Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » et spørgsmål til turneringsledere

et spørgsmål til turneringsledere

emailnotifikationer
 
 

En situation: 

Spilfører er kommet i 1 sans. 

Udspiller sidder med klør konge, damen, bonde, ti og 5
Spiller klør konge ud, og SPILFØRER siger så, til den blinde, som endnu ikke har lagt sine kort op "Du må stikke med esset"

Men den blinde har ikke esset, men 3 små klør. 
Udspillers makker smider klør 2 og spilfører helt lille klør. 

Udspiller tænker, at når spilfører siger sådan, så har spilfører jo heller ikke esset og ergo må makker jo have den, men da der ligger 3 klør på bordet og udspiller har 5, så kan udspiller jo regne ud at makker allerhøjst har 3 stk, så for nu at esset ikke skal blokere, så spilles der en lille klør, som spilfører stikker med en 7'er på bordet, og det stik holder, for det er rent faktisk spilfører der har esset (og 4 klør i alt, men alle ret små, ud over esset" )

Hvis spilfører ikke havde sagt denne vildledende replik, ville udspilller have fortsat med at spille klør dame, bonde osv til spilfører trak esset.   Replikken med fører altså at udspiller ændrer sin måde at spille sine kort på. 

Nu får spilfører et stik på 7'eren og kan beholde esset, som dermed stopper for, at klørerne kan rejses og en kontrakt som sandsynligvis ville være blevet betet, fordi udspiller har en anden indgang også, og makker har også lidt at gøre godt med, vinder med  8 stik. 

HVIS udspiller havde kaldt på en turneringsleder, hvad ville så en dygtig turneringsleder sige til det? 

(udspiller undlod at kalde på turleder, fordi det var sidst på aftenen og ved at makker hader det, og da det ikke ville gøre forskel i den samlede turnering, så fravalgte udspiller det)

MEN hvad siger turneringslovene om den slags? 

Svar

Svar

 
 
 

Hej.

 

Efter min mening burde sagen være ordnet i mindelighed, ved at spilfører sagde: Ej det var også en fjollet kæk bemærkning og vi retter bare resultat. Undskyld og tak for spil.

 

Venlig hilsen Super_G

Svar
 

Jeg er grundlæggende helt enig Kim og jeg ville også i langt de fleste tilfælde gøre det. 
Den aktuelle dag, var der dog en grund til at jeg ikke gjorde det, og ikke noget jeg vil uddybe her. Men ja, det er i mine øjne en så grov fejl, så jeg burde have gjort det, helt sikkert. Kan kun sige, jeg er 100% enig med dig og nu her, bagefter, ville jeg ønske jeg havde gjort det i samme sekund,  jeg fattede hvad der var foregået. Det vil jeg tage med mig, fremover. 

Svar
 

Sådan, det svar kunne jeg ikke have formuleret bedre ! - Så kan alle de "Kloge Aage" som næsten alle klubber har måske lære at tie !.

Dem er der jo nok af i mange klubber, hvor bemærkninger, som f.eks.: Så har jeg rest - viser kortene og ???

Så spørger den mindre rutinerede måske lidt ind til hvordan ! (ved jo ikke at han straks skal tilkalde turneringslederen)

Så kommer bemærkningen, DET KAN ENHVER DA SE !

Så er de forhåbentlig SÅ skræmte at de ikke stiller "dumme spørgsmål" næste gang.

TILLYKKE til alle de "dygtige spillere" som endnu engang har ødelagt glæden ved spillet.

Mvh

Jens Kristian Nielsen

Svar
1 2
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn