Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Bridgemate II opsætning

Bridgemate II opsætning

emailnotifikationer
 
 

Hej

 

Findes der et klogt hoved, der kan sende mig et skærmbillede af den "perfekte" opsætning af Bm II ?

 

Par:

Medlemsnr skal ikke tases ind.

Navne vises ved hver runde.

Kun resultatet fra netop spillede spil ved eget bord vises.

 

Hold:

Medlemsnr indtastes ved kampstart.

Kun resultat fra netop spillede spil ved eget bord vises.

Mulighed for at kontrollere alle indtastninger ved "halvleg slut"

+ Fif og gode ideer modtages gerne.

 

M.v.h. Bjarne (rusten BC og BM-bruger)

Svar

Svar

 
 
 

Hej.

Findes der en helt generel manual på dansk, vi kan få info om? Eller skal vi bruge den engelske?

vh. Jørn Plet

Svar
 

Utroligt, men absolut forståeligt, at ingen tør stille op til denne udfordring.

Dbf. har i den grad presset på for at få klubberne til at gå over til et, mangelfuldt og langt fra færdigudviklet Bc3 og herunder opsætning af BMII.

Til gengæld har Dbf. intet somhelst gjort for at supportere landets mange brugere, udover 3-4 meget kompetente og meget hjælpsomme og overbelastede konsulenter.

Lad os nu få nogle simple, let forståelige, danske manualer til BC 3 og BM2.

I betragtning af hvem, der betaler for gildet, mener jeg det bør have absolut topprioritet.

mvh Hans Graversen

Svar
 

Hallo Hans Graversen

DBF har som du rigtigt skriver 3 kompente konsulenter  nemlig Claus,Otto og Henning og som du også skriver meget overbelastet,det mærker vi nok alle da der i de fleste dage er op til 40 min på at komme igennem,så jeg vil gerne stille dig det spørgsmål hvornår skal de herre så få tid til at lave simple manualer ( de er jo de eneste i DBF som kan da de sidder inde med den viden der skal til ) Jeg ved også at Claus har efterlyst i klubberne om der er nogle der der selv har lavet manualer som de kunne få tilsendt og ud fra det materiale lave en manual.

Men jeg må give dig ret at BC3 er en svær dame at danse med,men når man snubler er der jo stadig hjælp at hente.

Vi er nu så langt fremme i sæsonen at klubberne skal til at se på hvem der skal afløse / hjælpe til næste sæson i BC3 og her ville det være på sin plads at DBF ved hjælp af distrikterne lavede et kursus mere i BC3 og så ved næste sæsonstart lå der i klubberne simple manualer i både BC3 samt BM2.

Min begrundelse for at afholde et kursus mere i denne sæson er at når der har været afholdt generalforsamling ude i klubberne ,slapper vi alle af og siger der er lang tid til ny sæsonstart og dermed får vi ikke lært dem der skal afløse ordentlig op, og så starter man ny sæson med at overbebyrde de 3 hjælpsomme herre endnu engang med en masse spørgsmål !!!!!!!!!

Hilsen 

Ole Randrup 

Svar
 

Jeg kan godt se dilemmaet. På den anden side tror jeg, at en simpel, letforståelig vejledning i BC3 og BM2 vil kunne nedsætte presset på konsulenterne med mindst 30%.

mvh. Hans Graversen

Svar
 

En manual til BM-systemet har været til rådighed for brugerne lige siden systemets indførelse i Danmark omkring 2005. Ikke længe efter blev den oversat til engelsk af Otto Rump, og det var et stort arbejde at gøre det. Seneste revision af oversættelsen er fra 2008. Den beskriver det daværende BridgeMate Pro system.

Ikke så længe efter lancerede producenten det nuværende BridgeMate II system, og det kom straks på markedet med en ny manual på engelsk. Denne manual er blevet revideret løbende af producenten i takt med, at systemet er blevet udviklet og flere gange tilføjet helt nye komponenter og muligheder. Den er hidtil ikke blevet oversat til dansk, idet DBfs skøn har været, at det ikke har været tilstrækkeligt nødvendigt at ofre ressourcer på det. Manualen er fyldt med mange billeder, der gør teksten let forståelig for de fleste.

 

Denne manual vedhæftet.

 

Fra velkomstsiden i BC er der links til to PP-dokumenter: ”Information om BC” samt ”Tips og tricks”. Her er hjælp at hente om opsætning af BC til brug sammen med BM. Se Tips og tricks side 8-9.

 

Svarene på Bjarne Mortensens spørgsmål kan findes i disse kilder, men generelt er der ikke nogen ”perfekt” opsætning, idet klubbernes traditioner og brug af turneringsformer varierer så meget, at en fællesnævner næppe findes. Vejledning til opsætningsmulighederne findes i BM2-manualens side 27-29 og 53-57.

 

Desværre må jeg skuffe Hans Graversen med, at den” simple, letforståelige manual” ikke findes til BC og BM, for den vil altid komme til kort, når den skal forsøge at beskrive nogle stykker software, der har utrolig mange muligheder. Vi arbejder således på, hvordan et alternativ kan se ud.

 

Erfaringerne fra starten af den moderniserede BC viser, at det ikke kun drejer sig om at få rettet fejl og fjernet uhensigtsmæssigheder i BC. Det drejer sig i lige så høj grad om at klæde mange brugere på til at forstå og bruge BC hensigtsmæssigt. Derfor arbejder vi nu i to spor: Selve moderniseringsprocessen af softwaren kører videre med sine prioriteringer af opgaverne, og formidling af viden om brugen af BC fortsætter med buketten af BC-kurser, og den er nu tilføjet endnu en blomst: Superbrugerne, herunder enkelte nye folk, har i lørdags været samlet i Fredericia til inspirationskursus, og de skal fremover bistå klubberne mere direkte og være med til at støtte BC-brugerne bredt. Dels har bridgen i Danmark gavn af flere og dygtigere folk, dels har DBf brug for at aktivere flere folk til support, hvor den måtte være fornøden.

 

Breddeudvalget, herunder Undervisningssektionen, er i gang med at indsamle inspiration og materiale til undervisning som selvstudium. Den nylige opfordring til at indsende hjemmelavet BC-materiale skal ses i denne sammenhæng, idet DBf nøje overvejer, hvordan det bedste støttemateriale skal se ud og virke. Vores antagelse er nemlig, at den klassiske manual på flere hunderede sider ikke længere er den rette løsning – heller ikke i en dansk oversættelse fra engelsk.

BM2manual.pdf
Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn