Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » § 242. substitutter

§ 242. substitutter

emailnotifikationer
 
 

Så lang tid jeg kan huske tilbage,stod der i vores klubhåndbog, hvis et par i en parturnering har 2 substitutter kan parret højst opnå middelscore i den samlede turnering, det bruger vi stadig i klubben, da vores  5 naboklubber også bruger tilsvarende  system.

Så langt så godt eller hvad ? når man så læser § 242 stk D.resultater opnået af substtutter i turneringslederhåndbogen  står der følgende: resultater opnået ved brug af substitutter indgår i den samlede stilling som som om de var opnået af en tilmeldt spiller ( den sætning er både i ental og flertal ) men jeg opfatter det som det også kan være 2 spillere der er substitut for et par og dermed er vores måde at justerer til middelscoren hermed forkert eller er den .De får jo selvfølgelig fuld point i den aktuelle sektion

Er der nogen der kan hjælpe mig med en god forklaring og hjælp til at gøre det rigtigt 

Hilsen

Ole Randrup 

Svar

Svar

 
 
 

Klubbens sædvane og klubbens egen nedskrevne regler går forud for turneringsreglementet. Der er således ikke noget forkert i det I gør; det er bare ikke sådan man gør i distrikts-, kreds- og forbundsturneringer.

Jeg spiller i to klubber. Den ene bruger turneringsreglementets regler uden videre. Den anden har en regel om at når hele parret er substitueret i en løbende parturnering, får det gennemgående par middel i stedet for substitutternes resultat (også når substitutterne har scoret under middel). Begge dele er fint.

Svar
 

Hej Jens 

Tak for hurtigt svar 

Ole R

Svar
 

Hej Jens,

"Begge dele er fint", skriver du. - Er de nu også det ?

Det er almindeligt at fokusere på scoren for det par, der har substitutter på. Det kan normalt have to begrundelser:

Nemlig at substitutterne er meget stærkere eller er meget svagere end det par, de spiller for. Ved den første situation får det ordinære par "alt for mange point eller ufortjente præmier" og ved den anden situation "ødelægger" et svagt par turneringen fordi de forærer for mange points væk til det ordinære pars konkurrenter.

Dybest set er reguleringer - der kun sker på det ordinære pars score - helt hen i vejret, navnlig når de vedrører scorer, der skal summeres over flere sektioner eller aftener.

Hvorfor nu det ? Jo fordi man ved disse "middeltildelinger" og lignende metoder ikke også regulerer scoren for de par som substitutterne aktuelt møder.

Skulle substitut-reguleringer være retfærdige, burde substitutternes resultater tages helt ud af regnskabet og tælles som oversidderrunder. - Men det er der vist ikke nogen klubber, der har regler for ? 

Svar
 

Med "begge dele er fint" mener jeg at begge dele er inden for rammerne af turneringsreglementet. Mit ærinde var ikke at bidrage til en debat om hvordan substitutter burde håndteres. Den må du føre uden mig, Peter.

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn