Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » BAM og mesterpoint

BAM og mesterpoint

emailnotifikationer
 
 

I Bridgeklubben HCØ spiller vi for tiden en BAM-turnering (16-spilskampe). Mesterpointene tildeles naturligvis(?) efter reglerne for holdturneringer. Men hvor går grænsen for uafgjort kamp? Jeg synes ikke det står i mesterpointreglerne.

Svar

Svar

 
 
 

Hej Jens,

En BAM turnering med F.eks 8 hold over 4 aftener ville jeg arrangere således at alle hold mødte alle hold både 1. og 2. aften (altså 7 runder af 4 eller 5 spil). Herefter ville jeg inddele holdene i en A og B række hvor man spiller 3 runder af f.eks 10 spil de sidste to aftener. Det er fordi jeg er inspireret af BAM turneringen over dem alle, Reisinger.

Man kunne også vælge at spille alle mod alle hver aften over fire aftener.

I såfald havde mp reglementet for minihold turnering været relevant at anvende.

 

Men nu hvor I har spillet 16 spils kampe kan jeg godt se at det føles forkert. Mit bud er at man tager udgangspunkt i at scoren for et kunstigt middelplus resultat formrntlig er 1,2. Det betyder at 16 middelplus resultater giver 19,2-12,8. Det ville jeg så afrunde til 20-12, således at det er grænsen for at mp deles. 

 

Men jeg kan se at vi har nogle mp reglements udfordringer. 

 

/Ole

 

 

 

Svar
 

Tak, Ole. Dit bidrag er værdsat, og det vil indgå i diskussionen når vi bagefter skal evaluere turneringen og komme med bud på hvordan (eller endda hvorvidt) vi en anden gang skal spille BAM.

Svar
 

Hej Brix

 

MP-draw margin i BAM er 62,5% af max scoren og det er en værdi som -  stort set - er trukket ud af en hat af mig.

 

MP-draw margin i WBf skalaen er 16,00 - 4,00. Den værdi er vist også trukket ud en hat, men dog af DBFs sekretariat :)

 

Den bedste (bort)forklaring jeg kan give er,  at de imp som kræves for at score 16 kp med WBF skalaen nooooooogenlunde (naturligvis lidt ahængigt af antal spil) svarer til omkring 62-63 % af "blitz-scoren".  Og ja, jeg ved at blitz scoren ikke er maks score med WBF... men det ligner da lidt max scoren i BAM.

 

Så 62,5% virkede som en fornuftig start værdi. Jeg glæder mig til at nogen (MP komite, TUK eller DBF sekretariat) fortæller mig hvad den skal være. Det sker nok først når vi har nok BAM turneringer som datagrundlag.

 

mvh Lars

 

Svar
Stemmer på dette indlæg1
 

Tak, Lars. Efter at have læst om Harry Potter har jeg fået stor respekt for de svar man kan få fra en hat.

Svar
 

Og 62,5% af 32 er jo 20...

Men det har Jens sikkert allerede indset.

62,5% reglen er dog lettere at administrere.

/Ole

Svar
 

Ja, 20 er grænsen i vores turnering. Det er derfor påfaldende at mit hold har fået lige mange bronzepoint for vores sejr på 19-13 og den på 23-9, men det er nok snarere bare os der ikke har den helt rigtige opsætning af BC3.

Svar
 
Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn