Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Utilstrækkeligt bud §27

Utilstrækkeligt bud §27

emailnotifikationer
 
 
Ø: 2 spar (mig)
N: dobler
V: 3 spar
S: 3 hjerter ! hov, den accepterer Ø ikke.
Herefter ændrer S melding til 4 ruder.
Ø: pas
N: 4 hjerter, som V, S og Ø passer til.
Det er en lille "hyggeklub" hvor jeg var substitut. Turneringslederen=klubbens formand sad ved bordet som N !
Jeg mener ikke tingene er foregået korrekt ihht. §27. Må N melde udgangen, som forøvrigt gav 10 stik. Kan nogen hjælpe?
Bridgehilsen Hans
Svar

Svar

 
 
 

Nej, der er mindst to ting galt.  Syd har rettet sin melding uden at afvente instruks fra TL, og det gør, at meldingen falder ind under §27C, som referer videre til §27B2, så der er ikke nogen tvivl om at Nord skulle have passet resten af meldeforløbet.  Nu har Nord så meldt i strid med tvungen pas, og vi er i §37.  Jeg er ikke meget for at dømme efter §37A, men når nu Øst har været uforsigtig nok til at melde efter 4hjerter meldingen, er der nok ikke nogen vej uden om.  Nord burde dog indse, at han som TL har vildledt bordet, og bruge §82C, turneringslederens forkerte afgørelse, til at justere scoren til 3 spar et antal stik.

Da Nord meldte 4 hjerter, havde han den ubeføjede oplysning, at Syd havde meldt 3 hjerter, før han meldte 4 ruder.  Jeg kan ikke rigtig se en hånd for mig, der gør Nords 4 hjerter melding lovlig, når han har den ubeføjede oplysning.  Jeg ville også på den konto justere scoren til 3 spar et antal stik.

Nord burde tage til Svendborg og følge de tre turneringslederkurser og navnlig kursus 2, hvor man behandler ubeføjede oplysning.  Det er pinligt, en TL ikke kan se, 4 hjerter meldingen er ulovlig i lyset af den tilbagetagne 3 hjerter melding.
Svar
 
Enig med Karsten i indledningen, men eftersom Syd allerede har meldt 4ru, skal den justerede score være 4ru spillet af Syd og ikke 3sp spillet af Ø/V.

Hvis nogen har sagt til Syd, at han bare skulle melde noget andet, uden at forklare konsekvenserne af ikke at melde 4hj, ville jeg dog give en vægtet score, fordi Syd måske ville have meldt 4hj (eller pas) med korrekt instruktion. Det bliver for kompliceret her, men det ville betyde, at Syd ville få reduceret noget af "straffen".

Dette gælder undtagelsesvis også, hvis Nord har givet den forkerte instruktion, fordi Nord i denne forbindelse har optrådt som TL og ikke som spiller.

Jeg kan i øvrigt anbefale følgende:

1) Slå altid op i lovbogen, før denne slags sager afgøres. De færreste kan reglerne udenad, og det er bedre at bruge et par minutter på at dømme korrekt efter bogen end at bruge et par sekunder på at dømme forkert efter hukommelsen.

2) Sørg for at have en reserve-TL, så TL ikke skal dømme ved sit eget bord, hvor han er håbløst inhabil.

3) Accepter, at TL kan begå fejl. TL kan evt. sige, at han er nødt til at bestemme et eller andet for at få spillet til at fortsætte, men at han vil undersøge sagen senere og evt. justere scoren, hvis han har dømt forkert, og dette har påvirket resultatet. Spillerne kan også gøre dette; formelt vil der være tale om en appel, men TL kan sagtens selv tage den op og undersøge sagen.

Man er i øvrigt altid velkommen til at sende mig en mail for at få hjælp til denne slags problemer (evt. via forbundet, hvis man ikke har min mailadresse).
Svar
 

Det kan godt være at jeg er pedantisk, men i de tre klubber jeg spiller i, melder vi med solen og ikke mod solen. Det er altid en god ide, hvis alle ved bordet lader m tv om at afgøre den melding der ligger til grund for spliden, det kunne jo være at m tv kan udnytte den utilstrækkelige melding og det er ubetinget m tv´s afgørelse. John Flintsø
Svar
 

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn