Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Selvvalgt eller velvalgt?

Selvvalgt eller velvalgt?

emailnotifikationer
 
 


Danmarks Bridge Forbund flytter sin Bridgefestival fra Vingsted til Svendborg.

Det var ellers lidt af en udmelding, men det er jo en tid hvor det er almindeligt at sluge kameler.
I pressemeddelelse på DBF´s hjemmeside udtrykker man at ”flere”, hvem det så end er, har udtrykt ønske om at finde en mere central beliggenhed i forhold til overnatning, restauranter og caféer. Sidstnævnte har jeg ingen kommentarer til, men med hensyn til det centrale har man da for alvor flyttet fokus.
Bort set fra et kortere stykke ad mindre landeveje, var Vingsted i princippet meget central for bridgespillere fra det meste af landet, men samtidig er der stor respekt for at faciliteterne havde nået grænsen for hvad der kunne være af bridgespillere.
Ved at beslutte sig til Svendborg øger man med et køretiden for adskillige tidligere deltagere fra yderligere en til knap to timer og ganske få får kortere køretid
Har stor respekt for byen Svendborg, som med sin beliggenhed er et utroligt smukt sted, og det er selvfølgelig også helt sikkert ganske gode ordninger som DBF har fået med spillestederne.
Når man ved at en stor del af bridgespillere er + 60, er det nok ikke øget køre/rejsetid man leder efter og som i værste fald kan komme til at virke som en frasortering af deltagere.
Jeg kan ikke vide om forbundet har haft en finger i jorden for at finde alternativer til Svendborg.
Uden at være farvet kan jeg ikke tro på at man har overset området Middelfart/Fredericia
Området har masser af halkapasitet, overnatningsmuligheder i form af hoteller, sommerhusområder, campingpladser og vandrehjem m.m. Er man ikke selvkørende er der fine togforbindelser fra alle verdenshjørner.
En væsentlig faktor for at have analyseret dette område, som jeg ikke er vidende om at man har gjort, er ved valg af dette område, ville det næsten have været status quo tidsmæssigt for deltagerne i forhold til Vingsted. Spørgsmålet er om man ud fra dette mener at det nye sted er specielt velvalgt. Det skulle jo nødigt være årsag til at det koster deltagere.
 

Go´ bridgefestival


Med venlig hilsen


Ulrik Thomsen
Næstformand
Middelfart Bridgeklub
 

Svar

Svar

 
 
 

Der er også gode togforbindelser til spillestedet i Svendborg.  Sportscenteret ligger lige op til Svendborg Vest station, hvorfra der er tog til Odense og Svendborg centrum hver halve time - også i weekenden.

Derudover så er Bridgefestivalen vokset fra Vingsted.  Hvis et lokale skal bruges af mere end 150 mennesker, skal det godkendes af brandmyndighederne, og jeg tror ikke et sekund på, at flugtvejene fra sportshallerne i Vingsted ville blive godkendt til de små 800 mennesker, vi var i hallerne mandag og tirsdag sidste år.
Svar
 

Kære Ulrik,

Vi er jo nogen, der kommer fra dvæleøen med tilliggender.

Jeg ved godt, at den jyske "mafia" mener at alle mål bør tages med udgangspunkt i hovedlandets vilkår.

Men vi herovre fra vil al beskedenhed få en kortere tur. Samtidigt er det betydeligt lettere at finde overnatning til en rimelig penge i Svendborg og omegn.

Men - bevares - de, der lige har kunnet smutte ned til et hurtigt åbent hus i Vingsted, får lidt vanskeligere vilkår. - Men jeg håber, at det går.

Vi glæder os til Svendborg

mvh Peter Møller Nielsen
Svar
 

Jeg har bedt Kraks ruteplan om at regne på hvor meget længere transporttid i bil der er til spillestedet i Svendborg sammenlignet med Vingsted, bare for ligesom at have lidt fakta på bordet:

Fra Herning: 68 minutter

Fra Århus: 53 minutter

Fra Esbjerg og Haderslev: 45 minutter
Fra Middelfart: 20 minutter

Fra Korsør er transporttiden 47 minutter kortere.
 

 


 

Svar
 
Jeg synes personligt at det er udmærket at man forsøger noget nyt, og Svendborg er bestemt en dejlig by.

Men det ville fint at holde sig til sagen, fremfor at gøre dette til en sag omkring Jyde-mafiaer o.s.v.

Det problem der kan blive handler ikke om hvorvidt Sjællændere sparer 47 minutter i transport. Jeg går ud fra at de fleste Østdanskere vil tage til Bridgefestival for mindst et par dage eller mere, med overnatning, eftersom transporttiden under alle omstændigheder er relativt lang.

Derimod har der uden tvivl været mange deltagere fra Jylland, som tog på en-dagstur til Vingsted - måske endda flere gange i løbet af festivallen - og det er disse deltagere man forhåbentligt ikke mister. Sidste år bemærkede jeg bl.a. at der kom flere busfulde med bridgespillere fra Viborg for at spille et par tuneringer. Det er så uvist om det sker igen i år, når køreturen t/r forøges med flere timer - men forhåbentligt da.

Det ville sådan set være rimeligt om festivalen blev placeret på Sjælland, så de rigtigt mange sjællandske spillere kunne undgå at skulle finde overnatning. At man fra DBF's side har valgt at placere den Vest for Storebælt skyldes sikkert bl.a. det sympatiske hensyn at man vil gøre det til en national begivenhed for både bredde og elite, eftersom afstandene er større i Vestdanmark, og den offentlige transport betydeligt ringere.

Fyn ligger lige i centrum, og burde være et oplagt valg, men det (måske) uheldige ved at placere festivalen på Sydfyn, er at det ikke tiltrækker ret mange en-dagsbesøgende, da det nu hverken vil omfatte sjællændere eller jyder.

Derfor er Ulrik Thomsen's kommentar relevant og fortjener et relevant svar. Men lad os da håbe at alle bekymringerne bliver gjort til skamme og at det igen-igen bliver en rigtigt god festival. Ingen tvivl om at DBF både har og fortsat gør deres bedste i den henseende. Jeg skal nok komme - også helt fra Jylland.
Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn