Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: Point ved parturnering og udeblivelse

RE: Point ved parturnering og udeblivelse

emailnotifikationer
 
 

Den 28. januar spillede vi en 3 bords parturnering, hvor et par udeblev. I "gamle" dage ville fordelingen 4-2-0 blive rettet til 3-2-1, og det ikke spillede skulle så korrigeres 2,4 til oversidderen og 1,6 til den fejlende side. Nu har bridgecentralen overtaget, og jeg kan forstå, at man her får resultaterne 2,6-2,4 og 1,6-2,2 ved 60-40 justering.. 

Dvs. at summen for et spil er ikke længere 2x6=12 men 7,2+6,4=13,6. Forskellen mellemde 2 par, der har spillet, er nu kun 0,4. Hvorfor skal det dog gøres så kompliceret, så man dårlig kan finde ud af, hvordan man kommer til resultaterne. Det er et tilbageskridt, at man er afhængig af bridemate, for at beregne resultaterne.

Kan nogen forklare mig den dybere mening, jeg kan ikke se, at det er blevet mere retfærdig.

Mvh Peter Chr. Jacobsen

Svar

Svar

 
 
 

 

Jens Brix Christiansen har lavet en generel forklaring af forskellen i regnemetoden i BC3 og "det gamle". Den kan du læse her.

 

I det konkrete tilfælde handler det om "meget små grupper" (afsnit 2.1 i Jens' forklaring). I sådanne tilfælde giver man nogle scorer, der mest minder om 60-60. Når turneringen i forvejen er lille, er dette princip dog uhensigtsmæssigt, og det ser ud til, at det vil blive ændret fra næste sæson, således at der også benyttes Neuberg, hvis den "meget lille gruppe" består af mere end en tredjedel af det samlede antal borde i turneringen (og dermed ikke er så lille endda, set i forhold til turneringen).

Svar
 

Tak for en meget fin og udførlig forklaring. 

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn