Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Relæ svar på stærk 2klør åbning

Relæ svar på stærk 2klør åbning

emailnotifikationer
 
 

Jeg vil gerne høre hvad er en rigtig melding på denne hånd.

26 S 75
Ø/Alle   H B962
  R 96
  K D7653
S B83   S D94
H E87 H D543
R B5432 R DT87
K K8 K T4
  S EKT62
  H KT
  R EK
  K EB92

Efter 2klør åbning melder jeg 2ruder og makker svarer 2nt. Da jeg senere undrer mig over at han ikke melder 2spar visende 5 farvet, bliver jeg overfuset med den begrundelse at han har jævn hånd og viser 22-24 pkt. Han står helt af der jeg fastholder at man normalt viser sin 5 farve. Jeg synes heller ikke at balanceret hånd indeholder 2 doubletoner. Han er en gammel acol spiller
Hvem har mest ret?:)
 

Svar

Svar

 
 
 
Med 5332 bør man altid melde 2ut frem for at vise sin 5-farve. Problemet med at vise sin 5-farve er, at det presser meldingerne for højt op.

På den aktuelle hånd er det mindre klart, fordi hånden er mere farveorienteret, men jeg ville stadig melde 2ut. Jeg får hjK beskyttet i udspillet, og meldingerne holdes nede - der er mange tabere på Syds hånd.

I øvrigt kan jeg anbefale at undgå den slags diskussioner ved bordet. Ingen af jer bliver klogere af at diskutere det i kampens hede, og både makkertilliden og koncentrationen har bedre af, at diskussionen udskydes til efter kampen. Det har diskussionen for den sags skyld også :-)
Svar
 
Jeg mener ikke at man har nt hånd med 2 doubletoner og 5 farve især i major:)
Svar
 

Jeg er enig med Jacob i at det er meget bedre at tage systemdiskussionerne bagefter.

 

Hvis en af spillerne ligefrem føler sig "overfuset" i en diskussion med makker om detaljer i meldesystemet, ville jeg nok begynde med at få det på plads allerførst. Det er ødelæggende for ens resultater hvis man ikke kan arbejde sammen med makker, og det kan man nok ikke hvis tonen er som beskrevet her.

 

I systemdiskussioner som dem her handler det ikke om at få ret. Det handler om at nå frem til en aftale som begge spillere er enige om.

Svar
 

tak for belæring Jens, men det behøver du ikke fortælle mig:) Mening med min oplæg var interesse i melde teknikken:)
Svar
 
Meget afhænger af hvad 2kl efterfulgt af 2sp er krav til. Hvis det er krav til udgang, kommer man nok for tit i en håbløs udgang over for en værdiløs hånd uden sparstøtte. Selv hvis 2ru er automatisk relæ og 2sp kun er krav til 3sp, er det svært at håndtere situationen over for en værdiløs hånd. Fordelen ved at melde hånden som en sanshånd er at man får begrænset sin hånd, og svarer kan nu blive kaptajn i meldeforløbet.  Hvis man dermed har lavet den aftale at man viser den type hænder som sanshænder, har man glæde af et svarsystem der tillader svarer at søge efter både 4-farver og 5-farver i major - altså andet og mere end almindelig Stayman.
Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn