Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Hvordan klarer man det problem?

Hvordan klarer man det problem?

emailnotifikationer
 
 

Jeg spiller hver torsdag makker med HC i Vejle-klubben Storeslemmen og havde senest udsigt til en rolig og fredelig aften (HC havde meldt forfald, og der var substi på:-)).

Imidlertid var der fra start store problemer: Substitutter udeblev, og der var problemer med BC3 (som sædvanlig). Det hele endte med, at den afsluttende runde blev reduceret fra 8 til 6 spil, så vi, der fortsat tilhører den arbejdende del af befolkningen, kunne komme hjem inden midnat.

Det gav imidlertid problemer med handicapscoren (hvilket man måske godt kunne leve med, da det "outcome", som handicapscoren generelt leverer, jo næppe ret mange kan tages alvorligt).

Nu blev spil 7 og spil 8 "nulstillet", så ingen invoverede  par fik points overhovedet. Det betyder så, at stort set samtlige par bliver "dykket" i handicapscore, og alle scorer negativt.

I går var der ingen, der havde et bud på løsning af problemet, men det prædikat kan DBF´s  IT-nørder vel ikke have siddende på sig.

Mest rimeligt burde vel runden blot reduceres til 6 spil, men det er måske et problem i.f.t. at beregne det enfelige udfald af handicapscoren.

Eller skal scoren måske justeres op til at dække en 8-spilsrunde (selv om der faktisk kun blev spillet 6 spil). Altså således at scoren for de 6 spil (eksempelvis 64,8%) bliver transformeret til at gælde for en 8-spilsrunde?

Eller skal der tildeles middeiccore for spil 7 og 8, hvilket parret med en "fed" runde i forhold til de 6 spillede spil, jo - dybest set - ikke kan være tilfreds med?

Venlig hilsen

Frederik Mørk

 

 

r

Svar

Svar

 
 
 

(Rettet tidligere version af indlægget)

 

Det korrekte er at lade spillene udgå af turneringen, således at den sidste runde kun består af 6 spil. Der tildeles ingen score på de annullerede spil. Derved bliver turneringen ubalanceret, men det er der ikke noget at gøre ved. Jeg er dog usikker på, om BC3 kan håndtere dette tilfælde.

 

At nogle er gladere for det end andre - too bad. Vi kan ikke ekstrapolere ud fra de spil, der faktisk blev afviklet. Det gør vi jo heller ikke, hvis et spil fx må udgå med 60-60 pga. forkert kortfordeling.

Svar
 

Hej Frederik

Det er altid uheldigt og irriterende, når en ellers fornuftigt planlagt turneringsaften går i vasken, som du har beskrevet. En væsentlig del af årsagen er uheldig spilleradfærd i klubben, og mange af dens slags situationer kan BC faktisk håndtere. Når jeg undlader at skrive "alle" situationer, er det simpelthen fordi virkeligheden som oftest overgår, hvad en programmør overhovedet kan forestille sig af forskellige måder at lave uregelmæssigheder, og det selv om vi faktisk har prøvet at gøre BC robust for en næsten uendelig lang række af fejlagtig adfærd.

Jeg er helt enig med Jacob Duschek, som i øvrigt har bidraget meget væsentligt til netop robustheden af BC overfor spillerfejl.

DBfs IT-support optager ikke sager af egen drift. Har du henvendt dig om denne sag, så den kan blive udredt? Jeg kan ikke finde nogen henvendelse herom.

Henning / IT-supporter

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn