Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Turneringsændringer (midtvejsmøde)

Turneringsændringer (midtvejsmøde)

emailnotifikationer
 
 

Ved sidste midtvejsmøde blev det besluttet at forlænge forsøget med fri tilmelding til DM for senior par samt også at afprøve fri tilmelding til DM for dame par. HB har nu besluttet at gøre dette permanent.


På det kommende midtvejsmøde vil jeg foreslå følgende ændringer fra sæsonen 2019-2020:

  • Nyt DM i Board-a-match (BAM), der afvikles i en weekend i løbet af sæsonen med fri tilmelding. 
  • DM for mix par fjernes fra Bridgefestivalen og afvikles i løbet af sæsonen efter gammel model med 40 deltagende par.
  • DM for mix hold erstatter Mix-par i Bridgefestivalen. Der er fortsat fri tilmelding til mix hold.
  • Fri tilmelding til A-gruppen i Vinoble. De 14 hold med lavest handicap kan dog ikke vælge og deltager obligatorisk i A-gruppen.


Vinoble ændringen kan forhåbenligt indføres allerede fra indeværende sæson. 

 

Jeg ser følgende fordele ved at mix hold og mix par bytter termin:

  • Mix hold vil opleve synergi i forhold til antal tilmeldinger ved at blive afviklet lige før Vinoble open.
  • Bedst med åbne turneringer på festivalen (altså turneringer med fri tilmelding). Hvorfor skulle der ikke kunne blive 75-100 mix hold når der er 200+ vinoble hold?
  • Mix par finalen afvikles i løbet af sæsonen.
  • Mix par har 40 deltagere (som i gamle dage), der alle kvalificerer sig via distrikterne.
  • At mix par afvikles med 40 deltagere i løbet af sæsonen efterkommer et ønske fra mange spillere.

 

Bedste bridgehilsner

Ole Raulund

 

 

Svar

Svar

 
 
 

Set fra distancen:

Det vil være positivt om de DM-finaler der nu engang er plads til på Festivalen, kunne rumme en passende blanding af par- og holdturneringer. Også for at promovere holdkampe for almuen.

At det kunne gøre første lørdag aften til "fri-aften" kunne også gavne. Måske flere ville deltage i den engang så festlige lynturnering f.eks. hvis den lå på en lørdag aften.

 

Resten må jo være op til en debat mellem de sædvanlige deltagere og arrangørerne.

 

Det jeg foruroliges mest over, er at nogle debattører i fuldt alvor og med alt deres intellekt bilder sig ind at Bridgefestivlanes succes, målt på antal deltagere, afhænger af hvor mange der deltager i DM finalerne.

 

Jeg savner efterhånden kraftigt et svar fra DBF's ledelse på hvorvidt Bridgefestivalen skal repræsentere de max. 5% af medlemmerne der naturligt KAN høre hjemme i DM-finaler + de yderligere 5% der TROR de hører hjemme der og derfor kunne tænkes at tilmelde sig ved åben tilmelding. Eller om Festivalen I LIGE SÅ HØJ GRAD skal fokusere på de resterende antal procent (regn den selv ud), som også KUNNE deltage i Festivalen, men som en alt for stor andels vedkommende ikke gør det.

 

Det kan godt lyde hamrende kedeligt, specielt for følgerne af denne tråd og af så mange andre tråde på Debatten. Fint hvis DBF lytter til deres mening. Men gid dog DBF OGSÅ ville lytte til andre medlemmer - også dem der ikke skriver på Debatten, endsige aner den eksisterer - og se på Festivalen som en enestående mulighed for at bringe HELE DBF videre. 

Der bliver gjort en enorm indsats  af mange frivillige indenfor skolebridge, juniorbridge, begynderbridge og på Bridgens dag (tak i øvrigt for al omtalen af Bridgens dag i Bladet, godt gået, både redaktør og skribenter). For at få bredden og medlemssskaren bredere. Men der er stadigt en stor gruppe af allerede spillende og kontingent-betalende medlemmer i DBF, som IKKE falder ind i nogen af ovennævnte kategorier (heller ikke som potentielle Åben DM-deltagere). Kan nogen her f.eks. regne ud hvor mange af DBF's medlemmer der IKKE deltager i Bridgefestivalen? Bare som ET eksempel. Og har nogen spurgt sig selv HVORFOR ikke? 

 

Det kunne dog være interessant - bare en gang i mellem - at have en debat her på Debatten, om hvordan vi MÅSKE kan gøre forholdene bedre for dem, og hvordan vi MÅSKE kan få flere af dem med på festivalen og i distrikts- eller landsplansbridge i det hele taget. Hvis ikke af sportslige/ underholdningsværdi-/ egenmæssige årsager, så i det mindste af økonomiske og perspektivmæssige årsager for DBF.

Det kunne være SÅ rart at høre DBF's samlede, officielle stillingtagen til også DETTE problemområde, i stedet for til så mange andre - undskyld udtrykket - flueknepperier i høje luftlag. Ikke at den slags skal forbydes, bare det ikke er den eneste ret på menuen.

 

 

Svar
 

Hej Ole,

Jeg vil nøjes med at skamrose dig for forslaget om at lave et "rigtigt"  DM i mixpar og i stedet sætte DM for mixhold ind i festivallen, hvor jeg synes, det hører hjemme. Jeg synes i højere grad DBF skal bruge ordet festival i ordets rette betydning og jeg vil se frem til den dag, vi kan afholde 10 dage i Svendborg med tyrolerhatten, shorts og en fadøl i venstre hånd.og se på at alle niveauer, jo elsker vores sport og gerne viser det frem.

Mht til event finalerne mix, dame og åben par, synes jeg de skal placeres i weekender, så man har tid til at planlægge, træne og møde med et "frisk" hovede, for det er for pokker et DM man stiller op til. Jeg er lidt fortørnet, når jeg ser listen over de sidste mange års A-finalder i alle events. Jeg vil foreslå DBF, at man dropper eller skærer pengepræmierne ned, mod at vinderne får lov til at dyste i deres disciplin som parlandsholdspillere i VM og EM regi - Altså, giv vinderne en på opleveren, så vi får de bedste spillere til at deltage!

Deltagelse i seniorpar, synes jeg personligt hører meget godt hjemme i festivallen, men hvad ved jeg - jeg er og forbliver en junior ! 

Bare et input, herfra 

mvh

Jesper

Svar
 

Hej Jesper

Fortørnet !!

Når jeg ser på deltagerne i  kvalifikationen, kan jeg hvert år sammensætte en fornuftig A-finale i både åben og mix. At der hvert år er nogle forventede A-finale par, der ikke spille godt nok og dermed "giver" pladsen til andre syntes jeg er charmerende. Men alle har chancen.

Hvis du følger Oles foreslag om kval via distrikterne, får alle de forventede A-finale par ikke chancen og du vil få en fortyndet finale.

Hver distrikt skal vel have minimum 2 pladser at spille om, så er der 18 pladser tilbage...

Man må igennem kredsene, hvis man vil have et stærk felt..

Problemet er at det giver 3 weekender med mix par og 3 weekender med åben par i en på forhånd meget presset bridgekalender

Jeg tror du på sigt vil opleve, at det er begrænset hvor mange topspillere, der vil deltage i bridgefestivalen. Så attraktiv er Vinoble altså ikke

Det kan sikkert være fint nok at sende dem til Örebro, så kan Søren Rugholm klappe lidt. Det er meget muligt at en bridgefestival skal være en breddefestival og ikke en festival hvor eliten deltagere. Det er vel en politisk beslutning om man vil omfavne alle, eller ej

 

Mvh

 

Lars Peter Damgaard

Svar
 

Først og fremmest tak for nogle spændende indlæg.


Mit forslag angående mix par og mix hold udspringer meget af den ide at jeg ikke finder det foreneligt med festival tanken at der afholdes lukkede turneringer, hvor nogen jo derfor  i sagens natur ikke er inviteret med til festen. Når festen er åben for alle så er der jo 200+ hold med i Vinoble. Så jeg tror egentlig at Søren, Jesper og jeg er meget på bølgelængde i hvordan vi ønsker os at festivalen udvikler sig.


I første omgang var det min ide, at der skulle være fri tilmelding til mix par og åben par. Men det har mødt modstand fra distrikterne (via deres repræsentanter). Jeg har forståelse for at distrikterne opfatter netop de to turneringer som meget vigtige for distrikterne. Jeg ser den politiske virkelighed således at der ikke på nuværende tidspunkt kan dannes et bredt flertal for åbne par DM'er, hvad angår mix og åben par.


For stadig at prøve at åbne flest mulige turneringer fik jeg ideen om at bytte mix par og hold. Da Festivalen opstod var mix hold ikke opfundet. Hvis der havde været et DM for mix hold dengang, tror jeg man ville have valgt denne turnering til festivalen frem for mix par. Simpelthen fordi den er mere inkluderende end mix par. Men det kan vi jo passende rette nu.


Til Søren vil jeg sige at DBf flere gange har gennemført undersøgelser blandt medlemmerne, senest efter sidste festival. Så jeg synes ikke at det står så slemt til som jeg mistænker du tror.  


Til Jesper, tak for rosen. I mange af vores diskussioner er vi gode til at kritisere. Det er dejligt når man oplever det modsatte. Det frivillige arbejde har ikke overraskende bedre kår, når der uddeles ros istedet for ris.


Til Lars Peter så synes jeg ikke du har helt ret i din optælling af antal weekender. I første omgang er der ingen planer om at flytte åben par. Og hvad angår mix par så tænker jeg at det 'kun' giver en ekstra weekend nemlig genindførslen af kredsfinalerne. Men vi har jo lige fjernet kvalifikationen til damepar og senior par, så mon ikke det går.

 

Bedste bridgehilsner til alle
Ole Raulund

Svar
 

Alt i alt en meget konstruktiv diskussion.

Jeg havde som Helle Elbro grublet lidt over rækkefølgen på festivalen, men tænkte, at det bare vill forplumre diskussionen (god lærdom ikke at bringe for mange emner på banen på én gang). 

Men nu bragte Helle emnet op og jeg vil gerne støtte hende i idéen om at vende op og ned på festivalen. - Altså begynde med åben par. - Det går godt nok ud over de elitespillere, der deltager i bridge-golf - men man kan jo ikke få alt i denne verden (som nogen formentlig kloge hoveder har fundet ud af).

Med en af de store holdturneringer i enden af festivalen vil vi givetvis kunne undgå, at festivalen "fiser ud", som i dag.

Eneste problem er, at de mange sommerhusudlejere gerne vil have os ud af vagten om lørdagen !

Bedste bridgehilsener til jer alle - navnlig alle festivalens arbejdsbier - uden jer kunne vi slet ikke føre denne diskussion :)

Peter Møller Nielsen

 

 

 

Svar
 

Hej Ole

Nu skrev jeg forholdsvis bevidst "Hej Jesper" i mit indlæg, da mine kommetarer var henvendt til ham og hans indlæg. Han ønsker ikke kun mix par, men også Dame, Senior og Åben par i løbet af sæsonen. 

Dig skal jeg nok få lejlighed til at vende tingene med under 4 øjne :)

Når det nu er sagt, er næste plan ikke at flytte åben par og afholde senior hold i Svendborg ? hvorfor ikke ?

Du skriver selv 

"Mix par har 40 deltagere (som i gamle dage), der alle kvalificerer sig via distrikterne."

Nu skriver du kval via kredsen. Hvad mener du ?

Det giver en turnering af begrænset værdi styrkemæssigt, under forudsætning af at du vil give 2 pladser til hvert distrikt. Derfor min antagelse, at det evt ender med kval via kredsene. Alt andet lige vil det give en turnering med et stærkere felt og mere sportslig værdi.

Mange distrikter afholder stadig dame og senior par. Da jeg ikke har de rette forudsætninger for at deltage i disse, giver det ikke plads i min bridgekalender, at de afskaffes.

 

LP

 

LP

Svar
 

Hej Lars Peter,

 

Jeg mener som efter den gamle model (40 par i finalen som har kvalificeret sig via distrikterne og kredsene).  

Undskyld at det kunne misforstås, i København er distrikt- og kredsfinale ca det samme.

 

Hilsner

Ole

Svar
 

Hej Ole

Hvorfor nu  ødelægge en god turnering som Mixhold, der er en stor succes hvert år.
Det er da helt hen i vejret at lægge 2 så ens turneringer som Vinoble og Mixhold i festival-ugen. Hvad vil du opnå andet end at flytte deltagere fra den ene turnering til den anden.
Der må være masser andre spændende turneringer, der kan trække folk til festivalen. Det er ikke altid, at turneringer bliver bedre af at blive store.
 
Endvidere kan man vel næppe kalde DM i damepar og seniorpar for DM turneringer. Mig bekendt, er der ingen andre sportsgrene, hvor man kan melde sig direkte til et DM, men bridge er måske ikke en sport.
Hilsen Inge Nielsen
Svar
 

Hej Inge,

Jeg er enig med dig i at DM mix hold er en stor succes. Jeg tænker at årsagen til at du mener dette, er det især fordi at der deltager over 30 hold hvert år. I såfald kan en turnerings succes blandt andet måles udfra antallet af deltagere. 


Hvis man flytter mix hold til festivalen, så har du givetvis ret i at nogle hold vil fravælge Vinoble til fordel for Mix hold, men jeg har givetvis også ret i at nogle spillere vil vælge at spille begge turneringer. Hvad vi nok kan enes om er at Vinoble er den største succes på festivalen, og så kunne man jo fristes til at prøve at tilbyde festival deltagerne lidt mere, af det de godt kan lide. 


Som jeg tidligere har redegjort for, synes jeg at det er underligt at der er to turneringer (mix og åben par) som afvikles over seks af festivalens i alt ti dage som er lukkede turneringer. Så er festen jo ikke for alle.  


Hvorvidt en begivenhed kan kaldes et DM eller ej fordi det et åbent for alle, er vel en smags sag. VM i halvmaraton i København for nogle år siden var åbent for alle. VM i bridge i Orlando i sidste måned var også åben for alle. I Orlando var der forøvrigt flere deltagere i mix hold end i den åbne hold turnering. Så måske udfolder DM for for mix hold ikke sit fulde potentiale pt. 

 

Jeg håber at repræsentanterne har modet til at prøve forandringerne!

 

Beste bridgehilsner
Ole Raulund

Svar
 

Og så lige en bonusting:

Vi ved alle, hvor svært det er at få åbnet øjnene hos mange mht. holdspillets glæder og kvaliteter. 

Det gælder navnlig øjnene hos mange begyndere, men sandelig også hos en god del "rustbankere" ude i klubberne.

Tilstedeværelsen af to store holdturneringer på festivalen kunne måske medvirke til at give holdspillet et boost i den rigtige retning.

Svar
1 2
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn