Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: Vi jager dem væk

RE: Vi jager dem væk

emailnotifikationer
 
 

Der arbejdes meget på at tiltrække nye medlemmer til klubberne. Til det vidunderlige spil, vi alle har så stor glæde af - lige indtil det øjeblik, hvor man klikker ind på BBO og ser DM-slutspillet, oven i købet især den sidste sektion.

10 spil på godt 100 minutter - hvor man ikke en eneste gang kunne sige til sig selv, at den manøvre må det have taget tid at regne ud. Kontrakterne var kedelige - udeluk da de par, som ikke kan og vil følge reglerne om, at et spil højst bør vare 7-8 minutter.

Turneringslederne kan ikke gøre meget, men så kan holdkaptajnerne vel lade de søvndyssende blive hjemme... (Det vil selvfølgelig decimere et par af holdene kraftigt)

Til lykke til Schaltz.

Svar

Svar

 
 
 

Hej Hans

Jeg kan som BBO-operatør hele weekenden konstatere, at såvel jeg som min medoperatør Rikke Capion begge havde god tid til at taste i de fleste af kampene. MEN jeg kan også konstatere, at der mig bekendt kun var én af sektionerne (mener det var anden sektion i semifinalen i den ene af de to kampe) hvor der var ét bord, der overskred den fastsatte tid med omkring 10 minutter.

Ellers er det min klare opfattelse, at alle øvrige runder blev afviklet indenfor den tid, der var afsat til de 16 spil (2 timer og 20 minutter).

At dét så blev opfattet af såvel dig som af mig som værende ret langsomt/eftertænksomt i flere spil, dét kan vi to ikke være uenige om var tilfældet. Men andre spil blev afviklet i et tempo som var det dig, der spillede ved bordet. Samlet set, så blev kampene afviklet indenfor den lovfastlagte tid. Så at skulle bede holdkaptajnerne om at justere på holdopstillingerne finder jeg ikke så nødvendigt. At skulle udelukke par, der ikke kan vil følge reglerne finder jeg helt oplagt -- men dét var jo på ingen måde tilfældet i dét her tilfælde. Der var mig bekendt INGEN par, der ikke fulgte reglerne - tværtimod.

Bridge er en tankesport - og nogle tænker hurtigere end andre. Med omkring 900 tilskuere på BBO, så kan jeg godt forstå spillerne lige tænker en ekstra gang over deres spilleplan. Så længe det holder sig indenfor tidsgrænsen, så er det jo fuldstændigt tilladt.

Så Hans, jeg er helt og aldeles med på, at det var langsomt til tider i løbet af såvel semifinalerne som finalen. Men det var indenfor reglerne. Hvad det så var spillerne tænkte over når de tænkte, dét vil jeg på ingen måde kunne forklare 100% fyldestgørende. Jeg kan blot sige, at det ville have været meget sjovere at være tilskuer, hvis vi havde mulighed for at scanne spillernes hjerner og få det omsat til lyd, så vi kunne høre det.

Jeg tror vi to ville blive overrasket over hvor mange ting de egentligt når at tænke igennem, og uanset om det virker som om, at "man ikke en eneste gang kunne sige til sig selv, at den manøvre må det have taget tid at regne ud." så er det de bedste spiller vi har i landet, der spillede i slutspillet. Jeg ville have spillet meget hurtigere, hvis jeg havde siddet ved bordet. Måske er det fordi jeg spiller meget hurtigere og tænker over meget mindre, at jeg ikke sidder der i slutspillet. 

Jeg synes reglerne omkring tid er nødvendige at have. Når spillerne holder sig indenfor disse regler, så kan jeg ikke rigtigt se problematikken. Bortset fra, at i enkelte spil kan man godt nok hurtigt komme til at kæmpe med søvnen, hvis man ikke er helt udhvilet. Dette fortalte en af de få ugler ved slutspillet faktisk ret direkte til én af spillerne midt under kampen. "Du spiller ALT FOR LANGSOMT !" sagde hun efter et spil, og ja, dét var de andre tre ved bordet også enige om :)

Svar
 

Helt OK, Jan - min trang til (også) at provokere fornægter sig uhyre sjældent. Men set ud fra et underholdninsmæssigt synspunkt, så er det mig uendelig ligegyldigt, om de spillere, som har ansvaret for at bruge over 100 minutter på 10 spil, ved et mirakel løber ind i 5-6 pas-spil, så de bliver færdige til tiden.

Mit ærinde er. at man sagtens kan tænke sig grundigt - læs: længere end du og jeg tilsammen - om og så alligevel levere en vare, som er til at holde ud at se på.

Når ingen andre har kommentere mit indlæg, så KAN det jo være, fordi de sover endnu...

Svar
 

Kære Hans

Jeg er frygtelig brødebetynget over at vi har glemt at orientere dig om, at der er visse forhold her i livet der ikke er tilskueregnede.
Inden for spil og sport drejer det sig fx om vandpolo, hurtigløb på skøjter, krydsordsløsning samt ikke mindst bridge.

Hvis nogen prøver at hverve nye bridgespillere ved at fortælle dem om hvor spændende det er at kigge på, når andre spiller, så skal de omgående fyres.  Nu ved du det også!



 

Svar
 

Jeg kan da godt lide at se hurtigløb på skøjter. Både short track og  long track versionerne.

Mht det oprindelige indlæg - når man kan se alle hænder er der naturligvis mange ting der er oplagte, som ikke er oplagt for spilfører og modspiller.

Og iøvrigt tror jeg kun, at det er folk der i forvejen spiller bridge som følger med på rama.

Mht nye bridgespiller tror jeg at det  er et langt værre problem med folk som er regelryttere  overfor urutinerede bridgespillere og derved får dem til at miste modet.

 

 

Svar
 

Hej Hans

 

Du kan jo f.eks. betragte det som en engelsk fodboldkamp fra gamle dage i Tipslørdag. De brugte 1½ time på at spille 0-0, hvilket vi andre kunne have gjort på 5 sekunder, hvis vi ville. Alligevel var der mange seere.

Det bliver nok svært at gøre bridge til en TV-sport, med mindre man får norske kommentatorer, dem som prøver at gøre skak spændende at se på ved at råbe og skrige på deres landsmand i tænkepauserne, som om det var et 100 m løb.  

 

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn