Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: Handicap i bridge – til glæde for hvem?

RE: Handicap i bridge – til glæde for hvem?

emailnotifikationer
 
 

I hvert fald ikke til glæde for brugerne af BridgeCentral!

 

Handicapsystemet i Bridge har måske givet én gevinst, nemlig et noget bedre seedningsgrundlag end vi havde førhen. Men som bruger af BridgeCentral et par gange om ugen må jeg også konstatere at netop handicapudregningen er med til at gøre BC3 så langsomt. Hver gang man indsætter en substitut på startlisten skal starthandicappet for hele rækken genberegnes, og det tager ½ minut – i en tid hvor man kan beregne pi med millioner af decimaler på langt kortere tid. En årsag til det er sikkert, at konstruktørerne af BC3 også har fundet det nødvendigt at beregne den forventede score i procent, endda med decimal. Igen: Til glæde for hvem?

 

I mine klubber har jeg flere gange fået spørgsmål om hvordan man læser resultaterne på hjemmesiden. Hele 10 kolonner med tal og procentangivelser. De allerfleste bridgespillere er selvfølgelig nysgerrige efter hvordan det gik dem i aftenens turnering og om der måske er faldet lidt mesterpoint af. Resten er bare forvirrende data.

 

Da vi nu har det handicapsystem og vel næppe slipper af med det igen, så må jeg spørge om man ikke kunne lade udregningerne foregå ”i baggrunden” eller efter at turneringen er færdigberegnet. Handicappet for den enkelte kan man jo se under fanen Handicap på hjemmesiden hvis man er interesseret. Kolonnerne med forventet og opnået resultat i procent og handicapregulering op eller ned kunne efter min opfattelse sagtens udgå og så ville resultatformidlingen på hjemmesiden blive langt mere overskuelig – til glæde for mindst 90 procent af brugerne!

Svar

Svar

 
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn