Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » MP ordningen

MP ordningen

emailnotifikationer
 
 

Hej

Det kan undre at det nu igen ser ud til at man skal diskutere bordafgifter som indtægtskilde for MP ordningen. 

 

Efter BC helt har overtaget adm. af MP er der kun begrænset omkostninger. Det opkrævede provenu står slet ikke i forhold til omkostningerne.

 

Efter at MP blev obligatorisk for alle klubber er indtægterne fra MP ordningen blot at regne som en del af kontingentet.

 

Fjern betalingen af MP for klubernes almindelige spilletidspunkter og lad det være en del af kontingentet. Status for medlemmerne vil ikke ændre sig da klubkontingentet blot nedsættes med det beløb som DBf kontingentet stiger.

 

For DBf giver dette underskud da der er en del betaling for MP omkring eksv. festivalen, turneringsbridge, klubbernes åbne turneringer og åbnehuse og derfor skal MP til sådanne events stadig afregnes .

 

Kim Nielsen

Klarup     

Svar

Svar

 
 
 

Hej Kim,

 

Tak for at din undren medfører et spørgsmål, der giver mig en lejlighed til forhåbentlig at afhjælpe din og eventuelt andres undren.

Historisk set så har klubber med mange holdturneringer (f.eks. min klub One-eyed Jacks og din klub BK Nord) betalt mindre til MP ordningen. Det er et forhold som BC3 kan være med til at afhjælpe. Man kunne selvfølgelig også bare, som du foreslår, omlægge MP ordningen til at være en del af kontingentet, det ville dog betyde at klubber med færre klubaftener ville stige i betaling (f.eks. bridge-golf klubber). Ved at bevare den foreslåede betalings model sikre vi at man fortsat betaler efter forbrug.

 

Endvidere kan denne bordafgiften løse en udfordring vi har med uorganiserede klubber, der gerne vil anvende BC3. Det har været svært at finde en rimelig betalings model. Det kan vi nu ved hjælp af bordafgiften. Når man ikke betaler kontingent til DBf så bliver bordafgiften selvfølgelig betydelig højere. Dette beløb er endnu ikke fastsat.

 

Det er vigtigt at understrege at det er vores målsætning at almindelige klubber med mange parutrneringer ikke vil opleve nogen ændring i betalingen.

 

Mange Bridgehilsner

Ole Raulund

Medlem af Hovedbestyrelsen

Svar
 

Hej Ole

I stedet for at fokuserer på de få ulemper(lille forøgelse af omkostninger for få klubber) burde du istedet se på det positive, at klubberne istedet kan øge deres aktiveteter uden MP omkostninger Dett kunne måske animere klubber til evt. at starte en eftermiddagsklub således klubbens medlemmer kunne få mere bridge og måske samtidig lokke nogle ældresagsspillere over til os(kr i kassen:)).

 

Du skriver at man fortsat skal betale efter forbrug, når der ikke er omkostninger ved at adm. MP ordningen er den tankegang vist et levn fra tidligere tider.

I mit forslag vil medlemmer som deltager i bridgeaktiviteter ud over alm. klubspil komme til at betale lidt ekstra da der her stadig opkræves for MP.

 

Jeg kan se du skriver at beløbet for at anvende BC i ikke organiserede klubber endnu ikke er fastsat, kedelig oplysning at HB planlægger på at tilbyde disse mod betaling at kunne anvende BC. Efter min mening bør i straks stopppe med at arbejde videre af dette spor da BC er en af de største fordele for klubber ved medlemskab af DBf. 

 

kim nielsen

Klarup

Svar
 

Hej Kim,

 

Blot to kommentarer.

1) Du skriver "I mit forslag vil medlemmer som deltager i bridgeaktiviteter ud over alm. klubspil komme til at betale lidt ekstra da der her stadig opkræves for MP." Det vil også være tilfældet i det nye system, så her er ingen ændring.

 

2) Jeg deler ikke din bekymring over at sælge adgang til BC3. Det vigtige er selvfølgelig prisen. Og samtidigt giver det forhåbentligt DBf en mulighed for bedre at kunne hverve klubben når man nu alligevel bruger BC3.

 

Mange Bridgehilsner

Ole

 

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn