Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: Brug af ulovligt system i partunering - konsekvenser?

RE: Brug af ulovligt system i partunering - konsekvenser?

emailnotifikationer
 
 

Jeg var så uheldig, at spille en sølvpoints partunering i Køge Bridgecenter d. 30.12. Her mødte vi et gennemrutineret toppar fra distrikt København, som stillede op med en ulovlig 2ru åbning, der viste ubekendt 5-farve i major + ubekendt 4-farve i minor og 8-11 HP. Sådan stod der på meldekortet.

De anvendte denne åbning mod min makker og mig. Jeg tilkaldte TU-lederen med henvisning til den åbenlyst ulovlige åbning.TU-lederen så ikke på modstandernes meldekort, hvor åbningen var 100% soleklart beskrevet, men lod spillet fortsætte. 

Det kommer næppe bag på nogen, at modstanderne blev ekstremt ophidsede over at vi tillod os at tilkalde TU-lederen!

Jeg ønsker med denne tråd, at høre, hvad man som tilkaldende part kan forvente:

1) Hvad bør en TU-leder gøre når der kommer et tilkald om ulovlig brug af meldinger ?

2) Er det for meget at forlange, at TU-lederen ser på modstandernes meldekort og dermed helt enkelt konstaterer ulovligheden ?

3) I andre lande har jeg hørt, at man straffer det par der spiller med den/de ulovlige meldinger, ved at korrigere resultaterne i evt. tidligere spil i turneringen hvor meldingerne har været anvendt. Bruges dette i Danmark ?

4) Er det helt hen i vejret, at man som tilkaldende par, kan forvente at TU-lederen beder parret med det ulovlige system, om at dæmpe sig og opføre sig ordentligt  - flugt med bridgens ånd ? i stedet for at bringe spillet i miskredit.

Godt Nytår

Svar

Svar

 
 
 

Som makker til Lars ved den pågældende turnering vil jeg sige tak for alle kommentarerne, de er værdifulde. Det er ikke muligt at identificere de berørte personer eentydigt og det har heller aldrig været hensigten. 

Svar
 

Hvor er jeg dog glad for at at Lars Øgaard har indsendt denne anekdote. Det giver mig mulighed for at forklare for den måbende skare af deltagere ved Østsjællands Bridgecenters nytårsturnering, hvad der virkeligt skete, da denne store, ophidsede mand gang på gang tilkaldte TU-L. Første gang var da jeg åbnede 2RU, som - og her har LØ ret - på meldekortet er forklaret som Multi, 5-fv.MA og ubekendt minor.På forespørgsel forklarede min makker at det viste en 5-farve multi og evt. en sidefarve i minor - men at det ikke lovede en side-farve. Grunden til at vi forklarer det sådan, er simpelhen for modstandernes skyld. Vi kan ikke have en sidefarve i den anden MA, så hvis ikke hånden er jævn, så vil den matematisk have en sidefarve i minor. Dette prøvede vi at forklare 3-4 gange både til den tilkaldte TU-L og til højtråbende Lars Ø + makker. At TU-L ikke dømte noget, er FAKE NEWS. LØs makker fik lov til at ændre sin PAS til 2RU og valgte at melde 2HJ på Kxxx, Kx, Exx, KBxx. Herefter meldte LØ 4HJ pas rundt. Spf spillede kontrakten ned - men jeg spille dårligt imod, så kontrakten vandt til en medtop til LØ + makker. Først efter spillet forklarede LØs makker at hans 2HJ var transfer til SPAR. Da det ikke var meldingen der havde skadet mig, men mit tåbelige modspil, valgte jeg ikke at forstyrre TU-L.

I næste spil åbnede jeg med en 1KL (11-13) næste hånd 1SP - min makker doblede negativt  - PAS fra LØ og 2HJ fra mig. Nu meldte min makker 2SP spørgende efter flere oplysninger og vi endte i 4HJ. LØs makker spillede ud og LØ spurgte om 2SP og fik forklaringen. Han tilkaldte nu TU-L,da jeg ikke havde alerteret meldingen. Og jeg må indrømme, at da LØ fortalte TU-L at han troede at 2SP viste en god stærk hånd med mange spar, så kunne jeg ikke undlade at fnise, og fortælle at det vist nok kun var 0,01 af bridgeverdenen der spiller sådan. TU-L prøvede igen at dæmpe LØs ophidsede og støjende opførsel og dømte, at spillet skulle spilles og han kunne tilkaldes bagefter. 4hj gik 4 ned til en ren top til LØ + makker., så han valgte ikke at tilkalde TU-L.

På intet tidspunkt var jeg og nmin makker hverken uhøflige eller højttalende. Men OK - vi grinte lidt af LØ.

Læs senere om LØs møde med en ung landsholdsspiller.

mvh

Preben Thaarup

Svar
 

Her er så LØs anekdote nr. 2. Chr. Lahrman har forklaret situationen til mig og bedt mig forsvare sig..

Chr. åbner 1KL, næste hånd dobler, PAS og LØ melder 1UT på Dxx, KBx, Dxx, DTxx. Chr. melder 2KL og nu går LØs makker i koma. Iflg Chr. tænker han i mere end et minut !! LØ holder åbent i baghånd med DBL, hvorefter de ender i 2UT TU-l bliver tilkaldt og LØ benægter, der har været en pause. Dette kan Chr + makker naturligvis ikke undgå at fnise af. men lader det blive ved det, da LØ får et dårligt spil. I næste spile er LØ spf i 3SP. Midt i spillet tøver Chr da han overvejer at stikke sin makkers KLØRstik over. Senere kniber LØ galt i RUDER - hvorefter han tilkalder TU-L og fortæller at CHr har tøvet mens de spillede KLØR-farven og nu vil han gerne have lov til at knibe rigtigt i RU !! Ikke så mærkeligt, at der blevt grint meget af LØ den dag og at TU-L var temmelig træt af LØ + makker, især da disse bad Chr Lahrman om at forlade turneringen, fordi han grinte ad dem. Chr. kunne naturligvis ikke besvare andet, end at de selv kunne gå, hvilket de så gjorde og vendte IKKE tilbage til de sidste to spil. Så må den måbende forsamling selv konkludere hvem der var mest uhøflige og bragte spillet i miskredit.

mvh

Preben Thaarup

Svar
 

Jeg spillede den pågældende turnering i Køge, hvor Lars Øgaard tilkaldte TU ved adskillige lejligheder og ved flere borde (ikke mit). Tilkaldelser foregik altid fulgt af skænderier med modstandere og TU-leder -  i sidste tilfælde forlod parret bordet midt i runden. 

Jeg er derfor enig med Duschek, at målet med tråden ikke var at opklare turneringsregler, men at hælde en ret kraftig kritik ud over et konkret spillested, en konkret turneringsleder og nogle konkrete spillere.

Hvilket i min optik er dybt problematisk og faktisk gør mig vred på vegne af spillested, TU-leder og de implicerede spillere.

Og dette uanset om situationerne var retfærdigt dømt eller ej.

Kim bensby

 

 

Svar
 

Godt brølt Thårup, HMs pause var nu nærmere omkring 15 sek. og væsentligt længere end den pause på ca. 10 sek. Chr. holdt.
Der var for øvrigt kommet klør ud til mit es og da Lars selv havde 2 små klør overfor Dxx ved alle jo hvem, der har kongen.
Og selv uden tøven kunne jeg nok regne ud at min makker efter 2 runder sad med KB tilbage i klør, hvor jeg var gået på 10'en for at kunne fjerne den sidste trumf på bordet.

Og hvis LØ nu på det 1. spil blot havde vist sine kort efter spillet, havde vi nok begge kunnet se at hans dobling af 2 klør var i orden.
Men sjov tidsfornemmelse de 2 herrer har, de kan let tøve i 15-20 sek. uden at det er en pause, mens modstanderne ikke må tænke sig om.
Jeg hørte ikke den nøjagtige konversation ml. Christian og HM, andet end at HM truede med at forlade bordet og så gjorde det.

Svar
 

Slettede lige mit eget indlæg igen !

 

Det nytter nok  ikke at bringe mere benzin til bålet :-)

 

Med venlig hilsen
Mikael Velschow

Svar
 

Blot den kommentar til Preben Thaarups indlæg, at overmeldingen 2SP, der spørger efter oplysninger, skal alerteres - helt uanset hvor mange procent bridgespillere, der melder således.

 

Når den nu ikke blev alerteret, er det korrekt - og bedst - at tilkalde TU-lederen. Det er netop for at undgå at parterne skal sidde og diskutere (småskændes?) ved bordet. Tilkaldet bør ske uden fnisen og nedladende kommentarer overfor den, der har kaldt.

 

Som situationen er her beskrevet, konstaterer TU-lederen blot, hvad der er sket og lader spillet fortsætte. Hvorvidt den ikke-fejlende side har lidt skade, tager man efterfølgende. Med 4 gode bridgespillere ved bordet kører alt fredeligt videre til næste spil i runden.

Svar
 

Blot EEN kommentar til PTs indlæg. Det var ikke meget. Va' mæ' HMs transfer til 2SP, som blev holdt hemmeligt hele spillet. Va' mæ' LØs opførsel, va' mæ' at LØ + HM forlader bordet midt i runden uden at spille de sidste to spil? Va' mæ' alle de ammestue-wannabees som glubske hunde kaster sig over LØs fatamorgana kødben med forargelsen stående ud af begge øren. Tak for objektive betragtninger fra Brix og Bensby og især Dusheck- I andre - I ved hvem I er - burde skamme jer og skynde jer at indsende en undskyldning - for ikke at vente på modpartens indlæg. Lær af det !!

Thaarup

Svar
 

”Va' mæ' alle de ammestue-wannabees som glubske hunde kaster sig over LØs fatamorgana kødben med forargelsen stående ud af begge øren.”

Jeg synes den skingre stemme du lægger for dagen i dét indlæg kl. 11:16 Preben er ganske urimelig, men jeg vil dog ikke lade sådan en beskrivelse af mig stå upåtalt hen.
 

Jeg undskylder ikke for at jeg har skrevet, at det kommer bag på mig, at modstanderne bliver ophidset af, at man tilkalder TU-lederen.
 

Jeg undskylder ikke, at jeg har skrevet at ”der normalt skal ret meget til inden jeg bliver sådan rigtig forarget (synes jeg selv). Det er dog meget tæt på at ske lige nu på baggrund af det hændelsesforløb du beskriver. Det er dog KUN den ene side af sagen der er redegjort for, og når hverken dine modstandere eller Turneringslederne har kommenteret, så bliver det jo lidt for unuanceret at begynde at svinge sig helt op i forargelsesgyngen.”
 

Jeg undskylder ikke, "at jeg er FORBLØFFET i ekstrem grad over, at det udviklede sig som du beskriver. Det er en kæmpeoverraskelse. Jeg kan ikke tro dét rent faktisk er forløbet som du har beskrevet, men kan jo forstå på dig, at dét er sket." 
 

Jeg undskylder ikke, at "jeg synes personligt, at der påhviler landsholdsspillere en ekstra høj standard med hensyn til opførsel og etik."
 

Jeg undskylder ikke, at jeg har skrevet: ”jeg ville være meget overrasket, hvis dét par som alle jo kan finde ud af hvem er, skulle have været involveret i sådan et forløb som det beskrives”
 

Jeg undskylder ikke, at jeg har skrevet: ”Det bør som Peter Møller Nielsen skriver være noget man kan afklare i de dertil indrettede officielle "institutioner i DBf". Men at man skal opføre sig ordentligt ved et bridgebord, dét synes jeg ikke behøver blive diskuteret mere.”

Stop dig selv Preben!

GODT NYTÅR !

 

Svar
 

Preben,

 

Lissom Jan fortryder jeg ikke mit indlæg lydende således:

 

Du har for så vidt ret Bio. Men når vi nu alle kan regne os frem til, hvem vi taler om, bør vi måske henvise videre diskussioner om "ret og vrang" til et andet forum. - Jeg vil tro, at det er dét Leif J. Madsen har ment.

Måske skulle sagen have været fremlagt af rette kanaler i form af en appel af tu-lederens gøren og laden.

 

Hilsener fra en der i dine øjne tilsyneladende er en wanabee - hvad det så egentlig skulle være I want a be.

Svar
 

Sikke i hygger jer i Køge og omegn. 

Dagen før, 29/12-2018 spillede jeg selv en nytårsturnering. Det var vældig hyggeligt, og mit indtryk var at alle havde en god dag. 

Lad jer ikke skræmme af de her historier, 99,9 % møder op for at have en hyggelig dag.

At hænge andre ud,  på den her måde er uanstændigt, og tråden skulle have været slettet.

Man kan fint debatterer, uden at anstrenge sig for, at det skal være muligt, at identificerer konkrete personer

Vi taler altså om børn, som Lars godt nok kalder erfarne landsholdsspillere

 

Godt nytår

Svar
 

Angående kødben og glubske hunde må jeg nok også erklære at jeg ikke fortryder mit indlæg. Jeg svarede konkret på nogle spørgsmål. Det er muligt at jeg burde have indset at LØ havde et skjult motiv, men den slags er jeg ikke god til at aflæse, hverken på skrift eller ansigt til ansigt.

Hvis nogen ud fra mit svar drager den konklusion at jeg kritiserer nogle bestemte personer, er det helt for deres egen regning. Jeg kritiserer den beskrevne opførsel.

 

Svar
 

Smiler.

 

Til Vignoble oplevede jeg at mit TL kald udløste voldsom og vedvarende vrede fra en modstander.  Noget så simpelt som et krav for rest, der ikke holdt vand.

 

Oplevede såmænd også enormt ringe opførsel fra enkelte dygtige spillere, specielt om aftenen til bronze og sølv.  Ikke noget jeg tidligere har prøvet i så massiv grad og en ven blev så rasende at han var ved at gå (amok).

 

Om det har været medindflydende på min beslutning om at holde mig væk fra Svendborg i år, skal jeg ikke kunne sige, men sikkert nok.  Dukker måske op til en enkelt lille turnering eller 2, men DM og Vignoble bliver uden mig.

 

Venlig hilsen

 

Super_G

 

Svar
 

1000 tak til alle for rigtig gode og konstruktive indlæg. Jeg er enig i, at tråden bør slutte nu, da den oprindelige tråd er usædvanlig godt belyst.

Det sekundære emne har der været flere gode råd omkring, og min makker (stadig noget i chok over det passerede) har valgt at følge disse ved at indbringe sagen til rette instans (DBF).

Rigtig Godt Nytår

Svar
1 2
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn