Svar

Svar

 
 
 

Det korte (og lidt kedelige) svar er:

Det er der ingen regler for i DBf-regi.

 

I er derfor selv nødt til at lave nogle regler, hvis man skal overføre score ved op- og nedrykning.

Med lidt held er der andre klubber, som har haft samme problem, og derfor kan hjælpe.

 

 

Som en lille hjælp er her et forslag, hvis rækkerne IKKE var styrkeopdelte:

Her kan man tage udgangspunkt i den score/procentscore de enkelte par har haft, da den som udgangspunkt kan sammenlignes uden problemer.

 

Eksempel:

I en række med 5 borde har et par scoret 90 (middel 108), og skal nu flyttes til en række med 4 borde (middel 84).

Den overførte score bliver nu (90 x 84)/108 = 70

 

Hvis man regner på procenter havde parret en score på 41,67 %.

Den overførte score bliver nu 0,4167 x 84 x 2 = 70

(der skal ganges med 2 fordi de 84 er middel, og procentscoren er i forhold til toppen som er 2 x middel)

 

 

Hvis rækkerne VAR styrkeopdelte kan man ikke umiddelbart sammenligne scoren i de forskellige rækker, og man er derfor nødt til at tage højde for styrkeforholdet mellem rækkerne.

Svar
 

Jeg ville gøre lidt anderledes end Torsten og benytte princippet i Neubergs formel.

 

Lad os for nemheds skyld kalde rækken med 5 borde for A, og rækken med 4 borde for B. Vi vil gerne sammenligne et par fra A med et par fra B, og som Torsten siger, giver dette kun mening, hvis A og B ikke var udtryk for en styrkeopdeling.

 

Fremgangsmåden er som følger. Vi omregner A-parrets score til middel=0 og ganger derefter med 4/5. Derved tager vi højde for, at scoren for to lige gode præstationer typisk vil være lidt længere væk fra middel i B, fordi der er færre borde.

 

I eksemplet har parret scoret 90 med 108 som middel, dvs. -18. Ganget med 4/5 giver det -14,4. Der er spillet 27 spil (108/4), så på 4 borde er middel 81 (27*3). Scoren svarer dermed til 81-14,4 = 66,6. Omregnet til procent giver det 66,6 / (81*2) = 41,11%. Som forventet er det lidt lavere end de 41,67%, som parret scorede i A.

 

Torstens eksempel er tricky, fordi parrene i 4-bordsrækken har spillet 28 spil, mens dem i 5-bordsrækken kun har spillet 27. Her ville jeg lade alle parrene bevare deres score i point, omregnet til 4 borde, dvs. -14,4 for A-parrets vedkommende. Efter turneringen ville jeg udregne alle parrenes procentvise score, hvor der tages højde for, at alle ikke har spillet lige mange spil. Hvis de fx spiller 28 spil i den nye turnering, har A-parret kun spillet 55 spil, mens B-parrene har spillet 56, så parrenes totale point skal ikke divideres med samme tal, når man skal finde slutresultatet i procent.

 

Er dette mere kompliceret end husmandsmetoden? Naturligvis, men det er også mere retfærdigt, og computere synes ikke, at det er svært at foretage de nødvendige udregninger.

Svar
 

Skip de ugentlige omrokeringer. Kør miniturneringer over 3, 4 eller 5 spilleaftener i isolerede rækker og ryk derefter et forud fastsat antal par op- og ned mellem rækkerne. Præmier uddeles pr. række efter hver miniturnering.

Og start så forfra med optjening af nye point i de nye rækker.

Selve sæsonen startes med rækker opdelt efter parrenes start handicap. 

Nice and easy og forståeligt for enhver.

Peter

 

 

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn