Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Bør Walsh alerteres?

Bør Walsh alerteres?

emailnotifikationer
 
 

Min makker og jeg spiller Walsh i sin simpleste udgave: Efter åbning 1kl forbigår svarer ruderfarven med major og under en åbningshånd. Det primære formål er hurtigt at finde majorfitten.

 

Selv om svarene er naturlige i sig selv (1kl-ru, 1kl-1Ma) giver det også nogle informationer til det videre meldeforløb. Vi alerterer svarene for en sikkerheds skyld, men oplever nogle gange, at det forstyrrer modstanderne mere end det hjælper. Hvad er det rigtige at gøre?

 

vh. Martin L. 

Svar

Svar

 
 
 

Kortsvar Martin: Ja,1M Walsh skal alertes. 

Svar
 

Og forstyrelsen er jo ikke overstået. 1kl -1ru-1ut bør man vel også allertere, da åbner nu går forbi en eventuel firfarve i major.

 

Svar
 

Når bare 1 ruder alertes synes jeg ikke man bør alerte 1 UT. Modstanderne har jo fået muligheden for at få at vide, at der i princippet er benægtet 4 i major, medmindre svarer selv viser den senere. Derimod synes jeg 1 kl - 1 ru - 1 hj/sp skal alertes såvel 1 ruden som majormeldingen på åbningshånden, idet der nu er vist en skæv hånd med mindst 5-4.

Svar
 

Tak for input.

 

P.t. alerterer vi 1kl-1ru og 1kl-1Ma, men ikke videre i forløbet.  

 

1) 1kl-1Ma*. Skal altså alerteres. Videre forløb behøver vist ikke alerteres. 

2) 1kl-1ru*. Kan alerteres. 

3) 1kl-1ru, 1ut*. 

4) 1-kl-1ru, 1Ma*.

 

3) og 4) Bør sikkert alerteres hvis 1ru ikke er alerteret. Men hvis 1 ru er alerteret, dækker det vel 3) og måske 4), hvis vi skal skåne knoerne lidt. 

 

Svar
 

Ved JuniorVM i Kina i august 2018 var der følgende regler internationalt:

a) Man skulle pre-alerte (altså INDEN RUNDEN - ved faktisk ikke om dét begreb findes i de danske regler, men ellers BURDE det vel skrives ind, så vi spiller efter de internationale regler også i Danmark) hvis man efter 1x-1y genmeldte 1nt og dét kunne indeholde en majorfarve

b) Man skulle alertere Walsh

 

Svar
 

For nu at citere § 131B2 i Spillerhåndbogen skal en naturlig melding alertes, hvis modstanderne ikke med rimelighed kan forventes at være opmærksomme på betydningen uden en alert.

 

På turneringsniveau (fx en DM-turnering ved festivalen) er der så mange, der springer majorfarver over for at melde 1ut i meldeforløbet 1x-1y-1ut, selv hvis de ikke spiller Walsh, at det i hvert fald ikke er nødvendigt at alerte hverken den eller 1x-1y-1hj/sp. Men jeg ville heller ikke forvente en alert af selve Walsh-svaret - det er jo ikke ligefrem en sjælden konvention på folks systemkort.

 

På klubniveau kan vurderingen være anderledes - det afhænger meget af den enkelte klub, hvad spillerne kan forventes at være forberedt på.

 

Vi benytter ikke pre-alert i Danmark (bortset fra den sjældent anvendte § 131D), og begrebet findes heller ikke i de internationale regler. Men det kan sagtens være, at Head TD har forlangt det ved junior-VM, fordi der netop ved denne turnering er stor forskel på spillernes rutineniveau. Hvilke naturlige meldinger der skal alertes internationalt, er typisk ret afhængigt af, hvem der er Head TD for den pågældende turnering.

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn