Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » De nye skærme

De nye skærme

emailnotifikationer
 
 

De nye skærme i divisionsturneringen...

Fra denne sæson har vi i Blaksets Bridgecenter spillet med en ny type skærme. I første weekend var gardinerne ikke "lagt op" og de gamle slæder fungerede ikke optimalt. I denne weekend var der nye slæder, som kunne passere under gardinet, men udsynet specielt til modstanderens kort (både som bord og ved tilspil) er nedsat væsentligt i forhold til de gamle skærme. For mig betød det at fokus i nogen grad blev flyttet fra at tage så mange stik som muligt til i det hele taget at se hvilke kort der blev spillet. Voldsomt irriterende. Hvilke overvejelser har der mon være gjort før de nye skærme blev anskaffet? Der må være andre end mig der synes, at vi skal have de gamle skærme tilbage.

Søren Kraunsøe

Svar

Svar

 
 
 

Hej Søren,

 

Jeg kan sagtens forstå hvad du mener. “Hullet” i skærmen kunne godt være større. Spillede selv i Blakset i sidste Div-weekend, og bemærkede det også.

Dette er en ‘international’ skærm, der bruges til mange officielle bridgebegivenheder.

Som så meget andet er det nok et spørgsmål om tilvænning.

Jeg selv bad Lauge om at lægge kortene tættere på midten end han plejer når jeg var spilfører. Det gik ok.

 

Min tanke/bøn er at give det en chance, og prøve at tilpasse sig inden at dømme det hele til hjørne😀

 

Vh Jonas Houmøller

 

 

Svar
 

Det er ganske rigtigt omtrent samme design, som benyttes til EBL's turneringer, men "vores" skærme er væsentligt mindre. Jeg undersøgte det efter at have fået tilbagemeldinger fra flere spillere (specielt de høje).

 

Jeg har fået oplyst, at EBL's borde er 100x100 cm, og at skærmåbningen er 24,35 cm høj og 60,2 cm bred.

 

Bordene hos Blakset er kun 85x85 cm, og skærmåbningen er desværre proportionalt mindre, ca. 20,6 cm høj og 50,8 cm bred (ifølge min uofficielle opmåling). Desuden stjæler gardinet et par centimeter af højden (EBL's borde har en låge i stedet for et gardin).

Svar
 

Kære Jonas og Jacob

Konklusionen på Jonas bemærkninger og Jacobs "legen håndværker" er vel, at der ikke, som Jonas skriver, er tale om en "international"  skærm men derimod - ifølge Jacobs opmålinger - en "international" skærm i miniformat.

Vi havde også problemer i Odense med at kunne se alle bordets kort, og gentagne gange blev den blinde anmodet om at "skubbe" bordets kort længere ind mod midten m.v. Jeg er ikke engang klar over, om også skærmene i Odense havde de samme "små" mål som i Kbh, men så meget større grund er der vel til at fastslå, at Blaksets Bridgecenter bare må se at få anskaffet skærme med en skærmåbning svarende til de internationale mål. Ærgerligt men.....

I øvrigt forstår jeg ikke, at man nu forsøger sig med et gardin til at lukke med. Den delte "låge" som man blot skubber sammen, så skærmåbningen lukkes, er da langt mere brugervenlig end gardinet.

Venlig hilsen

Frederik Mørk

PS: Alle forbedringer tager tid. Hvornår bliver BC 4 i  øvrigt publiceret:-)? 

 

 

 

 

Svar
 

Kære Frederik
Blot for at undgå misforståelser. Blaksets Bridgecenter har ingen skærme og har heller ikke planer om at anskaffe sådanne. I divisionsweekenderne bruges I Blaksets Bridgecenter skærme tilhørende Danmarks Bridge forbund.
Mvh
Otto

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn